"Šiandien vaikams ir jų tėveliams atlikome muzikinę pasaką tarsi norėdami priminti, kad pasakas vaikams visų pirma turi kurti patys tėveliai. Muzikinės pasakos metu visi kartu ieškojome dingusios dainos. Tad tikiu, kad mūsų skambanti kolektyvinė pasaka įkvėps daug šeimų kurti, sekti pasakas ir ieškoti visų dingusių dainų kartu su savo vaikais“, – šypsojosi maestro D.Katkus.

„Šiandien sulaukėme ypatingai daug šeimų. Mes nuolat ieškome įdomių partnerių mūsų iniciatyvai. Šį kartą vaikus ir tėvelius norėjome supažindinti su orkestru ir įvairiaspalvėmis orkestro galimybėmis. Norime parodyti, kad klasika nebūtinai turi būti rimta ir sukaustanti žmones. Tokie koncertai gali būti praturtinantys ir tuo pačiu metu įdomūs, smagūs ir pilni įspūdžių.

Norisi parodyti, kad pasaulyje egzistuoja ne tik pop muzika ir pop atlikėjai, juk esama ir labai smagių klasikos atlikimo variacijų. Kitaip sakant – norėčiau, kad Lietuvos vaikai klausytų kuo mažiau pupyčių muzikos ir kuo daugiau tikrosios, profesionaliai atliekamos klasikos.

Juk labai svarbu vaikų neišgąsdinti su per rimtais klasikos muzikos koncertais – todėl pradėti norime nuo žaismingų koncertų. Šv.Kristoforo Kamerinis Orkestras tokiam projektui – daugiau nei puikus partneris“, - kalbėjo A. Grigaliūnienė.