Dar 2009-aisiais D. Grybauskaitė naujienui portalui DELFI teigė, jog dovanomis ji džiaugiasi visomis, jeigu tik jos teikiamos nuoširdžiai, o gimtadienius esą švenčianti labai įvairiai.

Būsima prezidentė gimė 1956 metais Vilniuje paprastų darbininkų šeimoje, vėliau mokėsi Salomėjos Neries mokykloje, kur labiausiai mėgo istorijos, geografijos ir fizikos pamokas.

Būdama vienuolikos pradėjo lankyti krepšinio treniruotes. Baigusi vidurinę, išvyko studijuoti politinės ekonomikos į Rusiją, tuometinį Leningradą, kur tuo pačiu ir dirbo viename iš fabrikų.

1983 metais baigusi universitetą grįžo į Lietuvą ir gavo darbo vietą Mokslų akademijoje, dėstė universitete. Vėliau gavo mokslų daktaro laipsnį, studijavo Vašingtone.

Jubiliejaus proga kviečiame pasižvalgyti po D. Grybauskaitės nuotraukų galeriją ir įsitikinti, jog laikui mūsų šalies vadovė – tikrai nepavaldi.

Su gimtadieniu, prezidente!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5123)