Paklausta, kada dažniausiai mėgstanti fotografuotis, garsiausia šalies mergina internete, žodžių į vatą nevyniojo ir nesikuklino: „Kadangi gerai atrodau visada, nuotraukas darausi visada“.

„Visi žmonės yra gražūs. Tik yra skirtingi“, – į klausimą, kaip negražiam žmogui pasidaryti tobulą asmenukę atsakė Moniką bei pasidalijo keliais patarimais. Pirma, svarbu, kad nuotraukoje matytųsi ne tik veidas, bet ir dalis kūno. Asmenukę taip pat daryti palenkus telefoną kampu, o ne laikant statmenai.

Skeptikams sakantiems, kad selfiai – tuštybė, fotografas Tomas Šimkus turėjo argumentų. „Tai nuo seniausių laikų žinomas reiškinys, tapatinamas su daile, fotografija. Žmonės tapė savo autoportretus. Parmgalini nutapė 1254 metais nutapė savo autoportretą, kurį padovanojo popiežiui:, – sakė jis.

Anot jo, dabar kaip ir anksčiau, žmonės dalinasi savo asmenukėmis ir tokiu būdu parodo savo egzistavimą. „Rembranatas nutapė daugiau nei 100, Vincentas van Gongas apie 34 autoportretus. Taigi nuo seno žmonės domisi autoportretais“, – renginio metu kalbėjo T. Šimkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (154)