„Jo, jo, jo... Ir „Louis Vuitton“ rankinė, gaminta Pakistano auksarankių, iš tolo primena originalą... Aš suprantu, kad šis puikus šaldytos „fake“ Holivudo gražuolės ir blogos Tomo Fordo kopijos tendemas, sukurtas turtingoms tetoms miglą pūsti ir pinigingų princų ieškoti... Tik gal vieną dieną reikia tiesiai apie tai pasakyti, nes jau atsidarius šaldytuvą darosi baisu, koks Australijos koalos jauniklis su baltais šortais iššoks, ar mistiniai stilistai visą kefyrą pagal savo skonį surikiuos... Einu jo ir išgersiu, kol dar nevėlu...“, - rašė savo paskyroje žinomas dizaineris. Pasisakymas sulaukė gausybės „like‘ų“ ir sukėlė neigiamos nuomonės proveržį apie dažną vakarėlių viešnią A. Valentaitę.

DELFI susisiekus su A. Pogrebnojumi, vyras patikino, kad tai kritika visuomenės reiškiniui. „Pasakiau tai su humoru. Nežinau, kaip kas supranta. Manau, kad visi viską žino, gal užteks visiems vaidinti? Du mistiniai tipažai – kažką vaidina, tačiau jokio rezultato nėra. Mados verslas – ne šampano gėrimas. Jame reikia sunkiai dirbti“, - DELFI dėstė pašnekovas.

Dizaineris teigė nebijantis užsitraukti A. Valentaitės draugų kompanijos rūstybę, mat savo žodžiuose nemato nieko blogo. „Į jų organizuojamus vakarėlius aš nevaikštau, turiu sveiko proto. Mieliau prie ežero su plūdine pasėdėsiu. Aš nepasakiau, kad Asta yra bloga. (O žodžiai apie M. Petruškevičių, kad jis „bloga Tomo Fordo kopija“?) Tai iš tiesų bloga kopija. Apskritai, ar kopija gali būti gera? Jei kas nors nori su manimi nori ginčytis – gali tai daryti. Tai mano asmeninė nuomonė. Manau, kad sveikai mąstančius žmones šita visa chebra užkniso. Viena diena vienas pratrūko, vėliau pratrūks ir kiti.

Įžeist aš tikrai nieko nenorėjau. Šis pasisakymas ne tiek apie Valentaitę, kiek apie viską iškreiptą. Ji, kaip žmogus nėra kaltas, čia net ne Valentaitės ar Petruškevičiaus problema. Nesitikiu, kad visi ims ir išnyks, tik reikia pasakyti, kas jie tokie. Kažkokie mistiniai stilistai, laidų vedėjai... Jei tu kažką darai – parodyk ką, o ne liežuviu malk.“

Asta Valentaitė

Dizainerio pasisakymas neliko nepastebėtas ir pačios A. Valentaitės. „Wow, mielas Pogrebnojau, ačiū už pastebėjimą. Pažiūrėjau „like'us“ ir pravaliau „Facebook“ „draugų“ skaičių, nes tuoj pačiai reikės eiti gerti kefyro. Gražios dienos visiems!“, - rašė po A. Pogrebnojaus paskyra Asta.

Neabejingas DELFI straipsnyje išsakytai dizainerio nuomonei liko ir M. Petruškevičius. Vyras savo socialiniame tinklapyje „Facebook“ parašė: „Pogrebnojau, baik šildytis kitu šlovės spinduliuose (šypsena) ir, beje, ką kalbėti, juk už Jus, Aleksandrai, tai tikrai kalba Jūsų nuveikti darbai... Tik bėda – kokie?“

A. Pogrebnojus, išvydęs M. Petruškevičiaus pasisakymus apie tai, kad jis nieko nenuveikęs, pasipiktino. Vyras atsiuntė nuotrauką iš garsių pasaulyje mados žurnalų, kurioje įamžintos jo kurtos rankinės: „Jiems reikėtų tylėti. Kada jų darbai paklius į „Vogue“ žurnalą, tuomet šitie uodai galės bandyti įkąsti man ir kitiems Lietuvos dizaineriams.“

A. Pogrebnojaus darbai užsienio spaudoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (670)