Apie tai rašo unian.net, remdamasis Baltarusijos leidiniu „Naša Niva“.

Prieš dvejus metus A. Rybakas prisipažino, kad daug metų buvo priklausomas nuo raminamųjų. Kai šie preparatai ėmė griauti dainininko gyvenimą, jis suprato, kad su priklausomybe reikia kovoti, ir 2020 m. pradėjo gydymą.

„Vaistai paveikė ne tik mano smegenis, bet ir raumenis, skrandį bei viso organizmo būklę. Priklausomybė nuo raminamųjų gadino mano santykius su žmonėmis, bet blogiausia tai, kad ji beveik atėmė norą gyventi“, – viename iš interviu paatviravo A. Rybakas.

Taip pat jis papasakojo, kad vaikystėje gavo stiprų smūgį į pilvą ir kad ši trauma paveikė jo nervų sistemą. Po dalyvavimo „Eurovizijoje“ situacija pablogėjo. Tiesa, dabar atlikėjas jaučiasi šiek tiek geriau.

Delfi primena, kad apie priklausomybę atlikėjas prisipažino prieš dvejus metus. Aleksandras teigė, jog priklausomybė sugadino jo gyvenimą.

„Ilgą laiką gyvenau turėdamas paslaptį. Jau 11 metų esu priklausomas nuo migdomųjų. Viskas prasidėjo nekaltai, tačiau galų gale tai beveik sugadino mano gyvenimą. Šių metų sausį pradėjau reabilitaciją (su puikia gydytojų pagalba) ir po truputį vėl pradedu jaustis savimi. Per pastaruosius metus vartojamos tabletės mane padarė silpnu ir nuolat nerimaujančiu. Jos paveikė ne tik mano smegenis, bet ir raumenis bei skrandį. Jos sugadino mano santykius su žmonėmis, bet svarbiausia, kad praktiškai sunaikino mano viltį gyventi. Aš žinau, jog yra daugybė žmonių, kurie kovoja su tokiomis pačiomis problemomis, todėl artimiausiomis savaitėmis pasidalinsiu su jumis savo patirtimi. Jei kažkas pasimokys iš mano klaidų – jausiuosi geriau“, – gerbėjams prisipažino 2009-ųjų „Eurovizijos“ nugalėtojas Aleksandras Rybakas.

Pagalba turintiems priklausomybių
Norėdami gauti pagalbos kreipkitės į savo šeimos gydytoją ar artimiausią Priklausomybės ligų centrą:
RPLC Vilniaus filialas 8(52)137808 registratura@rplc.lt P. Širvio g. 5
RPLC Kauno filialas 8(37)333255 registratura.kaunas@rplc.lt Giedraičių g. 8
RPLC Klaipėdos filialas 8(46)415025 registratura.klaipeda@rplc.lt Taikos pr. 46
RPLC Šiaulių filialas 8(41)455644 registratura.siauliai@rplc.lt Daubos g. 3
RPLC Panevėžio filialas 8(45)582673 registratura.panevezys@rplc.lt Elektronikos g. 6
Anoniminių alkoholikų draugija +370 685 05191 info@aalietuvoje.org
Pilnų namų bendruomenė +370 698 73005 info@pnb.lt
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją