„Daugelis įsivaizduoja, kad stilius yra susijęs su prabanga ir prestižo atributais. Tai yra absurdas! Jeigu jūs iki šiol rengėtės „pilkai“ ir staiga nusipirkę kokį „super“ prabangų aksesuarą, manysite, jog esate stilingi, privalau jus nuvilti – turėsite tik prabangų aksesuarą, bet tikrai ne stilių. Norėdami išreikšti save per aprangą, turite derinti detales, spalvas ir aksesuarus. Stilius yra visuma, o ne vienas akcentas. Tą patį galima pasakyti ir apie namų interjerą. Jeigu iš butiko nusipirkote prabangų anglišką krėslą ar prancūzišką staliuką, o namuose yra spalvų ir detalių beskonybė, tai turėsite brangų akcentą, bet ne stilingus namus. Aišku, teisūs bus tie, kurie sakys, kad viską namuose galima įrengti labai brangiai ir namai bus prabangiai stilingi. Taip, gal jums ir pavyks, bet nenuginčijama yra tai, kad stilingi namai gali būti prieinami kiekvienam“, – teigia stilistė Agnė Jagelavičiūtė.

Agnė drąsiam savo eksperimentui pasirinko naujos statybos butą Vilniuje plėtojamoje „LightHouse“ gyvenvietėje. Bute, kuriame Agnė ėmėsi kurti savo interjerą, buvo tik sienos, langai ir santechnika, tad stilistei teko iššūkis sukurti namų stilių praktiškai nuo nulio. Agnė nesinaudojo interjero dizainerių, architektų ar kitų konsultantų paslaugomis. „Gyvenime mėgstu iššūkius ir visada sakau, kad neįmanoma yra tik iki tol, kol nepamėginu padaryti“, – drąsiai teigia A. Jagelavičiūtė.

Pasak Agnės, stilius kuriamas ne chaotiškai, tad nusivilsite galvodami, jog viskas gimsta ekspromtu. „Stilius tikrai nėra „menki“ reikalai ir tai, ką kiekvienas iš mūsų jau gimdamas išmano. Tačiau neįmanomų dalykų nėra. Reikia tik daug noro, idėjų, veiklumo ir, žinoma, laiko. Laiko ne tik viską įrengti, bet ir pergalvoti sprendimus. Tą daryti tikrai teks pirmą kartą bandant namams suteikti stilių“, – šypsosi A. Jagelavičiūtė.

Tiesa, Agnei tai nėra pirmasis jos kuriamas namų interjeras. „Pajusti savo kailiu, ką reiškia sukurti stilingus namus, teko įsirengiant savo būstą. Meluočiau, jeigu sakyčiau, kad viskas vyko sklandžiai. Kai nori maksimalaus rezultato, būna labai dideli lūkesčiai ir keliami aukšti reikalavimai. Ką galiu patarti, tai neskubėti perkant baldus ar interjero detales. Labai blogas sprendimas pirkti stilingus baldus neapgalvojus, ar jie turės paskirtį. Taip namie gali atsirasti visiškai nereikalingų krėslų, lentynų, komodų ar toršerų. Visų pirma, namai yra skirti jums, tad turite juose jaustis ne kaip stiliaus muziejuje, bet aplinkoje, kuri jums patogi ir funkcionali. Kitas svarbus dalykas – tai spalvos. Jau esu sakiusi, kad nesuprantu, kodėl moterys darosi permanentinį makiažą. Juk atimate iš savęs laisvę būti kitokiai! Taip ir bute – žaiskite su spalvomis. Užuolaidos, kilimai, pagalvės ir lovų užtiesalai gali namus kaskart naujai nuspalvinti. Šiuos aksesuarus lengva keisti, tad tai ir darykite. Pasitelkite vaizduotę ir paieškokite tinkamų sprendimų. Jeigu suklysite, jums tereiks atsinaujinti detales, bet ne, tarkime, perdažyti sienas“, – teigia A. Jagelavičiūtė.

Agnės Jagelavičiūtės sukurtą buto interjerą bus galima pamatyti „LightHouse II“ namuose atvirų durų dienomis rugsėjo 15-18 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)