Paklaustas, kaip vertina sūnaus veiklą bei tai, kad jis pasirinko nesimokyti aukštojoje mokykloje, Aras Vėberis patikslino, kad sūnus veikiausiai dėl nemokėjimo bendrauti su žurnalistais, nepasakė visko iki galo.

„Yra šiokių tokių neatitikimų, - sakė A. Vėberis, - Pijus dar nemoka bendrauti su žurnalistais, jis nėra pratęs. Galbūt ne taip pasakė, išsireiškė. Po mokyklos jis stojo ir įstojo mokytis, tačiau netęsė studijų. Jis įstojo į Vilniaus dailės akademiją, bet pasirinko ne tai, kas jį domina ir ko jam reikia. Pijui reikėtų mokytis muzikos akademijoje, tačiau kursas renkamas tik kas ketveri metai. Taigi mokyklą baigė labai netinkamu metu ir ten nepapuolė“.

„Aš puikiai atsimenu dar prieš stojamuosius, mes nuėjome į dailės akademiją pasišnekėti su vienu profesoriumi. Kai Pijus parodė savo darbus, profesorius jam atsakė, kad akademija negali jo nieko daugiau išmokyti“, - apie sūnaus talentą kalbėjo A. Vėberis.

Pijus Vėberis

Anot muzikanto, sūnui kritikos jis tikrai negaili, tačiau jo darbus vertina teigiamai.

„Vertinu tikrai gerai. Kai reikia ir pakritikuoju drąsiai, kai reikia - pagiriu. Kritika yra įvairi, priklausomai nuo medžiagos, kurią jis man parodo. Kai kada matosi, kad padaryta ne iki galo, paskubėta, per mažai prifilmuota medžiagos - visą laiką yra prie ko prikibti“, - juokiasi vyras.

Paklaustas, ar ketina bendradarbiauti kartu su sūnumi A. Vėberis sakė, kad Pijus yra filmavęs „Naktinių personų“ koncertus, tačiau muzikinio vaizdo įrašo planuose nėra.

„Visai neseniai vienas žinomas Lietuvos dainininkas pavedė Pijų. Vaikas visą savaitę lakstė, dirbo, stengėsi, o paskutinę minutę išgirdo, kad jo paslaugų neprireiks. Žinoma, reikia ir tokios patirties. Kitą kartą žinos, kad pirmiausia reikia pasirašyti sutartį ir tik tada pradėti kažką daryti. Labai geros pamokos, nieko katastrofiško neatsitiko. Jam tik prieš kelis mėnesius suėjo 20. Pijus šiaip jau uždaras vaikas. Jis tylus, ramus ir racionalus – nelaksto po klubus kaip jo bendraamžiai, o dažniausiai sėdi studijoje ir dirba. “, - DELFI sakė A. Vėberis.

Įdomu tai, kad Pijus savo tėvą vadina vardu, tačiau A. Vėberis, paklaustas apie šį faktą, visai nenustebo.

„Viskas yra labai gerai. Jis taip buvo auklėjamas nuo pats mažens - dviejų metų Pijus buvo pratinamas vadinti vardais, o ne tėvu ir motina. Tai galima vertinti tiek filosofiškai, tiek psichologiškai, o aš tai suprantu labai paprastai. Mano manymu, savo tėvus vadinant vardais, vaikas užmezga artimesnį ryšį, žiūri kaip į gerą draugą, su kuriuo jis gali viskuo pasidalinti ir bendrauti kaip lygus su lygiu“, - kalbėjo muzikantas.

Populiarios grupės „Naktinės personos“ narį Arą Vėberį šiuo metu retai kada galima išvysti vakarėliuose, koncertuose ar viešuose susibūrimuose. O jeigu vyras ir apsilanko juose, paprastai, pasirodo lydimas sesers Jurgitos.

Merginų numylėtinio, grupės „Naktinės personos“ nario Aro Vėberio asmeniniame gyvenime kol kas nėra jokių permainų. Naujienų portalui DELFI pats A. Vėberis patvirtino esąs vienišas.

„Taip, kaip visada. Aš kaip ir neieškau nieko, niekada neieškojau. Specialiai ieškoti yra absurdas, čia gi ne į kokią medžioklę eiti ir parsinešti. Kaip likimas yra nusprendęs, taip ir bus. Vieną kartą nusivylus, kitą kartą nusvilus, į viską žiūri labai atsargiai ir atsakingai.“, - sakė vyras.

„Žmogus nėra sutvertas vienatvei ir vienas jis gyventi negali. Aš ne tik norėčiau, bet žinau, kad taip ir bus, - apie artimo žmogaus poreikį kalbėjo A. Vėberis. - Man nėra reikalo skubėti, lėkti akis išdegus ar daryti neapgalvotus sprendimus. Iš tikrųjų, kai pabendrauju su bendraamžiais draugais, pavyzdžiui Marijonas (Mikutavičius) man ir sako: „Arai, kaip tau gerai, tu nors vaikų turi“. Galima pajuokauti, pareigą tėvynei atlikau“.

Paklaustas, kaip vertina, kad geras draugas, dainininkas Marijonas Mikutavičius šalia savęs turi jauną, gražią ir protingą moterį, A. Vėberis tik pasidžiaugė: „Labai šaunu, pagaliau. Duok Die, kad jiems ten viskas būtų gerai, linksmai ir gausiai“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)