Andrius Užkalnis DELFI sakė, kad jam gėjų ir lesbiečių santuokų tema nėra aktualiausia gyvenime. Tačiau publicistas ir apžvalgininkas prisipažino besidžiaugiantis dėl to, kad „kanopas užvertė dar vienas beprasmis draudimas“.

„Suaugusiųjų žmonių santykiai yra jų, o ne valstybės, reikalas. Valstybė, skelbdama santuoką, tik aptarnauja laisvus piliečius.

Lygiai taip pat valstybė tik registruoja gimusio kūdikio vardą, o ne imasi spręsti, ar tėvai tinkamą parinko. Taip pat valstybė privalo sutuokti norinčius susituokti žmones, o ne aiškinti, kas galima, o kas ne.

Suprantu, kad daug kam tai nepatinka, bet man irgi daug kas nepatinka, tik aš nereikalauju to drausti. Man, pavyzdžiui, nepatinka idiotiškos TV laidos arba Kaziuko mugė, bet aš niekada nesiūlysiu to drausti. Kitiems nepatinka gėjai, ir tegu, bet palikite juos ramybėje, tegu jie gyvena, kaip jiems patinka“, - DELFI komentavo A. Užkalnis.
Vaidas Baumila

Atlikėjas Vaidas Baumila taip pat visapusiškai sveikina tokį Amerikos sprendimą.

„Džiaugiuosi, kad pasaulyje yra vietų, kurios mums rodo puikų pavyzdį, žmogaus pagarbos, tolerancijos ir meilės link. Tikriausiai reiktų pabrėžti, kad itin daug konservatyvių pažiūrų piliečių turinti JAV drąsiai priima tokius sprendimus, šiek tiek atsiribodami nuo religinių dogmų ir vertindami santuoką daugiau kaip teisinę partnerių apsaugą įstatymais reglamentuotais jų konstitucijoje“, - DELFI sakė V. Baumila.
Monika Šalčiūtė

Monikai Šalčiūtei šis sprendimas nesukėlė nei didelio džiugesio, nei liūdesio.

„Manau, kad homoseksualūs žmonės tokie patys, kaip ir mes. Su tokiais pačiais norais. Jie taip pat nori tuoktis. Šis JAV sprendimas jiems yra didelis laimėjimas. Man jis netrukdo. Bet pati nenorėčiau turėti dviejų mamyčių ar dviejų tėvelių“, - prisipažino Monika.

Atlikėjas ir muzikos prodiuseris Arvydas Martinėnas homoseksualų santuokų įteisinimą JAV taip pat vertina teigiamai.

„Manau, žmonės turi gyventi taip, kaip jiems patinka. Tiek vieni, tiek kiti“, - DELFI sakė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1481)