„Tai didžiausia iki šiol iškovota mano pergalė. Buvau labai laimingas, aplenkęs 15 tokio aukšto lygio varžovų. Į konkursą jau važiavau su tikslu – parvežti Lietuvai medalį. Pasižadėjau – jei laimėsiu medalį, nusiskusiu galvą plikai. Šį pažadą jau įgyvendinau“, - juokėsi kultūristas.

P. Ratkevičius tikino, kad pasiruošimas varžyboms vyko sklandžiai. Tam padėjo sukaupta 8-erių metų varžybų patirtis. Paulius atskleidė, kad varžyboms labiau mėgsta ruoštis pavasarį. Pasak fitneso specialisto, šiuo metų laiku motyvacija būna didesnė.

„Sukaupiau visas jėgas, ruošiausi, kaip tik galėjau. Varžovais nesidomėjau. Žinojau, kad užimti gerą vietą tokio lygio varžybose galima tik esant geriausios formos. Tą, mano manymu, ir padariau. Šiose varžybose gali dalyvauti nacionalinės federacijos deleguotas sportininkas, atitinkantis varžybų lygį. Sudalyvauti „The Arnold Classic“ varžybose yra kiekvieno mūsų sporto šakos atstovo svajonė – juk tai antras pagal prestižą turnyras pasaulyje po „Mr. Olympia“ varžybų“, - savo pasiekimais džiaugėsi pašnekovas.

P. Ratkevičius negalėjo įvardinti, kuo turnyre pasirodė pranašesnis už kitus. Pasak „The Arnold Classic“ nugalėtojo, to reikėtų klausti teisėjų. Kadangi sportininkas nepasižymi stambumu ir tuo negali pranokti kitų konkurentų, turnyre turėjo varžytis pačios geriausios formos su mažiausiai riebalų poodiniame sluoksnyje. Paulius DELFI pasakojo, kad daug ką lemia raumenų kokybė, kuri įgyjama nuolat treniruojantis.

„Po pergalės pats susimasčiau - jai pasiekti man prireikė 16 metų intensyvaus darbo sporto salėje. Ši kategorija - „men's physique“ (vyrų kūno sudėjimas - liet.) - mane žavi tuo, jog sportininkų kūnai atrodo estetiškai, ne per daug raumeningi. Ji populiarėja žaibišku greičiu, nes plačiajai masei dažnai tai yra gražiausiai atrodanti kategorija. Vienintelis dalykas, kurį norėčiau pakeisti, tai trumpinti šortų ilgį. Taip teisėjai galėtų vertinti ne ik viršutinę kūno dalį bei blauzdas, tačiau ir šlaunis, kurioms treniruotėse skiriu dėmesio tiek pat, kiek ir kitoms raumenų grupėms“, - kalbėjo sportininkas, turintis minčių rimtai ruoštis pasaulio čempionatui. Dabar didžiausias P. Ratkevičiaus noras – pailsėti. Tą vyras darys Dominikoje, kur apsistojo dviem mėnesiams.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (94)