Būti be telefono – trauma

Žurnalistas A. Tapinas į visuomenę įleido naujų vėjų. LRT TELEVIZIJOS laidoje „Editos šou“ jis save apibūdina kaip chuliganą.

Laidų vedėjas A. Tapinas kalba, kad būti be telefono jam išties sunku: „Reikia pripažinti, jog šiuo atveju aš priklausau Z kartai. Jeigu iš manęs paima telefoną, galvoju, kad man bet kas gali parašyti ar pakomentuoti įrašus, galbūt nepastebiu įvykių. Man tai – trauma, jaučiuosi pažeidžiamas.“

Vis dėlto būna dienų, kai žurnalistas kartu su namiškiais telefoną palieka maišelyje ir leidžia laiką drauge. Nors nebūna lengva, pusdienį iškęsti gali.

„Telefonus padedame į kitą kambarį ir kontroliuojame vienas kitą. Visi norime eiti pasiimti mobiliųjų, bet niekas nedrįsta“, – šypteli A. Tapinas.

Žurnalistas nuolatos turi veiklos ir retai kada sėdi tuščiomis rankomis, be planų ar darbų. Kaip pats tikina, poreikio nieko neveikti neturi.

„Man svarbiausia, kad gyvenime nebūtų nuobodu. Gali nebūti pinigų, gali nesisekti. Tiesą sakant, per pastaruosius kelerius metus buvo mėnesių, kai banko sąskaitoje – nuliukai, teko naudotis kreditais“, – aiškina A. Tapinas, ir priduria, kad tarp užtikrinto bei turtingo ar įdomaus gyvenimo, jis rinktųsi tik įdomų.

Pasak laidų vedėjo, jo aplinkoje daug nuobodžiaujančių ir nelaimingų žmonių, kurie dirba privačiame sektoriuje ir gauna dideles algas: „Jie man pavydi, nors aš nesu tikras, ar apmokėsiu savo sąskaitas, bet jiems aš atrodau laisvas žmogus, o patys eina miegoti su raminamaisiais vaistais.“

Nepavyko pabėgti nuo likimo

A. Tapino motina – mokytoja Violeta Tapinienė, o tėtis žurnalistas, buvęs LRT generalinis direktorius Laimonas Tapinas. Pasak visuomenininko, nenorėjo būti šešėlyje, todėl atsisakė paramos ir pasirinko studijuoti ekonomiką.

„Žurnalisto specialybės nesirinkau, nes tėvas buvo Vilniaus universiteto Žurnalistikos instituto direktorius, o į LRT atėjau, kai jis baigė kadenciją. Ko gero, tik prieš šešerius metus pavardė Tapinas pradėjo rotuoti į mano pusę, nes ilgą laiką buvau tik Tapino sūnus. Tai erzino, nes aš tuo nesinaudojau, laikiausi atokiai ir kategoriškai neprašiau šeimos paramos, stojau į ekonomiką, norėjau atsitraukti nuo rašymo. Tačiau nuo genų ir likimo nepabėgau“, – pažymi A. Tapinas.

Be to, jis pasakoja, kad sprendimas pasirinkti ekonomikos mokslus buvo teisingas: „Manau, kad jaunieji žurnalistas turėtų įgyti ir kitą specialybę, kuri suteiktų daugiau praktinių žinių, o tada, jei turi talentą, vertėtų rinktis žurnalistiką.“

Laidos „Editos šou“ vedėjos Editos Mildažytės paklausus, kokia mėgstamiausia A. Tapino frazė, žurnalistas atsakė, kad tokią turi, tačiau ji pavogta iš filmo „Žvaigždžių karai“ veikėjo.

„Meistras Yoda sakė: „Ne bandyk, o daryk“, galiu tik papildyti, kad tokiu atveju bus daug klaidų, nesąmonių, nusivylimo, kartais nieko nesinorės, bet toliau eisi ir darysi“, – išduoda žurnalistas.