Savaitgalį DELFI portale buvo galima tiesiogiai stebėti Vilniaus mažojo teatro spektaklį „Trys seserys“. Jame taip pat vaidinusi V. Bičkutė prisipažino, kad dėl to aktorius scenoje užplūdo papildomas džiugesys ir pakylėjimas.

„Man atrodo, kad internetas yra puiki galimybė žmonėms susipažinti su teatru, pajusti dvasią, užuosti kvapą, susipažinti su jausmu, kurį sukelia vienas ar kitas spektaklis. Be to, ne visi žmonės turi galimybę atvažiuoti į mūsų teatrą iš kitų miestų. Ne visose scenose telpame ir mes patys. Ypatingai su tokiais dideliais spektakliais, kaip „Trys seserys“ ar „Mistras“, - pasakojo V. Bičkutė.

Beje, aktorė išdavė, kad spektaklis „Mistras“ ir jame kuriama herojė Valdai yra ypatingai arti širdies.

„Vaidmuo šiame spektaklyje man yra lengviausias iš visų, kuriuos esu suvaidinusi teatro scenoje. Šis vaidmuo man suteikia skrydžio, polėkio jausmą, išlaisvina ir teikia didžiulį malonumą, - išduoda V. Bičkutė. - „Mistras“ yra „Madagaskaro“ tęsinys, kuriame taip pat atspindimos Lietuvos istorinės asmenybės bei žinomos personalijos. Mano vaidinama herojė - Ksavera, viena iš Adomo Mickevičiaus meilužių. Yra versija, kad ji buvo pagimdžiusi Adomui ir vaikų. Ksavera buvo ypatinga moteris, kurią netgi vadino Izraelio kunigaikštyte. Jai vyrai negalėdavo atsispirti, visi guldavo po jos kojomis. Tikrai galinga ir talentinga moteris-demonas. Turiu netgi Ksaveros nuotrauką, į kurią visada pasižiūriu prieš žengdama į sceną.“
Spektaklis „Mistras“

V. Bičkutė pastaruoju metu sulaukia ypač daug pasiūlymų filmuotis kine. Aktorė yra sukūrusi pagrindinius vaidmenis lietuvių, rusų filmuose bei serialuose. Ar moteris dėl kino industrijos ateityje neketina išsižadėti teatro?

„Jie tarpusavyje puikiai dera ir vienas kitam visiškai netrukdo. Aš labai tikiuosi, kad mano gyvenime visada bus ir teatras, ir kinas. Šiuo metu užderėjo daug teatro premjerų: „Trio“, „Mano tėvas Agamemnonas“. Mano repertuare atsirado daug pagrindinių vaidmenų. Dar pradėjau aktorystės magistro studijas. Po bakalauro dėl darbų gausos neišėjo pratęsti mokslų, tačiau šiuo metu daugiau laiko praleidžiu teatre, todėl nusprendžiau pasinaudoti proga“, - sakė V. Bičkutė.
Spektaklio "Trio" pristatymas

Drąsus vaidmuo Mario Martinsono filme „Tyli naktis“ aktorei pelnė didelį pripažinimą. „Kino pavasario“ žiūrovai išrinko V. Bičkutę geriausia metų aktore.

„Filmai turi tokią savybę, kad kol juose filmuojiesi, tol gyveni su savo personažais. Bet išleidus filmus į dienos šviesą, personažai atsiskiria nuo tavęs ir gyvena savarankišką gyvenimą. Buvo toks metas, toks vaidmuo ir istorija, kurią papasakojau. Dabar Ana su savo „Tylios nakties“ istorija yra jau toli nuo manęs ir gyvena savo gyvenimą“, - pasakoja V. Bičkutė.

Paklausta, ar dar ryžtųsi tokiam atviram vaidmeniui, aktorė neskuba su atsakymu.

„Nėra blogo ar gero gyvenimo. Gyvenimas juk yra apie viską. O aktoriaus misija - papasakoti žmogaus istoriją. Mes ne gydytojai, neturime teisės sakyti, kad ta kūno dalis yra gera, o kita bloga. Mes turime priimti vientisą istoriją ir jos nekritikuojant atverti. Negalime smerkti žmonių. Jų istorijas turime suprasti ir papasakoti, - mano V. Bičkutė. - Neseniai kino ekranuose pasirodė Audriaus Juzėno „Ekskursantė“, kur sukūriau epizodinį kaimo moters vaidmenį. Gerai, kad mano darbe yra visokių vaidmenų . Aktorius turi teisę kalbėti visokiomis kalbomis, todėl sunku pasakyti, kokių dar gyvenime istorijų man teks papasakoti.“
Valda Bičkutė (A.Aleksandravičiaus nuotr.)
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)