Balandžio mėnesį Chabibo Nurmagomedovo tėvas buvo paguldytas į vieną iš Machačkalos miesto ligoninių, rašo starhit.ru. Jam buvo diagnozuotas abipusis plaučių uždegimas. Deja, netrukus būklė ėmė dar labiau prastėti, todėl buvo nutarta perkelti pacientą į Maskvos klinikas. Čia ir buvo nustatytas koronavirusas. Vėliau teko sužinoti, kad garsųjį Rusijos trenerį ištiko insultas ir koma.

Informaciją apie tragiškus įvykius patvirtino ir Čečėnijos vadovas Ramzanas Kadyrovas.

„Liūdnos naujienos apie tai, kad Abdulmanapas Nurmagomedovas paliko šį pasaulį, pasiekė ir mane. Visos čečėnų tautos vardu reiškiu nuoširdžią užuojautą Abdulmanapo Magomedovičiaus šeimai. Jisai išėjo, tačiau paliko puikų prisiminimą ir užaugino garbingą kartą“, – parašė politinis veikėjas asmeniniame tinklaraštyje.

Apie sunkią sporto meistro sveikatos būklę kalbėjo ir jo sūnus Chabibas. Remiantis UFC čempiono žodžiais, problemos su širdimi tėvui ėmė reikštis prieš metus. Vyrui teko ištverti operaciją, na, o tada nusilpusį organizmą atakavo virusas. Preliminariais duomenimis, Nurmagomedovo vyresniojo mirties priežastis – kraujo išsiliejimas į galvos smegenis ir sepsis. Remiantis žiniasklaidos pranešimais, jis bus palaidotas Dagestano Kirovaulo kaime. Užuojautą skausmingos netekties valandą Chabibui pareiškė ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.

Garsusis sportininkas paragino visus, kurie abejoja pandemijos rimtumu, paklusti gydytojų nurodymams ir daryti viską, kas padeda apsisaugoti nuo užkrato.

„Ta liga mirtinai pavojinga. Jau gauname tuo įsitikinti. Neidami iš namų galime sumažinti gydytojams ir ligoninėms tenkantį krūvį. Gali būti, kad laiku pademonstruotas atsargumas išgelbės kam nors gyvybę. Saugokite artimuosius, neleiskite jiems eiti iš namų, jei nėra jokio reikalo“, – kalbėjo Ch. Nurmagomedovas saviizoliacijos laikotarpiu.

Beje, sporto renginių komentatorius Ramzanas Rabadanovas yra užsiminęs, kad Nurmagomedovas vyresnysis iš pradžių atsisakė gultis į ligoninę. Vyras tvirtino, kad jaučiasi puikiai, nors gripo simptomus primenantys negalavimai ir kėlė šiokį tokį nerimą.

„Dvi dienas jis visur vaikštinėjo. Broliai vos sugebėjo įkalbėti gultis į ligoninę“, – sakė R. Rabadanovas.

Abdulmanapo Magomedovičiaus liga, kuri galiausiai baigėsi netektimi, sukėlė tikrą šoką jo sūnui. UFC čempionas iš paskutiniųjų tikėjo, kad tėvas sugebės įveikti bet kokius negalavimus.

„Šiuo nelengvu mums visiems laikotarpiu skirkite dėmesio ne tik savo šeimai, bet ir tėvams, nes jie atveria vartus į rojų. Žmonės, kurie tėvų jau neturi, atiduotų viską, kad tik galėtų bent penkias minutės pasėdėti šalia jų prie puodelio arbatos“, – kreipdamasis į savo gerbėjus rašė Chabibas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)