Tačiau atviro ir nuoširdaus pokalbio metu Filipo Kirkorovo globotinė prisipažino, kad esant tokiai įtemptai situacijai, sudėtingoje padėtyje atsidūrė ne tik artistai, bet ir publika, kurią taip pat stengiamasi sukiršinti.

Pamaldi scenos žvaigždė buvo atvira - kiekvieną rytą ir vakarą ji meldžiasi. „Melsdamasi prašau vieno – kad įsivyrautų taika“, - DELFI prisipažino Ani Lorak slapyvardžiu prisistatanti Ukrainos atlikėja Karolina Kuek.

– Paskutinį kartą Lietuvoje viešėjote prieš 6 metus, kai čia buvote atvykusi koncertuoti su Filipu Kirkorovu. Jūsų vizitas susilaukė didžiulio žiniasklaidos ir gerbėjų susidomėjimo. Ką jūs pati pamenate iš apsilankymo mūsų šalyje?

– Išlikę tik patys maloniausi prisiminimai apie Lietuvą. Žinoma, pirmą kartą lankantis šalyje nepavyko išvengti jaudulio. Prisimenu, koks svarbus man buvo klausytojų palaikymas. Tuo metu ruošiausi dalyvauti „Eurovizijoje“ ir koncertas Lietuvoje buvo vienas iš mano prisistatymo turo pasirodymų. Nepaisant to, kad jau praėjo nemažai laiko, iki dabar prisimenu ypatingai šiltą viešnagę Lietuvoje. Labai džiaugiuosi, kad savo gerbėjams galėsiu surengti solinį pasirodymą, kuris bus tikrai neprastas. Tiesą sakant, tai – mano svajonių programa su 3D grafika, kostiumais, šviesos efektais, gyva grupe, šokėjais ir daug meilės bei pozityvumo.

Lietuvius prisimenu kaip labai šiltą publiką. Tikiuosi, kad šįkart mane jūsų šalies žmonės priims taip pat širdingai.
Ani Lorak, Filipas Kirkorovas

– Šįkart atvykstate su nauja programa „Karolina“. Turbūt ne daug kas žino, kad tai – tikrasis jūsų vardas. Kam jums reikėjo sceninio slapyvardžio?

– Taip, aš esu Karolina. Ir jei skaitytumėte mano vardą iš kito galo, gautumėte Ani Lorak. Kai dar buvau maža mergaitė, 1995 metais dalyvavau konkurse „Rytinė žvaigždė“. Tačiau tarp dalyvių buvo dar viena atlikėja Karolina, kur tuo metu jau buvo žinoma, turėjo daug koncertų Maskvoje. Supratau, kad dvi Karolinos konkurse negali būti. Mano prodiuseris pasiūlė pasivadinti slapyvardžiu. Galvojome kelias paras, kol sugalvojome Ani Lorak. O ta panelė Karolina ir toliau tęsė karjerą net nežinodama, kad padėjo man susigalvoti dabartinį slapyvardį.

– Ar Ani Lorak su Karolina labai skirtingos?

– Karolina gyvena užkulisiuose asmeninį gyvenimą: ji yra moteris, žmona, motina. Ji yra paprastas žmogus, turintis savo silpnybių. Ani Lorak yra tobula supermergaitė, kuri pasiruošusi padaryti bet ką, kuri nežino, kas yra nuovargis ar fizinis skausmas. Ji yra visada pasiruošusi tarnauti muzikai ir žmonėms.

Kai būnu scenoje, pamirštu viską – nesvarbu, ar esu labai pavargusi, ar kelyje praleidusi dešimt valandų. Labai džiaugiuosi galėdama padovanoti žmonėms šventę.

– Kai jums buvo 19 metų, pelnėte nusipelniusios Ukrainos artistės vardą. Kaip manote, kokia buvo jūsų sėkmės istorijos paslaptis?

– Manau, kad prie mano sėkmės prisidėjo mano kilmė. Gimiau nuostabiame Ukrainos krašte. Mano tėvai padovanojo man nuostabius genus. Nuo mažens svajojau tapti atlikėja. Būdama keturių metų aš jau dainavau ir žinojau, kad savo gyvenimą pašvęsiu muzikai. Labai daug teko dirbti, kad užkariauti publiką, laimėti konkursus. Mano gyvenimas prisipildo begalinio džiaugsmo, kai žinau, kad savo dainomis į žmonių gyvenimus galiu įnešti bent šiek tiek šviesos ir spalvų. Jaučiu malonumą būdama scenoje. Manau, kad žmonės taip pat jaučia mano nuoširdumą ir atsilygina tuo pačiu – eina į mano koncertus, palaiko konkursuose. Stengiuosi nestovėti vietoje, augti ir tobulėti kaip atlikėja.
Ani Lorak

– Esate vadinama viena gražiausių Ukrainos moterų. Kokį vaidmenį scenos artistės gyvenime turi išvaizda ir grožis?

