Skaudžia žinia apie netektį pasidalijo psichologas Andrejus Kozinčiukas, savo „Facebook“ paskyroje parašęs:

„Antonas dalyvavo kariniuose veiksmuose Rytuose. Tikrų tikriausiame pragare, kad patektų į rojų. Šiandien ligoninėje nuo patirtų sužalojimų jis mirė.“

Pasak A. Kozinčiuko, prasidėjus plataus masto karui, Antonas negalėjo likti nuošaly ir nutarė ginti savo šalį su ginklu rankose. Jokios karinės patirties A. Prasolenka tada neturėjo, bet darė viską, kad išmoktų, ką reikia, ir būtų nusiųstas į pajėgų pozicijas, rašo UNIAN.

Prieš keletą dienų, kai vykdė karinę užduotį, aktorius buvo sužalotas šrapnelio. Bendražygiai nugabeno kovos draugą į ligoninę ir gydytojai visomis išgalėmis mėgino išgelbėti Antono gyvybę, tačiau žaizda pasirodė stipresnė už gyvenimą.

„Karinių reikalų jis neišmanė, mokytis pradėjo nuo nulio, bet jau po metų buvo pasiekęs neprastą profesionalumo lygį. Deja, sprogmenys ir jų skeveldros neklausia, kiek esi pasikęs. Skaudu, kad tokie žmonės turi išeiti. Karas, deja, nesibaigė, teks ir toliau kovoti“, – pridūrė psichologas A. Kozinčiukas.

Kas buvo Antonas Prasolenka?

Iki 2022 m. vasario 24 d. A. Prasolenka vaidino teatre. Aktorius kartu su širdies drauge gyveno Kyjive. Anksčiau yra tapęs Ukrainos kultūros ir turizmo ministerijos organizuojamo vaikų festivalio „Top-top“ laureatu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją