Štai keletas su T. Hankso šeima susijusių skandalų, kurie tyliai nuėjo užmarštin.

Jo santuoka su Rita Wilson galimai prasidėjo nuo neištikimybės


T. Hanksas dabartinę žmoną Ritą Wilson sutiko situacijų komedijos „Prisiekę draugai“ („Bosom Buddies“, 1980-1982) filmavimo aikštelėje. Vėliau jie kartu dirbo komedijoje „Savanoriai“ („Volunteers“, 1984). Tuo metu ji buvo susižadėjusi, o jis buvo vedęs studijų laikų meilę Samanthą Lewes, su kuria augino du vaikus.

Vėliau R. Wilson leidiniui „Vanity Fair“ prisipažino, kad „iki pažinties su Tomu nežinojo, ką reiškia mylėti“.

Jam teko įveikti bjaurias skyrybas

T. Hanksas su S. Lewes išsiskyrė 1987 metais, dar po metų vedė R. Wilson. Skyrybos nebuvo draugiškos. „The Scottish Daily Record“ pranešė, kad Los Andželo teismas nurodė S. Lewes ir T. Hanksui „neužpuldinėti, neatakuoti, negrasinti, nepriekabiauti, nekovoti vienam su kitu ir kitaip nedrumsti ramybės“.

S. Lewes taip pat tvirtino, kad T. Hanksas grasino pasisavinti daug bendro jų turto ir pajamų.

T. Hanksas neslėpė, kad pirmoje santuokoje nebuvo tobulas sutuoktinis ir kartais per mažai dėmesio skyrė vaikams. Jis sakė: „Turėjau šiokių tokių asmeninių problemų. Mes nekalbame apie branduolinį holokaustą. Tiesiog šiek tiek išprotėjau. Mano darbas pasigrobė mane per daug iš namų… Manau, kad mano santuoka po penkerių metų žlugo dėl to pačios priežasties, dėl kurios žlunga visos kitos santuokos. Bendravimo trūkumas kartu su pagrindiniu santykiu pobūdžiu. Tėvystė tikrai praėjo pro šalį.“

Jo sūnus pagarsėjo rasistiniais pasisakymais

2015 metų birželį T. Hankso sūnus Chesteris, nesėkmingai mėginęs tapti reperiu pravarde Chet Haze, sulaukė negailestingos kritikos dėl savo noro vartoti neleistiną, juodaodžius įvardinantį, žodį.

Eilėje pasisakymų socialiniame tinkle „Instagram“ (vėliau jie buvo ištrinti), jis stebėjosi: „Kas pasakė, kad tik juodaodžiai gali tai sakyti? Tai žodis, kuri galima vartoti kalbant apie bičiulystę ir meilę, ne vien išskirtinai apie juodaodžius žmones… Kokia prasmė laikytis visų tų sukurtų „taisyklių“ apie jį? Metas išsilaisvinti. Galite manęs už tai nekęsti ar mylėti mane už tai, bet niekas man negali pasakyti, ką aš galiu sakyti, o ko negaliu“.

2015 metų spalį jis išsižadėjo savo pasisakymų ir atsiprašė. „Instagram“ įkeltame vaizdo įraše jis kalbėjo: „Žinau, kad daugelis iš jūsų supratote tai, ką bandžiau pasakyti, tačiau esmė tame, kad ne man apie tai kalbėti. Nuoširdžiai atsiprašau žmonių, kuriuos įžeidžiau“.

Sūnus galimai turėjo problemų su priklausomybe nuo narkotikų

„The New York Daily News“ pranešė, kad kitame 2015 metais į „Instagram“ įkeltame pasisakyme Chet Haze prisipažino piktnaudžiavęs narkotikais ir jais prekiavęs. Įrašas, kuris vėliau buvo ištrintas, skambėjo taip: „Prieš pora mėnesių pardavinėjau koksą, vartojau koksą, kol net nebegalėjau šniaukšti jo nosimi, nes ji buvo visiškai užsikimšusi. Jeigu aš galiu pasikeisti, tu gali pasikeiti. Yra sprendimas“. Vėliau jis pridūrė: „Lankiausi reabilitacijos klinikoje. Bandžiau susidėlioti mintis galvoje, dabar man sekasi kuo puikiausiai“.

Tą patį mėnesį T. Hanksas apie sūnaus priklausomybes prakalbo laidoje „Entertainment Tonight“: „Kaip tėvas, tu myli savo vaikus besąlygiškai. Tu palaikai juos kiekviename žingsnyje. Turi pritarti tai drąsai ir sąžiningumui, kai tai iš tikrųjų išeina iš tavo namų“.

T. Hanksas atsidūrė rasistinio incidento centre

Vaidinti juodaodį niekada nėra gera mintis ir niekada tai nesibaigia gerai. Išskyrus 2008 metų filmą „Griaustinis tropikuose“ („Tropic Thunder“). Ne T. Hanksas vaidino juodaodį 2004 metais vykusiame renginyje, kurį jis vedė, tačiau jis vis tiek buvo jame – to kai kuriems pakako, kad jam primestų atsakomybę už tai, kas vyko scenoje.

„The Daily Caller“ paviešino vaizdo įrašą iš šio renginio, kuriame akivaizdžiai susinervinęs T. Hanksas reaguoja į juodaodžiu persirengusį tėvą mokyklos labdaros renginyje. Matyti, kad nustebęs T. Hanksas bando kaip įmanydamas išsisukti iš bjaurios situacijos ir pajuokauja: „Ponios ir ponai, garsenybė tarp mūsų. Kas galėjo pagalvoti, kad prie mūsų prisijungs Billas O'Reilly?“

2012 metais T. Hanksas atsiprašė už šį netaktą, kai Rasinės lygybės kongresas paragino tuo metu būsimą kandidatą į prezidentus Baracką Obamą nutraukti ryšius su aktoriumi. T. Hanksas įrašė vaizdo įrašą B. Obamos kampanijai. T. Hankso žinutė skambėjo taip: „2004 metais nemaloniai nustebau, kai vienas iš tėvų pakilo ant scenos vilkėdamas kostiumą, kuris buvo baisiai įžeidžiantis tada ir yra baisiai įžeidžiantis dabar. Tai, kas turėjo būti vakaras su maistu ir gėrimais, siekiant kilnių tikslų, deja, per kelias akimirkas virto pasibaisėtinu dalyku“.

Jis galėjo suklaidinti baudžiamąjį procesą (atsitiktinai)

2013 metų rugsėjį T. Hanksas įvykdė savo pilietinę pareigą, pasirodydamas prisiekusiųjų teisme, nes jis, ką gi, jis – Tomas Hanksas. Jam tai labai patiko. Vis dėlto, pats jo buvimas teismo salėje sukėlė prieštaravimų. TMZ pranešė, kad T. Hanksas buvo tarp prisiekusiųjų smurto šeimoje byloje, kurioje atsakovui grėsė metai kalėjimo.

Tačiau dėl kaltinimą pateikusios pusės netinkamų veiksmų tariamas nusikaltėlis išlipo iš balos bemaž sausas. Kalbama, kad Los Andželo miesto prokuratūra per pertrauką padėkojo T. Hanksui už atliktą pareigą. Teisinėje sistemoje tai yra grubi klaida, todėl gynėjas šioje byloje paprašė teismo pripažinti prokuroro nusižengimą.

Atsakovas buvo pripažintas kaltu sudrumstęs ramybę ir sumokėjo 150 dolerių baudą. Jis išvengė kalėjimo T. Hankso dėka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)