– Žinoma, kad išvaizda yra svarbi. Žiūrovai mėgsta ne tik paklausyti gražaus balso, bet ir pažiūrėti į gražius žmones. Todėl artistas turi turėti ne tik vokalinius duomenis, bet ir būti geros fizinės formos, mokėti judėti scenoje. Viena iš tokių pavyzdžių – Madonna, kuri jau yra garbiame amžiuje, bet vis dar yra šiuolaikiška, energinga kaip mergaitė. Išvaizda nėra pats svarbiausias faktorius, tačiau artisto gyvenime jis yra tikrai svarbus. Svarbiausia būti savimi, viską daryti nuoširdžiai, su atvira siela ir širdimi. Nes klausytojai iškart pajustų falšą.

Ukrainoje turite savo restoraną. Ar dažnai pati jame lankotės?

Restoranas yra daugiau mano vyro aistra. Jis svajojo turėti restoraną ir klubą. Aš lankausi ten kaip svečias. Dažniausiai – kaip naujų patiekalų degustatorė. Nes kai virtuvės šefai pristato naują meniu, jei tik būnu Kijeve, visada pirmoji prisistatau visko paragauti ir pasakyti savo nuomonę. Vyrui esu kaip mūza, kuri įkvepia naujiems projektams. Aš save realizuoju muzikoje, vaidyboje. Tai man suteikia didžiausią džiaugsmą.

– Kokie dabar jūsų santykiai su Rusijos estrados karaliumi Filipu Kirkorovu, kitais Rusijos atlikėjais?

Filipas Kirkorovas yra mano geras draugas. Visada mane palaikė, o aš jį. Mus sieja šeimyniniai saitai – Filipas yra mano dukters krikštatėvis. Su savo kolegomis ir artistais išlaikiau šiltus ir nuoširdžius santykius.

Ani Lorak, Dima Bilanas

Manau, jokios politinės situacijos neturėtų trukdyti žmonių bendravimui, nes kaip ten bebūtų, visi mes esame žmonės. Nemanau, kad kas nors ką nors išskirtų. Visi pasaulio gyventojai trokšta tik vieno – taikos, gėrio, supratimo ir meilės. Kartais mums pristinga proto ir išminties tarp žmonių bendravimo ištrinti liniją. Jei mes eitume kitu keliu, pradėtume kaltinti vieni kitus, ieškoti tiesos... Manau, kad toks kelias niekur nenuvestų. Kad ir kaip sunku bebūtų, turime ieškoti kelio link šviesos. Nes šviesa anksčiau ar vėliau vis tiek nušvis. Tik mums reikia pasistengti, kad tai įvyktų anksčiau.

– Kokia situacija su jūsų koncertais Rusijoje ir Ukrainoje? Gerbėjai nuo jūsų nenusisuko, o gal atvikščiai – sulaukėte dar didesnio palaikymo?

Publika, kurią taip pat stengiamasi sukiršinti, atsidūrė sudėtingoje situacijoje. Tačiau, ačiū Dievui, publika noriai eina į mano koncertus tiek Ukrainoje, tiek Rusijoje.

Ukrainoje turėsiu pasirodymus šio mėnesio pabaigoje. Nepaisant to, kad šalyje tokia sudėtinga psichologinė ir finansinė situacija, žmonės noriai eina į koncertus. Jie nori bent šiek tiek pozityvumo šiame gyvenime. O koncertai – tai vieta, kur gali bent trumpam užsimiršti. Bent dviems su puse valandos pasisemti pozityvumo ir energijos.

Kiekviena daina, papasakota istorija, parodytas spalvingas šou suteikia galimybę užsimiršti, pasisemti optimizmo, kurio dabar norisi kaip niekada anksčiau. Ne tik Ukrainoje ar Rusijoje, bet ir kitose šalyse. Mes negalime gyventi be šviesos. Intuityviai link jos stiebsimės. Nes Dievulis mus tokiais sutvėrė. Visi žmonės į šį pasaulį atėjo būdami geri. Niekas negimė blogu. Negatyvios emocijos gimsta užaugus.

– Ukrainiečiai – labai religingi žmonės religinga, ar jūs dažnai meldžiatės?

– Klausimas labai intymus. Tačiau kiekvieną vakarą prieš miegą aš meldžiuosi. Taip pat ryte. Dabar mano visos maldos skirtos taikai pasaulyje. Prašau vieno – kad įsivyrautų taika.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)