DELFI teismo atstovė Rimantė Kraulišė patvirtino, jog buvusi pora sutarė ginčą perduoti teisminei mediacijai ir bandys iškilusius klausimus išspręsti taikiai.

Apie tai papasakojo ir A. Zuoko advokatė Reda Matuliūkštė. „Nesu girdėjusi, kad mano klientas ir anksčiau bent kartą būtų kažkuo kaltinęs kitą pusę. Kadangi ši byla yra gana didelės apimties ir visada yra geriau kai šalys randa kažkokį kompromisą, kuris tinka vienai ir kitai pusei, šįkart priimtas toks sprendimas.

Kai sprendimą priima teismas, patenkinta būna tik viena šalis arba abi nepatenkintos. Kai šalims pavyksta susitarti ir rasti kompromisą, kuris tinka abiems, abi pusės ir būna patenkintos. Šalys supranta taikaus susitarimo privalumus, todėl ir bus stengiamasi eiti šiuo keliu“, – sakė žinomo politiko atstovė skyrybų byloje.

Pašnekovė pabrėžė, kad tokia praktika, kai skiriantis prireikia madiacijos, yra vertinama teigiamai, o nuo kitų metų tai bus privaloma visoms besiskiriančioms poroms. „Tai dažnai padeda prieiti kompromisą. Žinoma, kaip bus šį kartą, aš spėlioti negaliu, bet ir esant labai konfliktiškiems santykiams tai būna įmanoma. Kartu procesas taip pat pagreitės.

Nežinau dėl kitos pusės, bet atsakovu tapęs mano klientas siekia taikiai ir kuo greičiau išspręsti šią bylą. Kartu ir visi procesiniai dokumentai jau yra byloje“.

Kaip reikšmingą detalę pašnekovė paminėjo ir tai, kad pasikeitė A. Zuokienės atstovas skyrybų byloje. Anksčiau su ja dirbusią teisininkę dabar pakeitė advokatas Kęstutis Švirinas. Tačiau nei su juo, nei pačia A. Zuokiene žurnalistams susisiekti kol kas nepavyko. Žinoma moteris nepasirodė ir šiandien vykusiame teismo posėdyje.

Pažymima, kad teismo mediatoriumi gali būti skiriamas asmuo, kuriam yra suteiktas mediatoriaus statusas. Juo taip pat gali tapti ir aukštesnio teismo teisėjas, kuri yra įrašytas į teisininkų, kuriems suteiktas toks statusas, sąrašą.

Zuokų pora susipažino dar studijų laikais universitete. Aukso žiedus jiedu sumainė 1992-aisiais metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)