Kiekvienąkart pora vestuvių metines stengiasi paminėti ypatingai. Stončių šeimoje ši diena yra didelė šventinė.

„Šiandieną mūsų laukia pramoga su oro balionu. Vakare mėgausimės taip vadinamu savo namų SPA. Turime vandens kubilą, todėl po pasiskraidymo danguje, mėnesieną stebėsime karštame kubile. Per metines atsisakome visų darbų, stengiamės būti tik dviese, nekviečiame svečių. Norime pasidžiaugti vienas kitu ir tuo, kad prieš ketverius metus vienas kitam ištarėme „Taip“, – DELFI pasakojo L. Tamulytė-Stončė.
 Laima Tamulytė-Stončė su vyru Gediminu Stončiumi

Kartu nuo studijų laikų

Prieš 15 metų porą suvedė studijos Vilniaus Juozo Tallat-Kelpšos konservatorijoje. Laima mokėsi kultūros skyriuje, Gediminas – muzikiniame. Juodu susipažino populiariausias pažinčių svetaines atstojusiame studentų bendrabutyje.

„Niekada nepamiršiu, kai draugėms pasakiau pirmąkart pamačiusi savo jauną aukštą vyruką: „Jei jo nepaimsiu, būsiu viena visą gyvenimą, – drąsius savo pažadus prisimena L. Tamulytė-Stončė. – Per Šv. Valentino dieną su draugėmis pačios darėme atvirukus su siūlais ir dažais. Aš jam vieninteliam parašiau: „Su meile – Laima“. Ir ta meilė pasitvirtino, tai buvo abipusis jausmas.“
 Laima Tamulytė-Stončė su vyru Gediminu Stončiumi

Nuo to laiko pora nebesiskyrė. Kartu baigė studijas, apsigyveno, pradėjo kurti buitį. „Kai aplinkiniai klausdavo, kodėl mes taip ilgai draugaujame ir kada planuojame rengti vestuves, mes atsakydavome, kad mums labai patinka draugauti. Mums patiko būti pačiais geriausiais draugais. Iki šios akimirkos esame ne tik vyras ir žmona, bet ir geriausi draugai. Manau, kad tai yra sėkmingos santuokos receptas“, – neabejoja atlikėja.

Savo vyrą saugo

Ar po vestuvių pasikeitė poros santykiai? „Man dabar labai malonu sakyti, kad esu žmona. Ne draugė, sugyventinė. Kai kažkam pasakoju apie savo šeimą, su pasididžiavimu galiu pasakyti: „Mano vyras“. Šis pasikeitimas man yra maloniausias. Bet tik tiek mūsų santykiuose ir pasikeitė“, – sako L. Tamulytė-Stončė.

Paklausta, kokia jos laimingos santuokos paslaptis, Laima nusišypso, kad ji būtų labai turtinga, jei ir pati žinotų atsakymą į šį klausimą.
L. Tamulytė-Stončė

„Nežinau, ar įmanoma tai nusakyti. Bet aš manau, kad reikia visada stengtis ir dirbti poroje. Turi būti tarpusavio supratimas. Pas mus nėra tokių darbų: vyriškas ar moteriškas užsiėmimas. Viską darome bendrai. Svarbus kiekvienas indėlis. Du žmonės stato šeimos statinį, ne vienas“, - pabrėžia ji.

Atlikėja taip pat pabrėžia, kad santykiuose labai svarbu pasitikėjimas vienas kitu. Pašnekovė neslepia, kad kartais žmonės klausinėja, kaip jos vyras reaguoja į tai, kad per koncertus ją kartais kiti vyrai apgaubia dėmesiu, pašokdina, apkabina ar į žandą pabučiuoja. Ji ir pati yra pavydi.

„Jis man nuostabiausias ir gražiausias vyras pasaulyje, kuris mane priverčia šypsotis. Savo vyrą visada labai saugau. Nors niekada jam to neparodau ir nesakau“, - sako Laima.

Romantiką suranda ir paprastuose dalykuose

Jau daug metų kartu esanti pora vienas kitą stengiasi apgaubti dėmesiu ne progomis. Tačiau pora neteikia reikšmės materialinėms dovanoms. Pora suranda romantiką netgi paprastuose kasdieniniuose dalykuose ir mėgsta tai, kas yra paprasta.

„Pavyzdžiui, rugpjūčio mėnesį turime tradiciją išsinešti čiužinį į terasą ir atsigulus stebėti žvaigždes. Mums nereikia itin didelių pramogų. Užtenka išeiti vakare pasivaikščioti, pasivažinėti dviračiais, atsibudus iš ryto vienas kitam nusišypsoti. Materialinių dovanų niekada nesureikšminome. Stebiname vienas kitą dėmesiu, rytiniais rašteliais. To užtenka, nes jauti, kad žmogus tave myli ir apie tave galvoja“, - šeimyninėmis paslaptimis dalinosi L. Tamulytė-Stončė.
Laima Tamulytė-Stončė su vyru Gediminu Stončiumi

Skaudūs klausimai apie šeimos pagausėjimą

Ketverius metus susituokusi Stončių šeima neretai sulaukia klausimų apie šeimos pagausėjimą. Nors tikslių atsakymų jie negali duoti. Laima atsidūsta, kad ši tema apkalbėta keliasdešimt kartų.

„Kartais grįžus iš kelionių dar klausia, ar nematėme užsienietiškų gandrų. Visiems atsakau, kaip jau bus taip. Dievulio taip surėdyta. Ne visi gali turėti vaikų. Dėl to patys esame ramūs. Nesakau, kad tie klausimai skaudina, bet stengiamės tai praleisti pro ausis“, - atvira ji.

Ar nesvarstė šeima galimybės įsivaikinti vaikelį? „Vaikas yra ne šuniukas ar kačiukas. Apie tai reikia gerai pagalvoti. Aš niekada nesakiau ne. Bet kol kas, kol dar esame jauni, turime tikėtis geriausio. Mums tai jau seniai nebėra problema. Problema visiems kitiems“, - apgailestauja L. Tamulytė-Stončė.

„Mamos Rock'n'Roll“ įvaizdžio nebėra

Sceniniu „Mamos Rock'n'Roll“ slapyvardžiu išgarsėjusi artistė ir toliau sėkmingai tęsia darbą su renginiais. Ji darbuojasi kartu su savo mylimu sutuoktiniu. Pora atsargiai užsimena apie planus plėstis, kurti savo verslą.

„Iš Mamos Rock'n'Roll likęs tik pavadinimas. Tikrai esu nebe ta mergina su peruku ir taškuotomis suknelėmis. Bet mane vis tiek dažnai taip vadina ir dėl to visiškai neprieštarauju. Jei vedu renginius ar koncertuoju, nebebūnu scenoje su tokiais prašmatniais rūbais ir kitais aksesuarais. Tuo metu scenoje reikėjo tokio įvaizdžio. Dabar mes stengiamės suteikti žmonėms kuo daugiau natūralumo, šilumos ir jaukumo“, – pasakoja artistė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (160)