Beveik kiekvieną jos žingsnį seka gerbėjai, paparacai, o žmonės sugalvoja nebūtų gandų.

Draugai apsimeta žurnalistais

„Aš dabar su močiute Paryžiuje švenčiu pergalę radijo stoties bei žurnalo rinkimuose“, – iš pradžių juokavo Agnė, manydama, kad jai skambina ne žurnalistas, bet pokštauja draugai. Ir tik po kelių minučių paaiškėjo, kad mes nejuokaujame, o ji nėra padauginusi alkoholio. „Draugai mėgsta pokštauti ir apsimeta ne tik žurnalistais“, – paaiškino aktorė.

Ji buvo ne Paryžiuje, o savo bute Maskvoje, tik grįžusi iš filmavimo Ukrainos sostinėje Kijeve. „Pavargau, bet labai džiaugiuosi vietos pakeitimu. Kijevas – gražus miestas ir po didžiulės Maskvos – atgaiva sielai“, – džiaugėsi aktorė.

Iš Rusijos sostinės Agnė vėl skris filmuotis į Ukrainą: didesnę dalį laiko ji dabar praleidžia kelionėse. Vis dėlto prieš Kalėdas A.Ditkovskytė ketina aplankyti ir Lietuvą.

Iš Šanchajaus į Niujorką

Po „Žaros“ A.Ditkovskytė nedingo. Jos filmografijoje – jau šeši filmai. „Dirbu, kiek tik leidžia jėgos“, – pavargusiu balsu sako kultinio rusų filmo „Pirmyn, gardemarinai!“ gražuolės aktorės T.Liutajevos ir lietuvio aktoriaus bei dainininko O.Ditkovskio dukra.

Netrukus ją bus vėl galima pamatyti daugelyje žurnalų bei televizorių ekranų: neseniai jaunoji aktorė tapo kosmetikos gamintojos „Maybelline“ veidu ne tik Rusijoje, bet ir visame pasaulyje. Maskvoje jos nuotraukas pastebėjo ir įvertino „L’ Oreal“ prezidentas.

Ne mažiau nei keli šimtai tūkstančių eurų: maždaug tiek uždirbs Agnė iš „Maybelline“. Ji jau filmavosi šios kosmetikos kompanijos reklamoje Šanchajuje, netrukus vyks į Niujorką, neseniai įvyko fotosesija Maskvoje.

„Modelio darbas – tik bandymai, - su nežymiai jaučiamu rusų kalbos akcentu lietuviškai įtikinėja Agnė, nors dabar filmuojasi vienoje reklamoje po kitos. – Nesiekiu tapti modeliu, noriu būti aktore. Anksčiau galvojau, kad esu tinginė, bet dabar jau negaliu gyventi be darbo. Jaučiai – darbštūs žmonės.“

Dabar A.Ditkovskytė filmuojasi dviejuose filmuose. Ukrainoje kuriamame jauno rusų režisieriaus filme ji atlieka sunkiai sergančią dukrą auginančios kuklios pelytės vaidmenį. „Na, gal aš ten ir seksuali, bet tai įžvelgia tik du vyrai“, – neslepia moteris.

Scena nudžiugino vyrus

Neseniai Maskvos radijo stotis ir žurnalas „Style“ Agnę išrinko seksualiausia 2007 metų ruse, o gruodžio mėnesio žurnalo „Maxim“ rusiškos versijos skaitytojai tarp Rusijos moterų jai skyrė 24 vietą.

Šiame šimtuke yra įrašyta dažniau Rusijoje nei gimtojoje šalyje besilankanti aktorė vilnietė Ingeborga Dapkūnaitė. Jai teko 99 vieta, o nugalėtoja tapo grupės „VIA gra“ narė Vera Brežneva.

Agnei „Maxim“ galbūt būtų skyręs ir aukštesnę vietą, jei ji, kaip daugelis šio šimtuko moterų bei nugalėtoja Vera, būtų pozavusi apsinuoginusi. A.Ditkovskytė to nepadarė. „Maxim“ ją žaismingai teparagino būti atviresnę.

Nusirengti žurnalas Agnę įkalbinėja bene kas mėnesį, tačiau žavi juodaplaukė atkakliai purto galvą: „Kol kas to daryti nesirengiu. Šių konkursų nesureikšminu. Be to, kuo moteris brandesnė, tuo ji seksualesnė.“

O trumpa apsinuoginimo scena „Žaroje“? Mane, sako Agnė, filmavo pažįstami, įtikinėjo, kad nieko nesimatys. Bet tik po to jauna aktorė pamatė parodžiusi daugiau, nei tikėjosi.

