Pradėjęs tyrimą, šerifo departamentas išsiaiškino, jog filmuojant juostą „Rust“ aktorius Alecas Baldwinas butaforiniu ginklu sužeidė kinematografę Halyną Hutchins ir režisierių Joelį Souza. 42-ejų metų amžiaus H. Hutchins buvo sraigtasparniu nugabenta į Naujosios Meksikos universiteto ligoninę, kur mirė nuo patirtų sužalojimų. 48-erių metų amžiaus J. Souza buvo hospitalizuotas, tačiau, anot jo atstovų spaudai, režisierius jau išleistas iš ligoninės, skelbia people.com.

Rašytiniame dokumente, kuris penktadienį, spalio 22 d., buvo pateiktas Naujosios Meksikos teismui, šerifo departamento detektyvas išsamiai aprašė, kas vyko filmavimo aikštelėje iki tragiškojo incidento ir po jo, remdamasis J. Souza ir operatoriaus Reido Russello parodymais.

Abu vyrai teigė, kad pradinės filmavimo komandos nariai buvo neseniai išėję iš darbo, todėl tą dieną filmavimo darbai vyko lėtai, nes reikėjo rasti naują komandą. R. Russellas policininkams atskleidė, kad ankstesni darbuotojai buvo nepatenkinti užmokesčiu ir apgyvendinimo sąlygomis.

Anot J. Souza, prieš incidentą buvo paskelbta priešpiečių pertrauka. Režisierius sakė, kad kai po pertraukos aktoriai sugrįžo tęsti repeticijos, jis nebuvo tikras, ar šaunamasis ginklas buvo dar kartą patikrintas.

Remiantis rašytiniais parodymais, J. Souza pažymėjo, kad, kiek jam žinoma, visus ginklus pirmiausia patikrino ginklininkė Hannah Gutierrez, paskui – režisieriaus padėjėjas Dave’as Hallsas, kuris ir padavė ginklą A. Baldwinui. Be to, D. Hallsas neva nurodė, kad ginklas užtaisytas tuščiais šoviniais.

63-ejų metų amžiaus aktorius atsisėdo ant klaupto ir nusprendė pasitreniruoti efektingai ištraukti revolverį iš dėklo. Vadovaujantis J. Souza parodymais, režisierius stovėjo už H. Hutchins, kai išgirdo „garsą, primenantį botago kirtį, ir pokštelėjimą“.

Jis sakė policijos pareigūnams, kad H. Hutchins „ėmė skųstis skausmu pilvo srityje, susiėmė už juosmens ir susvirduliavo, padėjome jai atsisėsti ant žemės“. J. Souza paaiškino, kad „kraujavo mano petys, taip pat mačiau, kad ir H. Hutchins kraujuoja“.

R. Russellas pridūrė, jog „J. Souza buvo kruvinas, o H. Hutchins tvirtino nejaučianti savo kojų“.

Vesterno „Rust“ režisierius patikino, kad incidentas nebuvo įamžintas, nes tai tebuvo repeticija prieš scenos filmavimą.

Operatorius R. Russellas pabrėžė, jog A. Baldwinas „labai atsargiai elgėsi“ su ginklais ir „prieš šaudydamas ankstesnės scenos filmavimo metu įsitikino, kad ginklas yra saugus ir kad šalia nėra vaikų“.

Pats aktorius apie incidentą pirmą kartą prabilo penktadienį ryte, parašęs žinutę tviteryje: „Mano sukrėtimo ir liūdesio neįmanoma apibūdinti žodžiais. Tragiško incidento metu žuvo Halyna Hutchins – žmona, mama ir labai gerbiama kolegė.“

„Visapusiškai bendradarbiauju su tyrimą atliekančiais policijos pareigūnais, palaikau ryšį su Halynos vyru ir siūlau pagalbą jam bei likusiems šeimos nariams, – tęsė A. Baldwinas. – Man plyšta širdis dėl jos vyro, sūnaus ir visų žmonių, kurie pažinojo ir mylėjo Halyną.“
H. Hutchins vyras Matthew taip pat paatviravo apie žmonos mirtį, penktadienį davęs interviu „Insider“: „Nemanau, kad dabartinę situaciją galima nupasakoti žodžiais. Neįstengsiu pakomentuoti faktų ar patiriamų išgyvenimų, tačiau dėkoju už reiškiamą užuojautą.“

„Tikriausiai mums reikės šiek tiek daugiau laiko, kad galėtume tinkamai papasakoti apie jos gyvenimą“, – pridūrė aštuonerių metų amžiaus sūnų auginantis našlys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)