„Visą laiką buvau apkūnesnė. Visada buvo etapai, kad tai pasilaikau, tai nepasilaikau. Kai pasigimdžiau dukrą, skaičiavau kalorijas labai griežtai pagal tokią lentelę. Pirma reikia išmokti valgyti. Aš nemokėjau“, - LRT televizijos laidai „Gyvenimas“ pasakojo ji.

A. Kilkuvienė kreipėsi į dietologus, mat jiems turėjo nemažai klausimų. Ir ji buvo patikinta, kad nesijaus alkana ir gaus visas organizmui reikalingas medžiagas. Moteris gavo specialų meniu, ką turi valgyti pusryčiams, pietums ir vakarienei.

Aušra Kilkuvienė

Žiniasklaidoje pasklidus informacijai apie kardinalius garsenybės pokyčius, Aušros artimieji netgi sulaukė tiesių klausimų, ar prie naujausių moters nuotraukų nepadirbėjo retušuotojai.

„Žmonės negali patikėti, kad tai yra tiesa ir bijo apgaulės“, - įsitikinusi Aušra Kilkuvienė.

Po išvaizdos pokyčių buvusi žvaigždė filmavosi pirmą kartą. Dešimtys kilogramų tiesiog ištirpo. Laikydamasi specialios dietos A. Kilkuvienė tokių rezultatų pasiekė per pusę metų, nors ir atvirai prisipažino, kad per pirmąją savaitę buvo kilusi mintis viską mesti.

„Po savaitės gal būčiau pasakiusi, kad neskanu ir aš nieko nenoriu“, - sako moteris.

Išvydusi jai parengtą meniu, A. Kilkuvienė nustebo, kiek galės valgyti. Moteris prisipažino niekuomet savo gyvenime nevalgiusi tiek daržovių.

„Valgau duoną, bulves, pieno produktus. Aš visus produktus valgau. Visi produktai yra suderinti. Tiesiog valgau ne kibirais. Neliko tik valytų miltų. Nėra taip, kad būčiau verčiama kažko atsisakyti“, - kalbėjo A. Kilkuvienė.

Anot Aušros, svarbu žinoti ne tik, kokie produktai tinka, bet ir kur jų ieškoti. Moteriai teko parduotuvėse pasidairyti į lentynas, į kurias anksčiau niekuomet nekreipė dėmesio.

„Ir kai man reikėjo pirmą savaitę eiti su tais lapais ir ieškoti žibučių sausio mėnesį... Aš taip jaučiausi visose tose parduotuvėse. Pirmą dieną buvo panika. Antrą dieną aš vėl su tais lapais. Kaip kokioj Biblijoj. Trečią dieną aš vėl su lapais, ketvirtą ir vėl. Ir staiga suvokiau, kad galvoju apie save“, - pasakojo ji.

Apsipratusi su naujais mitybos ypatumais, buvusi žvaigždė suprato iki šiol tiesiog nemokėjusi teisingai maitintis. Buvo išsibalansavę Aušros skonio receptoriai, o organizmas reikalavo riebių padažų ir cukraus.

„Aš nemokėjau derinti. Vartojau daug perdirbtų ir pagamintų produktų. O čia beveik gyveni kaip nukeliavusi į natūrinį ūkį. Tu nebeperki pagaminto maisto“, - pasakojo pašnekovė.

Aušra, pradėjusi rūpintis savimi, pasikeitė ne tik savo išore, bet ir vidumi. Anksčiau ji nesusivokė, kad yra labai save apleidusi, nes visą laiką galvodavo apie vyrą ir šeimą. Jos galvoje sukosi mintys apie tai, ką visi valgys, veiks, ką pirks. Klausimams apie save vietos tiesiog nelikdavo.
Šiandien aš esu labai patenkinta. Pasikeitimai buvo labai faini.

Maistas ir meilė sau – tiesiogiai susiję, tačiau Ašra tai suprato visai neseniai. Anot jos, valgymas tapo tarsi savotiška meditacija, kurią šiandien ji vadina pasimatymu su savimi.

„Maistas tapo savotišku ritualu. Atsisėdi ir valgai. Skiri laiko maistui. Jeigu niekas nesėdi prie valgomojo stalo, atsisėdu, užsidegu žvakę ir valgau“, - apie naujas patirtis pasakojo Aušra, besilaikanti Stokholmo dietos programos.

Aušra Kilkuvienė – DELFI nuotraukų galerijoje:


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (150)