W. Houston ir B. Browno skyrybos įvyko prieš 14 metų – 2007-ųjų balandžio 24 d.

Kai 1992-ųjų liepos 18 d. pora susituokė, visų smalsios akys buvo nukreiptos į juodu. Tačiau poros santykius nuodijo neištikimybė, smurtas artimoje aplinkoje ir priklausomybė nuo narkotikų, pasakojo W. Houston.

Prabėgus keliems mėnesiams po žymiosios dainininkės mirties, B. Brownas ir vėl vedė.

W. Houston ir B. Brownas susipažino 1989-aisiais „Soul Train“ muzikiniuose apdovanojimuose. Po šio susitikimo prasidėjo beprotiška santykių kelionė, primenantį pasivažinėjimą linksmaisiais kalneliais, nestokojanti pakilimų ir nuosmukių.

Po pažinties apdovanojimuose Whitney pakvietė Bobby į savo 26-ojo gimtadienio vakarėlį. Netrukus jiedu oficialiai tapo pora.

Whitney mirė 2012-aisiais. Ji buvo rasta nuskendusi – panirusi vonioje viešbučio „Beverly Hilton Hotel“ apartamentuose.

Vėliau tyrimą atlikęs koroneris pateikė išvadą, kad legendinė dainininkė mirė paskendusi, o tą nulėmė širdies problemos ir kokaino vartojimas.

Galiausiai tragiška mirtimi pasibaigusias W. Houston bėdas ir tamsias šeimos paslaptis bei traumas nagrinėja dailystar.co.uk.

Kokainas vestuvių dieną

2017-aisiais B. Brownas išleido knygą apie savo gyvenimą, pavadintą „Every Little Step“. Joje jis tvirtina matęs, kaip jų vestuvių dieną Whitney vartojo kokainą.

Atsiminimų knygoje Bobby pasakoja, kaip prieš ceremoniją žvilgtelėjo, ką daro būsimoji žmona, ir buvo „sukrėstas“ to, ką išvydo: ji „palinkusi virš stalelio šniaukštė kokainą“.

Kaip knygoje tvirtina B. Brownas, Whitney tada paklausė, ar ir jis norėtų kokaino.

Žvaigždė anksčiau niekados neslėpė pats ilgą laiką turėjęs įvairių priklausomybių ir atvirai pasakojo apie savo santykius su Whitney, tačiau visada atkakliai tikino, kad jis niekaip nebuvo susijęs su Whitney priklausomybės problemomis.

„Aš rūkiau žolę, gėriau alų, bet aš tikrai neįtraukiau Whitney į narkotikų liūną. Tiesiog nerandu paaiškinimo, kaip kažkas galėtų tvirtinti, kad tai aš pripratinau ją prie narkotikų“, – knygoje pabrėžia B. Brownas.

Whitney Houston

Kaltinimai seksualiniu išnaudojimu

2018-aisiais „Oskaru“ apdovanotas režisierius Kevinas Macdonaldas savo dokumentiniame filme „Whitney“ iš arčiau pažvelgė į dainininkės gyvenimą ir atskleidė vieną tragiškiausių W. Houston paslapčių.

Dokumentinio filmo premjera įvyko tų metų Kanų kino festivalyje. Juosta atskleidė žvaigždės vaikystėje išgyventą traumą.

K. Macdonaldas aiškiai pabrėžė, kad jo siekis buvo pamėginti pasitelkiant asmeninius V. Houston ir jos šeimos vaizdo įrašus sudėlioti filmą, besikoncentruojantį į teigiamus dainininkės gyvenimo aspektus ir prasklaidyti liūdną jos istoriją gaubiančią atmosferą.

Deja, bebandydamas tą padaryti režisierius išsiaiškino tamsią šeimos paslaptį.

„Jos istorijoje buvo kažkas itin keisto ir trikdančio, mat W. Houston savame kūne niekados nesijautė gerai“, – tada „Vanity Fair“ pasakojo K. Macdonaldas.

„Atrodė, kad ji yra labai keistai aseksuali. Ji buvo daili moteris, tačiau niekados nespinduliavo seksualumu. Man teko tiek matyti, tiek pačiam filmuoti žmones, vaikystėje patyrusius seksualinę prievartą. Jos elgesys man kažkuo priminė tą jau matytą susigūžimą, tą pasitikėjimo ir užtikrintai geros savijautos savo kūne stoką, kurią buvo galima justi. Tad man kilo įtarimas“, – aiškino režisierius.