„Jei iš pradžių įvertina tik grožį – nėra blogai, – lūpose dar nedingo šypsena po frazės, kad pikantiška scena filme nudžiugino vyrus. – Manau, kad pabendravę įvertins ne tik išvaizdą, bet ir vidines savybes.“

Seksualumas, viliasi Agnė, nėra tik išorė. Tai – ir vidinis grožis. Nuostabu, svarstė devyniolikmetė, kai moteris spinduliuoja vidaus ir išorės harmoniją.

Nesigėdija artimųjų pagalbos

„Esu ramesnė, aplinkiniai giria mano harmoniją, mėgstu bendrauti, – prispirta kitų žodžiais save giria A.Ditkovskytė. – Žinoma, ir juokauti mėgstu – mama juk gimė Odesoje!“

Kadaise T.Liutajeva atsisakė aktorės karjeros ir paskui mylimąjį O.Ditkovskį patraukė į Lietuvą. Tačiau kai Agnei buvo tik du mėnesiai, mama susikrovė lagaminą ir išvyko į filmavimo aikštelę. Tėvai išsiskyrė, kai ji buvo dar maža.

Iš pradžių gyvenusi su tėvu, po to ir pas vieną, ir pas kitą, Agnė galiausiai vėl persikėlė pas mamą, susiejusią gyvenimą su teatro režisieriumi Roku Ramanausku.

Paauglystėje į Rusijos sostinę persikėlusi Agnė neslepia, kad klaidžiuose, tačiau pastaraisiais metais bumą išgyvenančio Rusijos kino užkulisiuose padeda nepasiklysti mama. „Man ne gėda, jei pirmuosius žingsnius padeda žengti tėvai. Tačiau po to – viskas mano rankose. Tėvai juk žiūrovams neįrodys, kad jų vaikas puikus aktorius, jei taip nėra“, – tokia jaunos moters nuostata.

Vienas gerbėjų – tėtis

Vilniuje gyvenantis O.Ditkovskis dukrai – ir draugas, ir tėtis. Apie jį Agnė kalba šiltai: jie kalbasi telefonu, susirašinėja žinutėmis ir elektroniniu paštu, susitinka.

Maskvoje gyvenančią mamą dukra mato dažniau, nes ji gyvena netoliese. Agnė su Aleksejum gyvena dviejų kambarių bute naujame Maskvos rajone.

Atskirame kvartale jaunosios aktorės nepersekioja septyniolikmečiai vaikinai. Taip kartais būna Maskvos centre, kai paskui A.Ditkovskytę tylėdami ilgai sekioja jauni vyrukai, kol išdrįsta jos paprašyti telefono numerio ar pakviesti kavos.

„Nesu išdidi ar arogantiška, nors kartais pavargstu nuo dėmesio. Noriu tik ramiai nusipirkti dešros, – guodžiasi. Tačiau gerbėjų neliūdina. – Gal kitą kartą, kada nors…“

Užvaldė abipusė meilė

„Pamatėme vienas kitą, čiupome už rankų ir pradėjome gyventi kartu, – draugystės pradžią su garsiu jaunosios kartos rusų aktoriumi A.Čadovu vaizdingai apibūdina Agnė. – Nesuabejojome, kad esame skirti vienas kitam.“

Populiariuose filmuose „Caro tarnas“, „Dienos sargyba“, „9 kuopa“, „Naktinis patrulis“ vaidinęs aktorius su savo mylimąja kartu vaidino ir Rusijoje Agnę išgarsinusiame filme „Žara“.

„Nebuvo pirmojo pasimatymo ir gėlių“,– šypsosi A.Ditkovskytė. Aštuoniolikos sulaukusi mergina ir už ją septyneriais metais vyresnis Aleksejus labai gerai supranta vienas kitą.

„Ačiū Dievui, dabar ramiau, Maskva – ne Londonas ir ne Niujorkas“, – sakė aktorė, nors po „Žaros“ premjeros kiekvieną jos žingsnį persekiojo fotografai ir televizijos operatoriai.

Agnė džiaugiasi, kad Rusijoje paparacai nėra tokie įkyrūs.

Kartais tik per televiziją pamatydavo, kad ją slapta filmavo bare ar gatvėje.

