„Aš nežinau, ar taip čia man vieninteliam atrodo, bet kažkaip aš netikiu mūsų rinkimų laimėtojo (Ramūno Karbauskio – DELFI) ir megadizainerio (Juozo Statkevičiaus – DELFI) gerumu. Man tai labiau panašu, kad vienas ruošia dirvą prezidento rinkimams, o kitas taip savo stiliumi bando prie valdžios prisigerinti. Nežinau, mano giliu įsitikinimu, tikras menininkas visad opozicijoje bet kokioje valdžioje.

Tikrai manęs kokiu nors pavydu apkaltinti niekam nesigaus, man viskas tvarkoj... Neįvertintu nesijaučiu, emigruoti niekada nežadėjau ir kiekvieną pasitaikiusią progą krokodilo ašarų upeliais nelieju ir nesiskudžiu“, – savo nuomonę socialiniame tinkle rėžė Aleksandras.

Aleksandras Pogrebnojus

Pabaigęs savo įrašą A. Pogrebnojus pridūrė ir kreipimąsi į R. Karbauskį: „Mielas Ramūnai, prieš kažką dovanojant mano vaikui, reikėtų jo paties paklausti (aš visada taip darau). Man atrodo, kad jis lenktyninę mašinytę išsirinks...“

DELFI primena, kad R. Karbauskis ne tik garsiai išsakė savo siūlymą visiems vaikams iki septynerių metų pasiūti tautinius drabužius, kuriuos kurtų Juozas Statkevičius, bet ir jau spėjo susitikti su dizaineriu akis į akį.

Iš anksto neskelbtas R. Karbauskio susitikimas su dizaineriu įvyko trečiadienį, gruodžio 14 d., politiko kabinete parlamente ir užtruko bemaž valandą.

Prieš savaitę, pasigirdus tokiam R. Karbauskio siūlymui, dizaineris DELFI sakė, kad labai džiaugiasi šia idėja ir teigė, kad tikrai prisidėtų prie kostiumo sukūrimo.

Juozas Statkevičius

„Aš darbais o ne žodžiais tėvynę myliu, esu pasiruošęs visus tuos dalykus padaryti ir žinau, kaip tai padaryti. Man atrodo, kad tai yra puiki idėja, ne veltui aš dariau kolekciją nacionaliniais motyvais. Visi bodisi tautinio kostiumą, o aš atradau naują raktą, padariau tuos kostiumus šiuolaikiškai. Esu labai patenkintas, man tai daugiau nei ordinas. Esu labai laimingas, kad pagaliau kažkas pastebėjo. R. Karbauskis dar su manim nekalbėjo, bet manau, kad čia viskas ilgai netruks, aš turiu didelius pajėgumus, esu pasiruošęs ir jeigu reikia kažkokius eskizus pateikti“, – kalbėjo J. Statkevičius.

Ramūnas Karbauskis

Politikas, kalbėdamas su žiniasklaida, tikino, kad yra apsvartęs, kur ieškotų finansavimo tautinių kostiumų siuvimui vaikams, kurių jis suskaičiavo apie 150 tūkstančių. „Tai mano iniciatyva, kuri nieko bendro su valstybės pinigai neturi. Aš ir pats, kiek galėčiau, prisidėčiau. Galvoju, kad atsirastų žmonių, kurie suprastų, kad tai reikšminga, įdomu ir prasminga. Turėtų būti kažkoks fondas įkurtas, kad būtų skaidrumas. Man atrodo, kad idėja yra labai reikšminga, kad mūsų vaikai susidurtų su tautinės kultūros požymiu kaip tautiniai drabužiai. Mes diskutavom komitete, kad tai galėtų būti stilizuota, aš nesu kalbėjęs su Juozu Statkevičiumi, bet man paliko įspūdį jo kolekcijos pristatymas su tautiniais motyvais. Stilizuoti tautiniai drabužiai, kad žmonės pamatytų, kokie gražūs jie gali būti, pritaikyti prie dabartinės visuomenės poreikių“, – kalbėjo R. Karbauskis.

Apie šią iniciatyvą savo nuomonę išreiškė ir daugiau žmonių. Apie tai galite skaityti čia.

Tokį R. Karbauskio siūlymą, kad būtent J. Statkevičius galėtų sukurti modernų tautinį kostiumą vaikams, galėjo įkvėpti naujausia dizainerio kolekcija:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (119)