Mėnulis ir kosmosas

Edvinas Krungolcas
Olimpinių žaidynių sidabro ir Pasaulio čempionato aukso medalių laimėtojas, penkiakovininkas Edvinas Krungolcas pasirinktų pabūti amerikiečių astronautu Neilu Armstrongu. Jis 1969 m. liepą erdvėlaiviu „Apollo 11“ su astronautu Edwinu Eugene „Buzz“ Aldrinu nuskrido į Mėnulį ir, ten išsilaipinę, išbuvo 21 val. 36 min.

„Smalsumas, noras kažką atrasti, įveikti baimę, – savo pasirinkimą motyvavo E.Krungolcas. – Būtų įspūdinga pajusti skrydį kosmose, pamatyti beribę erdvę ir išsilaipinti Mėnulyje.“

Pabuvoti kosmose norėtų ir fotografas Pripsas. Tiesa, jo pasirinkimas – ne amerikiečių astronautas N.Armstrongas, bet 1961 m. pirmasis į kosmosą pakilęs ir apskriejęs Žemę kosminiu laivu „Vostok“ rusų kosmonautas Jurijus Gagarinas.

„Labai smagu būtų pajusti tas akimirkas, pirmąjį skrydį į kosmosą. Visų kitų garsenybių gyvenimas gana įprastas, normalus. Rizikuoti, patirti J.Gagarino emocijas ir būti pirmuoju žmogumi kosmose – labai įspūdinga“, – savo apsisprendimą komentavo Pripsas.

K.Navickaitė būtų vyru

Merginų muzikos grupės narė Oksana Pikul norėtų pabūti kokiu nors labai įtakingu politiku.

Kristina Navickaitė–Tina
„Norėčiau per dieną pakeisti mokesčius, kurie pagerintų žmonių gyvenimo sąlygas. Kadangi artėja mano mamos gimtadienis, šios šventės proga mielai pabūčiau ir kokiu nors garsiu jos mėgstamu Rusijos dainininku. Nudžiuginčiau ją gimtadienio proga gražia daina“, – juokėsi Oksana.

Verslininkė Inga Budrienė 24 valandas mielai pabūtų jai labai patinkančiomis aktorėmis Angelina Jolie arba Penelope Cruz.

„Norėčiau pabūti gražios moters kailyje, – juokėsi Inga. – Ne, ne filmavimo aikštelėje, o kasdieniame gyvenime. Įdomu, kaip Angelina susitvarko su tiek daug vaikų. Na, taip, patinka ir Bradas Pittas. Man imponuoja ir Penelope Cruz. Taip, man patinka ir jos vyras Javieras Bardemas – gražus kaip mano vyras Darius.“

Inga Budrienė
Šokių grupės vadovė Kristina-Tina Navickaitė šyptelėjo išgirdusi klausimą ir iškart pasiteiravo: „O galima pabūti vyru? Ar tai – normalu? Esu moteris, žinau, kas ir kaip, todėl norėčiau tą parą pabūti vyru. Pasirinkčiau talentingus, charizmatiškus vyrus – dainininką Michaelį Jacksoną ir aktorių Johnny Deppą. Esu šokėja, turiu šokių grupę, todėl labai norėčiau pajusti tai, kaip jis šoka, charizmą. O J.Deppu norėčiau pabūti filmavimo aikštelėje.“

R.Grinevičiūtė – dingusi mergaitė

24 valandas pabūti aktoriumi pasirinktų ir dainininkas Vaidas Baumila. 25 metų vyras norėtų pabūti garsiu Australijos aktoriumi Hughu Jackmanu.

Rūta Grinevičiūtė-Janutienė
„Šis žmogus man imponuoja ir kaip aktorius, ir kaip šeimos žmogus bei karjeros pavyzdys. Pradėjęs gyvenimą būdamas vargšas, tapo turtuoliu, nors dabar ir nusifilmavo “Vargdieniuose„. Mielai atsidurčiau jo kailyje, kad pajusčiau, ką reiškia būti aktoriumi, mielai nusifilmuočiau kad ir filmo “Vargdieniai„ kokioje nors scenoje“, – kalbėjo V.Baumila.

Žurnalistė Rūta Grinevičiūtė tikino niekada nepuoselėjusi fantazijų pabūti kitu žmogumi. Klausimas, kuo ji norėtų tapti 24 valandoms, ją privertė pagalvoti.

„Pabūčiau žmogumi, kuris paliko po savęs paslaptį ir mes nežinome, kas iš tiesų nutiko. Kažkada plačiai nuskambėjo mažos mergaitės Madelein istorija – jos šeima nuvyko ilsėtis į Portugaliją ir Madelein dingo Praja da Luse kurorte. Norėčiau pabūti tas valandas jos kailyje ir sužinoti jos paslaptį“, – prisipažino R.Grinevičiūtė.

„Norėčiau pabūti ir Napoleonu Vaterlo mūšyje, – tarė ji. – Norėčiau sužinoti, kas dedasi diedo, kuris kariauja ir nesąmones daro, galvoje.“

Imponuoja dvasiniai lyderiai

Dainininkas Vytautas Matuzas sakė, kad galėtų išvardyti labai daug žmonių, kurių kailyje norėtų atsidurti parai.

Edita Mildažytė
„Prieš 15 metų tikrai būčiau pasirinkęs būti krepšininku. Po to – Michaelu Jordanu. Dabar renkuosi dvasinę ramybę – parą pabūti Dalai Lama, – sakė Vytautas. – Šis žmogus yra tai, ko mums trūksta. Visi atėjome į šį pasaulį kažko išmokti, pravalyti galvas ir nuraminti mintis. Ir vien todėl verta pabūti Dalai Lama.“

„Dar pasirinkčiau pabūti Freddie Mercury. Labai norėčiau tokio balso. Bet tik balso. Todėl ta praleista para būtų dainuojant kokiame garsiame Freddie koncerte“, – sakė V.Matuzas.

Žurnalistė Edita Mildažytė pasirinko ilgai negalvojusi.

„Žinoma, norėčiau parą pabūti Jėzumi Kristumi. Visų laikų garsiausia krikščioniškojo pasaulio asmenybė. Jo išgyvenimai ypatingi. Gal tas laikas – Paskutinė vakarienė? Bendravimas su Petru, Judo išdavystė, – kalbėjo Edita. – Ne, nenorėčiau išgyventi paros, kai Jėzus buvo nukryžiuotas, tai turėtų būti jo gyvenimo epizodas dar prieš šį įvykį.“