Didžiausias siurprizas – jis pats

„Meilė trunka trejus metus, - paklausta, kodėl dar nesituokia su mylimu vyru, Agnė šyptelėjusi pakartoja skambią frazę. – Nežinau, ar ja tikiu. Tai palieku natūraliai tėkmei. Kaip bus – taip. Galbūt susižadėsime.“

Ji su 26 metų rusaičių numylėtiniu dar nesusižadėjusi? Jų santykiai, tikina, kitokie. Jis jai leidžia turėti meilužių, o ji – jam? A.Ditkovskytė prunkšteli: „Mes vienas kitą mylime, kartu gyvename ir vedybos nieko nepakeistų. Na, gal tik šiek tiek…“

Didžiausiu siurprizu, gautu iš mylimojo, Agnė vadina jo pasirodymą savo gyvenime. Tačiau po akimirkos švytėdama prisimena…

„Kai torte buvo įdėtas žiedas su briliantais?“ – užbėgame už akių ir primename girdėtą gandą.

„Ne, ne. Deimantų aš nemėgstu, man patinka sidabras, – juokiasi. – Malonų siurprizą jis pateikė, kai praėjusio gimtadienio proga mane atvežė į nežinomą namą. Aplink degė fakelai, žvakės, buvo padengtas didelis stalas ir laukė daugybė mano draugų.“

Agnė neretai atsako tuo pačiu: Aleksejus grįžta iš vakarėlio, o ji laukia namuose romantiškoje atmosferoje tarp žvakių.

Aleksejų Lietuva sužavėjo

Ji nepavydi ir leidžia mylimam vyrui linksmintis su gražuolėm maskvietėm? Gražių maskviečių jau nebeliko, įsitikinusi A.Ditkovskytė. Tai tik važinėjančių prabangiais automobiliais, išskirtinai apsirengusių ir itin turtingų vyrų besivaikančios lėlės. „Maskvoje jau ieškoma žmogiškumo, o geriausios merginos yra atvykėlės“, – žino jauna graži moteris.

Prasitarus, kad turtingų vyrų ieškančių jaunų lėlyčių banga jau ateina į Lietuvą, Agnė šyptelėjusi atsiduso: „Neleiskite! Aš pažadėjau draugus atsivežti į Lietuvą padėti jiems paieškoti žmonų.“

Lietuva buvo sužavėtas ir kartu su Agne į mūsų šalį atvažiavęs A.Čadovas. Jam patiko jaukus Vilniaus senamiestis, neįkyrūs, mandagūs žmonės, gamta, statiniai.

„Jis net nežinojo, ką fotografuoti, nes patiko ir tai, ir tai, ir tai… Po beprotiško Maskvos ritmo ir susvetimėjimo Lietuva – nuostabus kampelis“, – savo ir mylimojo įspūdžius pasakoja Agnė.

Kuo jai patinka Maskva? Darbu, galimybėmis, nesibaigiančiu įvykių srautu. Tačiau Lietuvoje šilčiau, jaukiau, maloniau: Agnė prasitarė, kad ketina įsigyti butą Vilniuje.

O Paryžius? A.Ditkovskytė šypteli. Jei ji važiuos kažkur dirbti, tai tik į JAV. Galbūt net į Holivudą.

„Oi, dar nieko neaišku“, – išsprūdusius ore žodžius gaudė Agnė.

Vyras prie televizoriaus

Modeliu ji būti nenori. „Tik aktore“, – taria pavargusiu, bet tvirtu balsu. O norėtų filmuotis su Bradu Pittu, Anthony Hopkinsu ar Robertu de Niro?

„Su de Niro, Al Pachino… – sako žaismingai. – Mano svajonių vyras – Mickey Rourke. Bet visi jie geri ir aktoriai, ir vyrai.“

Raumenų kalnai? Tokie vyrai niekada nesužavėtų Agnės. O kokie žavi? Su humoro jausmu, šilti, žmogiški, sėdintys prie televizoriaus, geriantys alų ir žiūrintys futbolą.

Tiesa, apie tai, kad Rusijos rinktinė neseniai stebuklingai pateko į Europos futbolo čempionato finalą, sužinojo tik iš „Kauno dienos“. „Tikrai pateko? Oho!..“– nusistebėjo.

Agnė nusijuokė, kai pasitikslinome, ar išties patinka vyrai – ne raumenų kalnai, o… „Šį kartą nejuokauju. Maniškis kartais geria alų, futbolo, tiesa, nežiūri, tačiau turi puikų humoro jausmą ir nedidelį pilvuką“, – pažėrė mylimam vyrui komplimentų jį mylinti moteris.