Reperis, kurio tikrasis vardas yra Earlas Simmonsas, kaip įtariama, daug metų vykdė schemą milijonams dolerių pajamų nuslėpti ir yra skolingas valstybei 1,7 mln. dolerių (1,5 mln. eurų) mokesčių.

Manhatano prokuroro pareigas einantis Joonas Kimas sakė, kad muzikantas gavo milijonus dolerių už savo pasirodymus, televizijos šou ir dainas, tarp kurių yra 2003 metų hitas „X Gon' Give it to Ya“, bet nemokėjo pajamų mokesčių, „vengdamas asmeninėmis banko sąskaitomis, atidarydamas sąskaitas kitų žmonių vardu ir asmenines išlaidas apmokėdamas daugiausia grynaisiais“.

„Įžymus reperis ar ne, visi amerikiečiai privalo mokėti mokesčius, – sakoma J.Kimo pareiškime. – Persekiosime tuos, kas tyčia ir nusikalstamai vengia vykdyti šią esminę piliečio pareigą.“

Po arešto 46 metų reperis, garsėjantis šiurkščiu balsu ir niūriais dainų žodžiais, penktadienį turi pasirodyti Manhatano federaliniame teisme.

Jonkerse Niujorko valstijoje gyvenančiam DMX pateikta iš viso 14 kaltinimų; jam gali grėsti daugiau kaip 40 metų už grotų.

10-ojo dešimtmečio pradžioje išgarsėjęs DMX turi spalvingą kriminalinę biografiją. Anksčiau jis buvo areštuotas dėl tokių dalykų kaip narkotikų laikymas, neatsakingas vairavimas, žiaurus elgesys su gyvūnais ir alimentų vaikui nemokėjimas.