K. Macdonaldas nebuvo tikras, ar jo nuojauta turi pagrindą. Tačiau „netrukus po to, kai ši mintis atėjo į galvą, vienas žmogus, prašydamas to neviešinti, papasakojo, kad jam sakė, jog Whitney patyrė seksualinę prievartą. Tai buvo viena pagrindinių priežasčių, paskatinusių ją kankinti save pačią. Prireikė laiko, kol kas nors sutiko kalbėti apie tai viešai. Galiausiai prabilo artimieji“.

Tokiu būdu dokumentiniame filme buvo atskleista, kad tiek Whitney, tiek jos brolį Gary vaikystėje tvirkino jų pusseserė Dee Dee Warwick – dainininkės Dionne Warwick sesuo ir W. Houston motinos Cissy Houston dukterėčia, mirusi 2008 m.

K. Macdonaldui galiausiai pavyko įtikinti artimą W. Houston draugę ir ilgametę padėjėją Mary Jones viešai papasakoti tragišką W. Houston istoriją.

M. Jones dokumentiniame filme prisiminė savo pokalbį su W. Houston. Moteris pasakojo: „[W. Houston] pažvelgė į mane ir tarė: „Mary, mane vaikystėje tvirkino. Tačiau tą darė ne vyriškis – tą darė moteris“.

„Jos akys buvo pilnos ašarų. Ji sakė: „Mama nežino, ką mums teko išgyventi“. Tada aš paklausiau, ar Whitney kada nors apie tai pasakojo savo motinai. Ji atsakė, kad ne. O aš pasakiau, kad ji veikiausiai turėtų tą papasakoti“, – tęsė M. Jones.

„Ji paprieštaravo: „ne, mano mama pakenktų tam žmogui, jei pasakyčiau, kas tai buvo“. Whitney skruostais riedėjo ašaros, aš ją apkabinau ir patariau: „Vieną dieną, kai sukaupsi jėgas, privalai papasakoti mamai. Tau nuo širdies tarsi akmuo nuriedės“, – prisiminimais dalijosi M. Jones.

Žvaigždė niekada viešai nekalbėjo apie patirtą seksualinį išnaudojimą, tačiau kažkada pabrėžė, kad vaikų tvirkinimas yra vienas labiausiai ją liūdinančių dalykų.

Sykį žurnalistai ant raudonojo kilimo dainininkės pasiteiravo, kas ją labiausiai pykdo. W. Houston su akivaizdžiu įniršiu atsakė: „Mane pykdo vaikų išnaudojimas ir prievarta prieš juos. Aš tiesiog negaliu žiūrėti, kaip tokie dalykai nutinka vaikams, kurie yra bejėgiai, kurie priklauso nuo suaugusiųjų teikiamo saugumo ir meilės. Tai man rūpi ir kelia pyktį“.

Whitney Houston

Slaptas moterų romanas

Dokumentinių filmų kūrėjui Mickui Broomfieldui nusprendus išsiaiškinti, kas iš tiesų W. Houston nuvarė į kapus ir sukūrus juostą „Whitney: Can I Be Me“, buvo atskleistos dainininkės širdies reikalus gaubusios paslaptys.

Režisierius aiškino: „Mano manymu, galiausiai perskyra tarp to, kokia ji buvo iš tiesų, ir to, koks jos įvaizdis buvo sukurtas viešumoje, darėsi vis labiau slegianti. Tad W. Houston vis sparčiau grimzdo žemyn“.

2016-aisiais plačiai paplito kalbos, kad W. Houston, kaip manoma, buvo biseksuali ir, kaip pranešama, buvo užmezgusi slaptą romaną su savo drauge ir padėjėja Robyn Crawford.

Robyn savo 2019-aisiais pasirodžiusioje prisiminimų knygoje šiuos santykius patvirtino. Ji rašė: „Mudvi buvome draugės. Mes buvome mylimosios. Viena kitai mes buvo viskas. Mūsų neužplūdo įsimylėjimas. Mes tiesiog gyvenome meilėje“.

R. Crawford „People“ taip pat pasakojo: „Niekados neklijavome sau kokių nors etikečių, tarkime, lesbiečių ar homoseksualių. Paprasčiausiai gyvenome savo gyvenimą, o aš vyliausi, kad tai galės tęstis amžinai“. Ji pridūrė, kad judviejų romanas baigėsi, nes „tai buvo devintasis dešimtmetis“ ir likti drauge buvo pernelyg sudėtinga.

Buvo tvirtinama, kad W. Houston apie šiuos santykius nepasakojo viešai, nes nenorėjo įskaudinti savo mamos Cissy, kuri kažkada garsiai pareiškė, kad nepriimtų savo dukters, jei ši būtų homoseksuali.

