Pasak A. Pilvelytės advokato Ričardo Suslavičiaus, skundą dėl antstolio veiksmų jo klientė pateikė po to, kai varžytinėse buvo paskelbta apie parduodamus du jai priklausančius butus sostinės senamiestyje.

„Ji pateikė skundą dėl paskelbtų varžytinių pripažinimo neteisėtomis“, - DELFI sakė advokatas.

Pateikus skundą teismui, butų pardavimo varžytinėse vykdymas turėjo būti sustabdytas.

Kaip teigė teisininkas, konkrečios A. Pilvelytės situacijos jis komentuoti negali. Tačiau vadovaujantis praktika, jei antstoliai butą varžytinėse jau yra pardavę, galimas pardavimo sandorio ginčijamas. Taip pat galima reikalauti iš antstolių žalos atlyginimo už neteisėtus veiksmus.

DELFI primena, kad A. Pilvelytė į finansinius spąstus įkliuvo po nepasisekusio mažaaukščių namų statybų verslo, kurį kūrė 2008 metais. Atlikėjai ir jos tėvui priklausantis nekilnojamasis turtas antstolių buvo areštuojamas ir išparduodamas siekiant padengti įsiskolinimą bankui.

Negalėjusi grąžinti bankui paskolos, A. Pilvelytė ir pati pardavė prabangų keturių kambarių butą sostinės Žvėryno rajone. Tačiau to nepakako, kad padengti visą įsiskolinimą bankui.

Praėjusių metų kovą iš varžytinių buvo pardavinėjamas A. Pilvelytės namas ir sklypas (turtas įvertintas 1 mln. 120 tūkst. litų) prestižiniame Žvėryno rajone.

Rugsėjo mėnesį varžytinėse buvo parduodami atlikėjai ir jos tėvui Algirdui Pilveliui priklausantys butai Vilniuje, Totorių gatvėje. Pradinė senamiestyje esančių butų pardavimo kaina - 388 000 litų.
Lapkritį paskelbtos dar vienos varžytinės - antstoliai pardavinėjo A. Pilvelytės žemės sklypą, esantį Trakų rajone. Nekilnojamojo turto kaina - 897 000 litų.

2015 metų išvakarėse A. Pilvelytę iš teismo pasiekė gera žinia - moteriai buvo paskelbtas asmeninis bankrotas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)