Penktadienį popiet Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Andromeda Grauslienė „Delfi“ pateikė atnaujintą informaciją apie įvykusį incidentą.

„Moteris buvo atvežta į policijos komisariatą. Pasak Palangos PK viršininko, jai bus surašytas administracinis protokolas dėl melagingo iškvietimo. Taip pat bus pradėtas tyrimas dėl fizinio skausmo sukėlimo pareigūnui“, – sakė Andromeda Grauslienė.

Tiesa, po kiek laiko policijos atstovė informaciją dar kartą patikslino ir atskleidė detales, kurias nurodė Palangos PK viršininkas A. Budginas.

„Pasak pareigūno, atvykus policijai, atvyko ir Seimo narys Petras Gražulis. Tarp jo ir Birutės Navickaitės įvyko konfliktas. Policijos pareigūnas stojo jų skirti. Tuo metu moteris trenkė ranka policijos pareigūnui vieną kartą į galvos sritį, – teigė Klaipėdos policijos atstovė spaudai Andromeda Grauslienė. – Pareigūnas, tiek, kiek būtina, uždėjo moteriai antrankius ir paguldė koridoriuje ant plytelių. Kai moteris kiek aprimo, antrankiai buvo nuimti, buvo tęsiamas pokalbis. Galimai tuo metu moteris kažkur atsitrenkė.”

„Delfi“ bandė susisiekti su Birute, tačiau kol kas nesėkmingai. Tačiau su P. Gražuliu susisiekti pavyko. Jis pasakojo ketvirtadienį leidęs laiką su dukra B. Navickaitės bute Palangoje. Čia svečiavosi iki 21 val. 30 min., o nakvoti vyko į bičiulio butą tame pačiame mieste.

„Ji žino tą butą. Ryte galvojau, pravažiuodamas nuvešiu vaiką į darželį. Jis labai netoli, tad ir prasivaikščioti tokiu oru būtų buvę pramoga. Bet man Birutė nekėlė ragelio ir aš nuvažiavau tiesiai į Gargždus“, – „Delfi“ pasakojo politikas.

Važiuodamas namo P. Gražulis sulaukė skambučio iš policijos.

„Per pietus man paskambino policija ir pasakė, kad Birutė ant manęs yra parašiusi pareiškimą, jog neva aš be jos žinios pasiėmiau dukrą. Ir kad ji dabar jos ieško. Tuomet vėl važiavau atgal į Palangą. Paklausiau policijos, ar jie tikrino, ar mergaitė yra darželyje. Jie sakė, kad nepatikrino ir susitarėme, kad ten nuvažiuosiu pats“, – pasakojo Petras.

P. Gražulis buvo pakviestas atvykti į Birutės namus, kur lankėsi ir tarnybos.

„Be abejonės, ir vaikų teisės, ir policija buvo pas ją bute. Ir mane pakvietė. Iš pradžių Birutė bandė sakyti, kad aš dukrą paėmiau, klausė kur ji. Sakiau jai: „Ką tu čia šneki, taigi aš vaiko niekada be tavo žinios neimu“. Tada nuvažiavau į darželį ir paaiškėjo, kad ją ten ryte nuvedė kaimynė“, – kalbėjo P. Gražulis.

Politikas atsisakė komentuoti fakto, kad moteris buvo neblaivi, tačiau neslėpė vakar šia tema su ja kalbėjęs.

„Aš negaliu su vaiku būti ilgiau kaip iki devynių vakaro. Vaikui reikia į darželį, reikia eiti miegoti. Pabuvau su mergaite, pasakiau jai, kad einu namo, o ji tegu eina paguldyti dukters. Apie 21 val. 30 min. išėjau ir viskas. Sakiau jai: „Jeigu tu nori, tu visada eik, aš ir šiandien galiu tave paleisti“. Tegu eina. Aš galiu su dukra pabūti be problemų. Bet ji dukrelės man vienam niekada neduoda“, – komentavo P. Gražulis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (378)