Pasak „Insider Ukraine“, V. Zelenskis apie šias dvi nuotraukas pasakė: „Tai du skirtingi žmonės“.

Praėjusį pirmadienį V. Zelenskis, vilkėjęs neperšaunamą liemenę, pusvalandį praleido Bučoje. Akivaizdžiai prislėgtas ir sukrėstas prezidentas dėl žudynių kaltino rusų karius.

„Tai karo nusikaltimai, ir pasaulis tai pripažins genocidu“, – sakė jis.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis antradienį kreipėsi į Jungtinių Tautų Saugumo Tarybą ir pareikalavo imtis naujų griežtų sankcijų prieš Rusiją dėl civilių gyventojų žudynių Bučoje.

V. Zelenskis tvirtino, jog tai, kad JT Saugumo tarybos nare yra ir Rusija, turinti veto teisę, „kenkia visai pasaulinio saugumo architektūrai. Tai leidžia jiems likti nenubaustiems“.

V. Zelenskis teigė, jog Saugumo taryba turėtų „pašalinti Rusiją kaip agresorę ir karo šaltinį, kad ji negalėtų blokuoti sprendimų dėl savo agresijos, savo karo“.

Kita alternatyva, anot Ukrainos prezidento, reformuoti pačią tarybą: „Tuomet kitas variantas būtų atsistatydinti“.

V. Zelenskis pabrėžė, jog JT Saugumo taryboje kalba visų Ukrainoje žuvusių žmonių atminimui.

„Viskas žuvusių civilių, kurie buvo nušauti ir nužudyti į pakaušį po kankinimų, atminimui“, – tęsė jis.

Daug lavonų, kai kurie – surištomis rankomis, buvo palikti tiesiog gatvėse arba palaidoti masinėse kapavietėse. Šiurpūs gatvėse gulinčių nužudytų žmonių vaizdai išprovokavo įtūžį visame pasaulyje ir kaltinimus Rusijai dėl karo nusikaltimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)