F. Mercury mirė būdamas 45 m. 1991 m. lapkričio 24 d. savo namuose Londone. Prieš kelerius metus tyrimai buvo parodę, kad jis užsikrėtęs ŽIV. Atlikėjas mirė nuo bronchiolių uždegimo, kurį sukėlė AIDS.

Naujas filmas apie grupę „Queen“, kuris didžiuosiuose ekranuose pasirodys vienos iš garsiausių jų dainų pavadinimu „Bohemian Rhapsody“, atskleidžia ir daugiau iki tol nutylėtų F. Mercury gyvenimo detalių ir paslapčių.

Taip pat neseniai buvo paviešintos ir nuotraukos, kuriose garsenybė kartu su Mary Austin 1970 ir 1980 metais vykusiuose grupės „Queen“ turuose. Tiesa, kai kurie jo gerbėjai taip ir nesuprato, kas ta patraukli šviesiaplaukė mergina, kuri taip dažnai lydėdavo atlikėją.

Tačiau tiesa ta, kad jie iš tiesų vienas kitą mylėjo, nors pora išsiskyrė dėl Freddie aistros jauniems vaikinams. Jie su Mary visada išliko itin artimi. Kita vertus, daugelis svarstė, jog ji tebuvo priedanga siekiant nuslėpti homoseksualumą, kuris tuo metu buvo itin smerkiamas. Kurį laiką dainininkas viešai apie savo orientaciją nekalbėjo.

Jis ne tik paprašė jos už jo tekėti, bet ir paliko moteriai 75 milijonų svarų sterlingų kainuojantį nekilnojamąjį turtą.

„Visi mano mylimieji klausė, kodėl jie negali pakeisti Mary, bet tai tiesiog neįmanoma. Vienintelis draugas, kurį aš turiu yra Mary ir aš nenoriu nieko kito. Man ji buvo nepakeičiama ir tikra žmona. Man tai buvo santuoka.

Mes tikime vienas kitu. To man ir pakanka. Niekada negalėjau pamilti vyro taip, kaip Mary“, – kartą interviu metu yra sakęs atlikėjas.

67-erių moteris dabar gyvena gana uždarai prabangiame 28-ių kambarių būste, nors atlikėjo fanai vis dar stengiasi aplankyti jo namus. Tiesa, kaimynai „The Sun“ sakė, kad jie itin retai mato Mary. „Per pastaruosius ketverius metus ją mačiau tik dukart. Ji vairuoja seną Mercedes markės automobilį ir pasilieka savo gyvenimą tik sau“, – sakė kaimynas žurnalistams.

Kalbama, kad dar kai F. Mercury įsikūrė šiuose namuose, Mary pati sukūrė interjerą ir nieko nekeičia iki šiol. Nors ji pati neprisidėjo prie filmo apie buvusį savo mylimąjį kūrimo, kalbama, kad sutikimą davė.

Norint perkelti neįtikėtiną F. Mercury gyvenimą į didįjį ekraną turėjo praeiti nemažai laiko. Daugeliui jo gerbėjų žvaigždės gyvenimas vis dar išlieka paslaptimi. Mažai jų žinojo ir tai, kad 1969 metais, praėjus penkiems metams po atsikraustymo į Angliją, atlikėjas, kurio tikrasis vardas buvo Farrokh Bulsara, sutiko savo gyvenimo meilę Mary Austin.

1973 metais, kai jų santykiai buvo itin artimi ir kai kurie juos pažinoję žmonės jau svarstė apie vestuves, „Queen“ išleido ir debiutinį savo albumą. Kol Mary buvo kartu su juo, niekam nekilo klausimų ir dėl jo orientacijos.

Tačiau ilgainiui jos įtarinėjimai tik augo, o žinomas vyras ir toliau jai buvo neištikimas su vaikinais. Mary ne kartą sakė, kad net nesistengė jo kontroliuoti, nes tai būtų beviltiška. Vėliau, 1976 metais, jau būdamas tarptautine žvaigžde, jis pareiškė, kad iš tiesų yra biseksualus.

„Niekada nepamiršiu tos akimirkos. Prisimenu, kad jam sakiau „ne, Freddie, nemanau, kad tu esi biseksualus. Manau, kad tu esi gėjus“.

Vėliau ji išsikraustė į gretimą butą, o skandalingasis dainininkas ir toliau tęsė santykius su meilužiais. Jo ir Mary santykiai buvo sudėtingi, tačiau, kaip teigia šaltiniai, ši pora visada suprato vienas kitą ir jautė nepaaiškinamą ryšį bei meilę.

DELFI primena, kad karjeros pradžioje būsima žvaigždė išpranašavo savo ateitį: „Aš nebūsiu roko žvaigžde. Aš būsiu legenda!". F.Mercury sukūrė daugybę didžiuliais hitais tapusių „Queen" dainų „Bohemian Rhapsody", „Killer Queen" „Somebody To Love", „Don't Stop Me Now", „Crazy Little Thing Called Love", „We Are The Champions" ir daugelį kitų. Be to, kad dalyvavo vienos geriausių roko grupės veikloje, dainininkas tęsė ir sėkmingą solo karjerą.

Iki šiol atsimenami „Queen" solisto uždegantys pasirodymai, tvirtas balsas ir populiariausios dainos.

1991 m. lapkričio 23 d. gulėdamas ligos patale M. Mercury viešai pripažino, kad serga AIDS. Per parą jį ištiko koma, o galiausiai – mirtis. Po tokio garsaus asmens mirties AIDS nustota laikyti gėdinga liga, susirūpinta jos prevencija. Tiesa, prieš pat mirtį jis palaikė santykius su ilgamečiu mylimuoju Jimu Huttonu.

1987 m. viename interviu F. Mercury pareiškė, jog nebijo vienišo, turtingo septyniasdešimtmečio likimo. „Nugyvenau visavertį gyvenimą, nusispjaut, net jei rytoj mirčiau. Iš tiesų viską patyriau", – sakė jis.

Tikrasis atlikėjo vardas – Farrokh Bulsara. Jis gimė 1946 m. rugsėjo 5 d. Zanzibare, baigė britišką mokyklą Indijoje, o 1964 m. kartu su šeima perskėlė į Londoną.

Garsi F. Mercury skulptūra stovi Šveicarijoje, Monro miestelyje prie Ženevos ežero.

Kai solistas susirgo, trys grupės nariai kruopščiai įrašinėjo solinę partiją iš atkarpų, kurias dainininkas sugebėdavo įrašyti pagerėjus 1991 m.

Kai nebegalėjo dainuoti, F. Mercury nusprendė nebegerti vaistų. 1995 m. išleistas albumas „Made In Heaven" yra vienas iš perkamiausių „Queen" albumų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (109)