Praėjusių metų pavasarį Latvijos Maduonos rajono teismas A. Rimiškį pripažino nemokiu ir pradėjo jo fizinio bankroto procedūrą. Tačiau Klaipėdos antstolė M.T. įsitikinusi, kad žinomas Lietuvos atlikėjas tiesiog vengia atsakomybės grąžinti skolas, todėl paprašė teismo atmesti jo skundą.

Antstolė iš A. Rimiškio siekė priteisti 22 tūkst. litų. Atlikėjui sumokėti tokią skolą Klaipėdos apskrities valstybinei mokesčių inspekcijai ir saugos tarnybai buvo priteisęs teismas, kol jis dar nebuvo pripažintas bankrutavusiu.

Antstolė M.T. buvo nurodžiusi, kad Andrius Rimiškis, išsikėlęs sau bankroto bylą Latvijoje, apie tai neinformavo visų savo kreditorių, esančių Lietuvos Respublikoje, o Latvijos Respublikos teismui nenurodė visų Lietuvoje esančių kreditorių, kurie išieško skolas pagal vykdomuosius dokumentus, todėl jiems negali būti taikomos fizinio asmens bankroto bylos iškėlimo skolininkui teisinės pasekmės, bei tuo pačiu sustabdomas priverstinis išieškojimas iš skolininko turto.

Anot teismo, Andriui Rimiškiui iškėlus bankroto bylą Latvijos Respublikoje, negali būti atliekamos jokios individualaus išieškojimo procedūros jokioje kitoje valstybėje narėje, taip pat ir Lietuvoje. Iškėlus skolininkui bankroto bylą, vienintelis būdas kreditoriams, esantiems kitoje valstybėje narėje, patenkinti savo reikalavimą – dalyvauti nagrinėjant bylą lygiomis galimybėmis su kitų valstybių narių kreditoriais.

Nutartis gali būti skundžiama Klaipėdos apygardos teismui.

„Kol viskas nebus galutinai aišku ir nebus pasiekta finišo tiesioji, komentuoti nenorėčiau“, – naujienų portalui DELFI sakė atlikėjas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)