Tarp koncerto dalyvių – Olegas Gazmanovas, Timati, grupė „Liube“. Šie artistai ne sykį pasisakė palaikantys Rusijos agresiją, todėl jų dalyvavimas renginyje pernelyg stebinti neturėtų. Koncerte pasirodė ir Polina Gagarina, ilgokai niekaip nekomentavusi Rusijos įsiveržimo į Ukrainą fakto. Ukrainos įžymybės negalėjo nepakomentuoti V. Putino žvaigždžių pasirodymo.

Alanas Badojevas pasmerkė P. Gagarinos pasirodymą.

„Šitoks niekingas naudojimasis talentu... Nuo šiolei tavo balsas prilygsta kulkoms ir bomboms, skriejančioms ukrainiečių link“, – pakomentavo jis.

Režisieriaus dėmesio sulaukė ir kiti mėgstamiausi V. Putino artistai.

„Nacizmo žaidimai Rusijoje. Tiesą sakant, seniai jau pamiršti vardai, neturintys jokių galimybių kur nors kitur, išskyrus Kremlių.“

Katia Osadčaja, pasiūliusi MARUV atsisakyti Ukrainos pilietybės po to, kai ši davė interviu vienam Rusijos leidiniui, taip pat išreiškė savo nuomonę apie skandalingąjį koncertą.

„Tai „rušistų“ koncertas. Hitleris pragare džiūgauja – jo darbas nemirė. Gagarina – dviejų vaikų motina ir tie vaikai, kitaip nei 109 ukrainiečių vaikai, dabar gyvi. Verkiu iš pykčio ir todėl, kad neturiu galimybės pasakyti Gagarinai, ką apie ją galvoju.“

Belieka priminti, kad Rusijoje vis dėlto yra artistų ir atlikėjų, pasisakiusių prieš šalies vykdomą agresiją. Tai Andrejus Makarevičius, Aleksejus Kortenvas, Lija Achedžakova, Aleksejus Paninas, Maksimas Galkinas ir kt. Jie nepabijojo išreikšti palaikymo Ukrainai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Dalintis
Nuomonės