Nespalvotoje reklaminėje nuotraukoje vaizduojamą moterį Reklamos standartų administracija įvardijo kaip „nesveikai mažo svorio“. Juodą trumpą suknelę vilkintis modelis užmerktomis akimis guli ant grindų.

Pasak „Elle“ skaitytojų, neatsakinga demonstruoti nesveikai liesą modelį. Reklamos standartų administracijos teigimu, „YSL“ „nurodė, kad nesutinka su skundo pateikėjo požiūriu, kad modelis nesveikai liesas“, tačiau detalesnio paaiškinimo nepateikė.

Reklamos standartų administracija teigia, kad modelio poza ir apšvietimas ypač atkreipia dėmesį į jos krūtinės ląstą, kur akivaizdžiai matosi jos kaulai, ir kojas, kurių šlaunys ir keliai panašaus platumo.

„Todėl mes laikomės nuomonės, kad modelis nuotraukoje atrodo nesveikai mažo svorio, ir padarėme išvadą, kad reklama neatsakinga. Mes nurodėme reklamos davėjams užtikrinti, kad jų reklamos turi būti ruošiamos atsakingai“, – teigė Reklamos standartų administracijos atstovai ir pridūrė, kad minėtoji reklama, tokia, kokia yra dabar, daugiau pasirodyti negali.

„Yves Saint Laurent“ šį nurodymą komentuoti atsisakė.

Kiek anksčiau šiais metais „YSL“ kvepalų „Black Opium“ reklama, kurioje dirbo Edie Campbell, taip pat sulaukė priekaištų, kad propaguoja narkotikų vartojimą ir priklausomybę nuo jų, tačiau Reklamos standartų administracija išteisino kompaniją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)