D. Duchovny Prinstono universitete įgijo anglų literatūros bakalauro laipsnį, o Jeilio universitete – anglų literatūros magistro laipsnį. Jis yra išleidęs dvi knygas: „Holy Cow: A Modern-Day Dairy Tale“ (2015 m.) ir „Bucky F*cking Dent (2016 m.).

D. Duchovny gimė Niujorke. Jo mama Margaret – mokyklos administratorė ir mokytoja. O tėvas – Amramas Duchovny (1927–2003) buvo rašytojas ir publicistas, dirbęs Amerikos žydų komitete. D. Duchovny mama yra kilusi iš Aberdyno, Škotijoje, ji liuteronė. Tėvas – žydas.

Aktoriaus senelis iš tėvo pusės buvo žydas emigrantas iš Berdyčivo, tuometinės Rusijos Imperijos (dabar Ukrainos teritorija), o D. Duchovny senelė iš tėvo pusės buvo žydė emigrantė iš Lenkijos.

D. Duchovny lankė kelias mokyklas Manhatane, o vėliau studijavo anglų literatūrą Prinstono ir Jeilio universitetuose. Pastarajame jis įgijo magistro laipsnį ir tęsė doktorantūros studijas bei pradėjo rašyti disertaciją, kurios nebaigė.

1997 metų gegužės 13 dieną D. Duchovny vedė aktorę Tea Leoni. 1999 metų balandžio 24 dieną jiems gimė dukra Madelaine West Duchovny, o 2002 metų birželio 15 dieną pora susilaukė sūnaus Kydo Millerio Duchovny.

D. Duchovny anksčiau buvo vegetaras, o nuo 2007 metais jo mityba yra paremta žuvimi ir jūrų gėrybėmis.

2008 metų rugpjūčio 28 dieną D. Duchovny pranešė, kad kreipėsi į reabilitacijos kliniką dėl priklausomybės nuo sekso. O spalio 15 dieną aktoriaus ir jo žmonos atstovai išplatino pareiškimą, kuriame nurodoma, kad pora prieš kelis mėnesius ėmė gyventi atskirai.

Po savaitės D. Duchovny advokatas sakė, kad jis planuoja paduoti į teismą britų bulvarinį laikraštį „The Daily Mail“ už paskelbtą straipsnį, kuriame teigiama, kad jis būdamas vedęs T. Leoni užmezgė romaną su vengre teniso trenere Edit Pakay.

Aktorius tai neigia. 2008 metų lapkričio 15 dieną „The Daily Mail“ atsiėmė savo teiginius.

D. Duchovny ir T. Leoni buvo susitaikę, tačiau 2009 metų birželį vėl išsiskyrė. 2012 metais jis teigė, kad vis dar oficialiai vedęs, nors pora kartu ir negyvena. Poros skyrybų procesas buvo užbaigtas 2014 metų birželį.

Pastarųjų 30 metų D. Duchovny matomas kino ekranuose ir yra atlikęs daugybę mažesnių ar didesnių vaidmenų. Tačiau pastaraisiais metais jis aktyvus ir kitose pramogų srityse: jis parašė dvi knygas, o 2015 metais išleido savo debiutinį muzikinį albumą „Hell Or Highwater“.

Vasario 9 dieną D. Duchovny išleido savo antrą albumą „Every Third Thought“ ir ketina Naujojoje Zelandijoje ir Australijoje surengti nedidelį turą.

Muzikos žurnalui „Billboard“ D. W. Duchovny papasakojo apie dainų rašymo procesą, muzikinio švietimo svarbą, ir kas laukia jo ir jo grupės.

– Papasakokite apie savo ryšį su muzika, ir kaip viskas prasidėjo.

– Užaugau klausydamasis radijo. Mano tėtis labai mėgo muziką, nors man nelabai patiko, kai jis namuose grodavo. Jis buvo didis muzikos mylėtojas, bet nekoks muzikantas. Bėgant laikui, mano muzikinis skonis lavinosi, ėmiau klausytis „The Beatles“, „The Rolling Stones“, „The Who“. Mano vyresnis brolis supažindino mane su grupe „The Allman Brothers“. Man taip pat patiko „Sly & The Family Stone“ ir Alas Greenas. Mano muzikinis skonis, sakyčiau, buvo labai įvairiapusis.

– Ir pradėjote dirbti su muzika tik prieš pat pasirodant jūsų pirmam albumui, ar ne? Iš kur kilo tas noras kurti savo muziką?

– Visuomet norėjau groti kokiu nors muzikos instrumentu ir visuomet gailėjausi, kad taip ir neišmokau... Į mokyklą nešdavausi magnetofoną, nes tai buvo vienintelis instrumentas, kuriuo mokėjau groti (juokiasi). Visuomet sau sakydavau: „Vaidindamas turiu tiek daug laiko savo vagonėlyje, neturiu, kur dėti rankų. Tad kodėl nepabandžius?“ Pamenu, kad norėjau išmokti groti lūpine armonikėle...Todėl pradėjau mokytis mėgstamų dainų. Tiesiog ėmiausi to bet kaip. Ir vienu metu klausiausi tų dainų, kurias grojau, ir pagalvojau: „Žinai, jos nėra tokios sudėtingos. Bent jau tos, kurias grojau. Kaži, ar galėčiau ir aš sukurti kelių akordų. Jeigu taip, ar tai būtų melodija?“ Žinojau, kad galiu rašyti dainų tekstus, tačiau nežinojau, ar išgirsiu melodiją. Ir viskas prasidėjo. Nors nesu iš prigimties dainininkas, ėmiau girdėti melodijas. Ir nuo tada viskas progresavo.

– Turite du vaikus. Veikiausiai jie didžiuojasi, kad esate aktorius. Tačiau vaikai kategoriškiau nusiteikę dėl muzikinio skonio. Ar jiems patinka tai, ką kuriate?

– Nežinau, ką jie mano. Aš jų neklausiu (juokiasi). Mano duktė maždaug prieš mėnesį klausėsi, kaip aš groju. Ir aš kartą kūriau dainą, o mano sūnus gitara groja geriau už mane. Aš kažką čirpinau ir dainavau, o jis paklausė: „Kas tai?“ Buvau įrašęs dainą į „iPad‘ą“. O jis tiesiog paėmė natas ir ėmė groti gitara. Buvo tikrai smagu.

– Jau kuriamas naujas „X failų“ sezonas. Neseniai pasirodė jūsų naujas albumas, vyksite į turą. Netrukus pasirodys ir nauja jūsų knyga. Girdėjau, kad ketinate režisuoti filmą. Kaip viską spėjate ir kada ilsitės?

– Jau prisiilsėjau. Tikrai keista. Galbūt aš greitai dirbu. Nežinau. Man muzikoje labai svarbus bendradarbiavimo aspektas. Aš nesu kaip koks Prince‘as, kuris ir grojo, ir prodiusavo, ir darė dar kažką. Galiu sau leisti prabangą kurti dainas ir vėliau dirbti su savo grupe. Tuomet belieka tas dainas įrašyti ir vykti į turą. Daugiausia laiko užima rašymas. Jeigu pradedu rašyti knygą, turiu pasirūpinti, kad turėčiau tam laiko. Negaliu jos rašyti laisvalaikiu. Tiesiog turi mintimis būti susitelkęs į visą tai. Lygiai taip pat yra su vaidyba. Man sunku daryti kažką dar, kai vaidinu. Taigi turiu viskam paskirstyti savo laiką.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)