Per vieną interviu Oprah Winfrey C. Houston pasiteiravo, ar ši nerimautų, jei jos duktė būtų homoseksuali.

„Žinoma“, – atsakė C. Houston. O. Winfrey tada paklausė: „Jums tai nepatiktų?“

„Tikrai ne“, – pareiškė dainininkės mama.

Vėliau B. Brownas taip pat sureagavo į apkalbas, pripažindamas manęs, kad Whitney už jo ištekėjo tik todėl, jog padarytų galą netylantiems gandams apie ją ir Robyn.

„Man regis, susituokėme skatinami tikrai ne pačių tinkamiausių priežasčių. Dabar aš suvokiu, kad, kai mes tuokėmės, Whitney planai buvo kitokie nei mano. Manau, ji siekė pataisyti savo įvaizdį, o aš norėjau būti mylimas ir susilaukti vaikų“, – pasakojo B. Brownas.

Tragiška Whitney ir Bobby dukters gyvenimo pabaiga

2015-ųjų sausio 31 d. Whitney ir Bobby duktė Bobbi Kristina Brown buvo rasta be gyvybės ženklų vonioje savo namuose Alfaretoje, Džordžijos valstijoje.

B. K. Brown buvo nugabenta į ligoninę, kur po dirbtinai sukeltos komos 2015-ųjų liepos 26 d. mirė. Merginai buvo 22-eji.

Fultono apygardos medicinos taryba 2015-ųjų rugsėjo 25 d. pranešė, kad „Bobbi Kristinos Brown mirties priežastis ir aplinkybės įslaptinamos“. Tarnyba rėmėsi Aukščiausiojo teismo nutartimi, neleidusia jai viešai skelbti jokių detalių.

Whitney Houston

Išvados buvo pateiktos Fultono apygardos prokurorui ir Rosvelo policijai.

2016-ųjų kovo 3 d. Fultono apygardos Aukščiausiojo teismo teisėjas Henry Newkirkas vietos žiniasklaidos pageidavimu pateikė oficialų prašymą atskleisti B. K. Brown skrodimo ataskaitą. Tą darydamas teisėjas pažymėjo, kad „prabėgo jau 13 mėnesių, aš nemanau, kad ataskaitoje būtų kažkas itin sukrečiančio. Mirusiojo atveju privatumo intereso nėra“.

Teismo medicinos eksperto tarnyba pranešė paskelbsianti ataskaitą reaguodama į pateiktą oficialų prašymą. Pirminis pranešimas paskelbtas 2016-ųjų kovo 3 d.

Tarnyba nurodė, kad galutinėms išvadoms suformuluoti buvo pasitelkiami tiek medicininiai įrašai, tiek policijos tyrimų bylos.

Pasak ataskaitos, B. K. Brown organizme buvo aptikta „marihuanos, alkoholio (etanolio), benzoilekgonino (kokaino kaitos produkto), benzodiazepinų (raminamųjų arba nerimui gydyti vartojamų medikamentų) ir morfino.

Taip pat nustatyta, kad „pagrindinė mirties priežastis“ buvo „panirimas po vandeniu, susijęs su apsvaigimu nuo narkotikų“.

Tačiau išorinės mirties priežasties nustatyti nepavyko.

Ataskaitos santraukoje teigiama: „Mirtis akivaizdžiai nebuvo nulemta natūralių priežasčių, tačiau teismo medicinos ekspertas negalėjo nustatyti, ar mirtis įvyko dėl tyčinių, ar dėl netyčinių priežasčių, todėl išorinė mirties priežastis įvardijama kaip nenustatyta“.

Pagalba turintiems priklausomybių
Norėdami gauti pagalbos kreipkitės į savo šeimos gydytoją ar artimiausią Priklausomybės ligų centrą:
RPLC Vilniaus filialas 8(52)137808 registratura@rplc.lt P. Širvio g. 5
RPLC Kauno filialas 8(37)333255 registratura.kaunas@rplc.lt Giedraičių g. 8
RPLC Klaipėdos filialas 8(46)415025 registratura.klaipeda@rplc.lt Taikos pr. 46
RPLC Šiaulių filialas 8(41)455644 registratura.siauliai@rplc.lt Daubos g. 3
RPLC Panevėžio filialas 8(45)582673 registratura.panevezys@rplc.lt Elektronikos g. 6
Anoniminių alkoholikų draugija +370 685 05191 info@aalietuvoje.org
Pilnų namų bendruomenė +370 698 73005 info@pnb.lt
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)