1995-aisiais BBC žurnalistui Martinui Bashirui duotas atviras širdžių princese pramintos Dianos interviu sukėlė begalę diskusijų ir įvairiausių nuomonių. Maždaug 23 mln. žmonių visame pasaulyje prilipo prie televizorių ekranų ir tapo atviro Dianos pasakojimo apie princo Charleso neištikimybę liudytojais. Šio interviu metu nuskambėjo žymioji Dianos frazė: „šioje santuokoje buvome trise, tad pasidarė ankštoka“.

Interviu tapo poros skyrybų pranašu. Paraginti karalienės Elžbietos II, Diana ir Charlesas 1996-aisiais galiausiai pasuko skirtingais keliais.

Princesė Diana ir princas Čarlzas

Nors Diana nuo tos akimirkos išsilaisvino nuo karališkosios šeimos, jos akyse Velso princesės įvaizdis buvo amžiams suterštas, rašo express.co.uk.

Ne vienas karališkosios šeimos narys nepanoro atleisti jai už tai, kad viešai papasakojo apie problemas, su kuriomis susidūrė jos santuoka, nepaisant to, kad dauguma princesės teiginių vėliau pasirodė esantys gryna tiesa.

Iš visų karališkosios šeimos narių nuožmiausią neapykantą princesei Dianai juto, ko gero, princesė Margaret, nors ji, pasak daugelio pranešimų, buvo viena pirmųjų karališkosios šeimos narių, draugiškai priėmusių Dianą į naująją aplinką.

Teigiama, kad Margaret taip pat buvo pirmoji, pastebėjusi pirmuosius nerimą keliančius ženklus, bylojančius, jog Dianos ir Charleso santykiai ima byrėti. Princesė Margaret įspėjo apie tai karalienę ir kitus šeimos narius – bent jau taip rodoma naujausiame „Netflix“ serialo „Karūna“ („The Crown“) sezone.

Tinklalapis „TheTalko“ rašė apie tai, kaip Margaret savo paniekos Dianai neišsižadėjo net princesės laidotuvėse – pravažiuojant katafalkui, Margaret nesiteikė nulenkti galvos.

Karalienė Elžbieta II ir princesė Margaret per Dianos laidotuves

„TheTalko“ straipsnyje buvo rašoma: „Nors Dianos atskleista istorija buvo tiesa, Margaret niekados negalėjo jai atleisti už tai, kad sugadino karališkosios šeimos įvaizdį. Nuo tos dienos, kai Diana viską atvirai išpasakojo per interviu, Margaret nebeleido savo vaikams kalbėtis su Diana, ji netgi negalėjo pasižiūrėti į žurnalus su jos atvaizdu ant viršelio“.

„Pasak šaltinių, kai 1997-aisiais princesė Diana žuvo, per jos laidotuves Margaret netgi nenulenkė galvos, kad šitaip išreikštų pagarbą. Galiausiai ji tingiai pakreipė galvą karsto pusėn – atrodė, jog nori nuvyti musę“, – buvo rašoma tinklalapyje.

Princesės Dianos laidotuvės

Pasak „TheTalko“, Margaret atrodė, kad „Diana karališkajai šeimai atsuko nugarą“.

Princesė Margaret mirė 2002-aisiais.

Jos vaizdavimas seriale „Karūna“ susilaukė skeptiškų vertinimų, o kai kuriuos ir sukrėtė.

Margaret ir karalienės Elžbietos II pusbrolis Davidas Bowesas-Lyonas serialą ir jo sukeliamą įspūdį apibūdino kaip „išgalvotus dalykus, apsimetančius faktais“.

Viena scena sukėlė ypatingą karališkosios šeimos „pasipiktinimą“ – joje vaizduojama, kaip Margaret, sužinojusi, kad turi dvi slaptas pusseseres, įnirtingai ginčijasi su karaliene motina.

Ši scena skirta Nerissai ir Katherine Bowes-Lyon, dviem karalienės motinos dukterėčioms, turėjusioms įgimtų sutrikimų. Būdamos labai jaunos, merginos buvo paguldytos į žmonėms su negalia skirtą gydymo įstaigą, o vėliau paskelbtos mirusiomis, kad monarchijai nedarytų gėdos. Apie šią mažai kam žinomą istoriją plačiau galite paskaityti ČIA.

D. Bowesas-Lyonas „The Daily Telegraph“ sakė: „Ji puikiausiai apie jas žinojo. Mes apie jas kalbėjomės, kai šnekėdavomės apie giminaičius, šnekučiuodavomės per pietus ir vakarienes. Ji puikiai žinojo, kas jos tokios ir kas joms nutiko. Absoliučiai neteisinga sakyti, kad jos buvo užmirštos ir laikomos beprotėmis“.

1995-ųjų princesės Dianos interviu ir tai, kokį įspūdį jis sudarė apie karališkąją šeimą, kaip daugelis pranešė, smarkiai sukrėtė karalienę Elžbietą II.

Garsiai nuskambėjo jos atsiliepimas apie 1992-uosius metus, kuriuos karalienė pavadino „annus horribilis“ – siaubingais metais. Būtent tais metais Charlesas ir Diana nustojo būti pora (nors drauge tebepasirodydavo viešumoje, atlikdami karališkąsias pareigas), Jorko kunigaikštis išsiskyrė su Sarah Ferguson, Vindzoro pilyje kilo gaisras ir buvo išleista skandalinga Andrew Mortono parengta Dianos biografija.

Seras Richardas Eyre‘as, buvęs Nacionalinio teatro direktorius, „Channel 5“ dokumentinėje juostoje „Diana: The Interview That Shocked The World“ pasakojo 1995-aisiais pietavęs su karaliene ir supratęs, kad ji yra nusiminusi dėl Dianos interviu.

„Pietavau su karaliene netrukus po šių įvykių, ji neklausiama pasakė: „Kaip ten tie reikalai su BBC?“. Atsakiau: „Na, taip, taip“. O ji tęsė: „Siaubingas dalykas, mano marti padarė siaubingą dalyką“, – kalbėjo R. Eyre‘as.

1996-ųjų birželį karalienė Elžbieta II paragino Charlesą ir Dianą oficialiai išsiskirti. Po dviejų mėnesių tai buvo įgyvendinta.

Vos po metų princesė Diana tragiškai žuvo automobilio avarijoje Paryžiuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)