Darbo skelbime teigiama, kad ieškoma moteris, turinti B kategorijos vairuotojo pažymėjimą, galinti pradėti darbą ne vėliau kaip gegužės 10 dieną. Darbo skelbime su humoru pateikti ir kiti reikalavimai pretendentėms, tokie kaip „žavesys, grožis ir kerinti šypsena“, „ilgos kojos, kad lengviau pasiektų gazo pedalą“, „geras humoro jausmas“.

Lygių galimybių kontrolierė teigia, kad įstatymai neturi humoro jausmo, todėl savo iniciatyva pradėjo tyrimą dėl galimo Moterų ir vyrų lygių galimybių įstatymo, draudžiančio skelbimuose priimti į darbą nurodyti reikalavimus, suteikiančius pirmenybę vienai iš lyčių, pažeidimo.

Tarnybai yra pavesta kontroliuoti dviejų įstatymų – Lygių galimybių įstatymo bei Moterų ir vyrų lygių galimybių įstatymo vykdymo priežiūrą. Nepagrįstas žmogaus teisių apribojimas ar privilegijų teikimas dėl minėtuose įstatymuose išvardintų pagrindų yra laikomas įstatymų pažeidimu. Už reikalavimų nesilaikymą ir įstatymų pažeidimą pagal Moterų ir vyrų lygių galimybių įstatymo 24 str.3 p. ir 5 p. gali būti skiriamas įspėjimas arba administracinė bauda nuo 28 iki 579 Eur, už pakartotinį pažeidimą bauda nuo 579 iki 1158 Eur.

Skelbimą galite perskaityti čia.

DELFI susisiekus su pačiu Arūnu Valinsku, šis patikino, kad skelbimas yra visiškai rimtas ir jau kreipiasi norinčios dirbti pretendentės.

Apie pradėtą tyrimą A. Valinskas pirmą kartą išgirdo iš DELFI, tačiau plačiau komentuoti situacijos iš pradžių negalėjo. „Sunkiausia komentuoti idiotizmą“, – sakė žinomas vyras.

Vėliau vyras kiek papildė savo mintis: „Kadangi tai yra privatus skelbimas, tai aš turbūt turiu teisę samdyti žmogų, kurį aš įsivaizduoju: ar tai būtų vaikui auklė ar auklėtojas. Lygiai taip pat ir čia, jeigu paskelbiu vedybinį skelbimą, tai galbūt mane šita tarnyba įpareigos, kad turiu rašyti, jog noriu ištekėti už abiejų lyčių? O dėl to, kad aš įsipareigoju priimti į darbą moterį ar merginą, tai darau taip dėl to, kad moterys tiesiog saugiau vairuoja.“

Paklaustas, kaip į tokį skelbimą reagavo žmona Inga Valinskienė, A. Valinskas nevengė humoro: „Žmona persidažė plaukus ir jau pasiilgino kojas – bandys konkuruoti.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (751)