35 metų aktorius „The Sunday Times“ sakė, kad seksualinis smurtas prieš vaikus „veikiausiai tebenaudojamas“, rašo dailymail.co.uk.

Pastaraisiais metais plačiai sklandė gandai, kad aukštos Holivudo figūros dangsto vaikų prievartautojus.

Pasigirdus kaltinimams seksualiniu smurtu, buvo nuteisti keli kino pramonės atstovai. Vaikystėje pradėjęs vaidinti „The Goonies“ („Padaužų“) aktorius Corey Feldmanas, kuriam dabar yra 44 metai, tvirtino, kad paauglystėje jį supo tvirkintojai.

Viena iš organizacijos „Bizparents“, padedančios jauniems aktoriams, steigėjų Anne Henry sakė, kad Holivude šiuo metu slepiasi maždaug „100 aktyvių smurtautojų“.

E. Woodas, vaidinantis naujame filme „The Trust“, teigė, kad jo motina stengėsi apsaugoti jį nuo seksualinio smurto, kai jis, būdamas aštuonerių metų, pirmą kartą atvyko į Holivudą.

Tačiau jis pažymėjo: „Buvau vedžiojamas tamsiais keliais, kad suprasčiau, jog tai veikiausiai tebevyksta“.

Aktorius, kuris „Žiedų valdove“ vaidino Frodą Beginsą, mano, kad pavojus kitiems aktoriams tebetvyro.

„Jei esi nekaltas, turi labai mažai žinių apie šį pasaulį ir nori sulaukti sėkmės“, - teigė jis.

„Parazitinių interesų turintys žmonės žiūrės į tave kaip į grobį. Šiuo atveju mane liūdina tai, kad aukos negali kalbėti taip garsiai, kaip valdžioje esantys asmenys“.

E. Woodas per interviu „The Sunday Times“ kalbėjo apie britų pramogų pasaulio atstovą Jimmy Savile`į , kuris penkis dešimtmečius seksualiai smurtavo prieš dešimtis aukų.

Karalienė jam buvo suteikusi riterio titulą ir jo nusikaltimai paaiškėjo tik po jo mirties, nors gandai ir užuominos apie juos sklandė daugelį metų. Maža to, teigiama, kad jį dangstė vyriausybės pareigūnai ir televizijų vadovai.

A.Henry mano, kad maždaug trys ketvirtadaliai vaikų aktorių, kurie vėlesniame gyvenime „nulėkė nuo bėgių“, Holivude buvo patyrę smurtą.
„Ši problema Holivude jau seniai yra tapusi epidemija ir pagaliau ji iškyla į dienos šviesą“.

„Čia vis dar dirba labai blogi žmonės, saugomi savo draugų“, - teigė ji.
Per pastaruosius 10 metų buvo nuteisti keli turtingi ir įtakingi šios pramonės srities atstovai.

Kai kurie jau išėjo iš kalėjimo, grįžo į Holivudą ir toliau dirba su vaikais.

E. Woodas, kuris dabar suvokia, kad jam pasisekė išvengti seksualinio išnaudojimo, Holivude sklandančias kalbas lygina su 2011 metų spalį mirusio J. Savile`io atveju.

„Mes visi užaugome su J. Savile`iu – Jėzau, tai turėjo būti siaubinga. Kažkas panašaus turėjo vykti ir Holivude. Viskas buvo organizuota“, - teigė jis.

C. Feldmanas, kuris 9-ajame dešimtmetyje buvo viena ryškiausių jaunųjų kino žvaigždučių, seksualinį smurtą patyrė būdamas jaunas aktorius.
„Holivudo problema nr. 1 buvo, yra ir visada bus pedofilija“, - pareiškė jis.

Kitus vaikus aktorius kino pramonės atstovai bandė įtikinti, kad vyresnio amžiaus vyrams ir jauniems vaikinukams turėti seksualinių santykių yra normalu.

„Tai vyko su manimi, kai man buvo 14 ir 15 metų. Tie vyresni vyrai sukiojosi aplink mane kaip grobuonys“, - teigė C. Feldmanas.

Vėliau jis įniko į alkoholį, turėjo psichinių problemų ir tapo priklausomas nuo narkotikų.

Jo bičiulis Corey Haimas, dar vienas buvęs vaikas aktorius, 2010 metais mirė nuo plaučių uždegimo, sulaukęs vos 38 metų. C. Feldmanas tvirtina, kad dėl jo draugo mirties yra kaltas vienas „Holivudo magnatas“.

Jis sako, kad prievartautojai vis dar dirba ir yra vieni turtingiausių ir įtakingiausių šio verslo atstovų.

Taip pat teigiama, kad Los Andžele 10-ajame dešimtmetyje vykdavo vakarėliai prie baseino, kuriuos rengdavo milijonierius verslininkas Marcas Collinsas - Rectorius.

Anot 2000 ir 2014 metais iškeltų bylų, per šiuos vakarėlius M. Collinsas – Rectorius ir kiti vyrai seksualiai prievartaudavo paauglius berniukus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (159)