Algimantas mielai dalijosi įspūdžiais bei negailėjo klausimų ir susirinkusiems. „Kiek iš Jūsų namuose turi knygų lentynas? O pas ką tose lentynose yra klasikinių autorių knygų? O kas per pastaruosius trejus metus parašė ilgą, bent penkių lapų, laišką?“ – domėjosi A. Čekuolis. Vyras patikino, kad šios tendencijos keičiasi, todėl normalu, kad keičiasi ir rašymos stilius, knygos bei pati kūryba.

„Mano gyvenimas daug įdomesnis nei išgalvotas. Tai, ką išgyvenau, yra daug geriau nei išgalvojimas“, – rėžė atsakymą A. Čekuolis, išgirdęs klausimą, kodėl knygose jis rašo savo išgyvenimus, o ne išgalvotas istorijas.

Knygos „Apie jūreivius. Jų meilės ir kitos tikros istorijos“ pristatyme dalyvavo ir A. Čekuolio žmona Edita. B. Vanagas, pakviesdamas Editą paskaityti knygos ištrauką, dar kartą priminė keistą poros įprotį: „Jie visuomet vienas kitą vadina „Jūs“. Kiek tokių porų pažįstate?“

„Čekuoliui niekada neužteko vienos moters. Jis mane vadina „Jūs“, juk tai daugiskaita“, – nusijuokė Edita, atsakydama į Benedikto pastabą.

Edita Čekuolienė

B. Vanagas A. Čekuoliui negailėjo iš vėžių išmušančių klausimų: „Jūs viską žinote, tai sakykite, prašau, kodėl ištuštėjo Lietuvos kaimas?“ Nusišypsojęs Algimantas patikino, kad ne tik Lietuvos kaimai ištuštėjo, o viso pasaulio. „Pasaulio ateitis yra miestuose“, – tikino Algimantas.

„Kaip išlaikyti orumą gyvenant visais laikotarpiais?“ – klausė Benediktas Algimanto, kuris išgyveno net penkerius karus ir ne vieną skirtingą politinę santvarką. „Į šį klausimą turbūt turėtų atsakyti kiekvienas asmeniškai, – šyptelėjo Algimantas. – Aišku, dabar gyvename geriau, valgome geriau. Pasaulis eina į gerą pusę.“

Dalia Grybauskaitė ir Algimantas Čekuolis

Beje, Algimantas papasakojo ir apie vakarykštį įvykį, kai jis, taip pat knygų mugės metu, pabučiavo prezidentę Dalią Grybauskaitę. „Jos žandas toks lygus, tamprus. Manau, kad jai šis bučinys patiko, nes nuotrauka, kurioje ją bučiuoju, ji pasidalijo savo asmeniniame feisbuke. Reikės pabandyti ir prezidentą vyrą, jei tokį turėsime, pabučiuoti“, – juokėsi rašytojas, publicistas ir keliautojas A. Čekuolis.

Humoro jausmo A. Čekuolis nestokojo ir atsakinėdamas į kitus B. Vanago klausimus. „Ką pirktumėte, jei kišenėje turėtumėte tris eurus?“ – klausė Benediktas. „Alaus bokalą“ – rėžė Algimantas, savo atsakymu sukeldamas juoką visoje auditorijoje.

Už valandą trukusį atvirą pokalbį susirinkuseji padėkojo gausiais aplodismentais, o Algimantas pakvietė visus dar nesiskirstyti. Po pokalbio jis išskubėjo dalyti autografų naujausioje savo knygoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)