Chastity

Sonny ir Cher buvo užmezgę romaną, kurį sekė visas pasaulis. Tačiau ką žinote apie vaiką, kurio Cher ir Sonny Bono susilaukė 1972 metais? Porai gimė duktė, kurią jie pavadino Chastity. Manoma, kad tokį vardą įkvėpė Cher vaidmuo viename filme, kur ji įkūnijo biseksualią moterį, vardu Chastity. Užaugusi Chastity paskelbė, kad keičia lytį ir iš moters tampa vyru. Ji tapo LGBT bendruomenės ikona ir savo vardo istoriją užliejo likimo ironijos spalva, rašo svetainė hyperactivz.com.

Vestuvės

Cher ir Sonny santuoką gaubia daugybė paslapčių. Jų romanas nebuvo meilė iš pirmo žvilgsnio. Iš tikrųjų jie krito vienas kitam į akį, kai Cher dirbo Sonny namų tvarkytoja! Kai jausmai galiausiai suliepsnojo, pora pradėjo slėpti savo santykius ir jų vestuvėse, kurios įvyko Cher sulaukus vos 18 metų, nedalyvavo nei draugai, nei šeimos nariai, nei kunigas.

Ant pigių vestuvinių žiedų jie išsigraviravo vienas kito vardus ir prisiekė amžiną meilę.

Cher ir Sonny

Fizinė įtampa

Tačiau panašu, kad rojuje nebuvo taip gera. Sonny yra kalbėjęs apie jų fizinio ryšio bėdas, teigdamas, kad intymumo tarp jų praktiškai nebūdavo.

„Mes niekada neturėjome gerų fizinių santykių, - sakė jis žiniasklaidai. – Negaliu dėl šito kaltinti vien tik jos. Galbūt aš pats buvau nevykęs meilužis. Galbūt aš buvau didžiausias skausmas, nes esu realus fizinis žmogus“. Kartais poros miegamajame būna tiesiog nesuderinamos ir, panašu, kad šiuo atveju taip ir įvyko.

Kelio pabaiga

Iki 8-ojo dešimtmečio Sonny ir Cher santykius pradėjo lydėti akivaizdi įtampa ir gali būti, kad jie buvo kartu tik dėl savo karjerų. „Publika vis dar mano, kad mes esame vedę. Taip ir turi būti“, - savo dienoraštyje rašė Sonny.

Tačiau netrukus Sonny paliko Cher ir gana greitai reikalai pakrypo bjauria linkme. Vienas iš kaltinimų, kuriuos Cher metė Sonny, buvo tas, kad jis bandė riboti jų bendras pajamas ir neleisdavo jai naudoti savų pinigų.

Elvis Presley

Smagu įsivaizduoti, kaip įvairūs sprendimai galėjo pakeisti mūsų gyvenimus. Vienas iš tokių pavyzdžių įvyko tuomet, kai Elvis Presley pakvietė Cher atvykti į vieną šou Las Vegase. Per televizijos laidą „Letterman Show“ Cher prisipažino, kad buvo kviečiama į Las Vegasą ir net svarstė šį kvietimą priimti. „Jau ketinau važiuoti, bet pamaniau: „Ne, nenoriu“. Ji nusijuokė, kad iki šiol gailisi tokio sprendimo! Be jokių abejonių, Elvis ir Cher galėjo tapti neįveikiamais popmuzikos karaliumi ir karaliene!

Atvirumas

Cher apie savo santuokos su Sonny metus kalbėjo kankinama prieštaringų jausmų. Ji pasakojo, kad šie santykiai buvo sudėtingi, bet taip pat pažymėjo, kad iš savo buvusio vyro daug ko išmoko, ir net regi dalykų, kuriuos gali prisiminti be skausmo.

„Manau, kad aš jam atleidau. Jis mane įskaudino įvairiais aspektais, bet kažkas buvo. Jis buvo daugiau negu sutuoktinis, siaubingas sutuoktinis – puikus mentorius, puikus mokytojas“, - sakė ji.

Davidas Geffenas

Nors daugelis žmonių mano, kad Sonny yra ta priežastis, dėl kurios Cher padarė neįtikėtiną karjerą, Cher buvo užmezgusi ir kitus santykius, kuriems reikėtų dėkoti už tai, kad ji tapo tikra žvaigžde. Skyrybų proceso metu Cher buvo susiburkavusi su Davidu Geffenu. Jis padėjo jai sudaryti 2,5 mln. dolerių vertės muzikos kontraktą su įrašų studija „Warner Bros“. Jos vienos karjera buvo netgi populiaresnė negu su Sonny, ir ji beveik per vieną naktį tapo viena turtingiausių žvaigždžių muzikos pasaulyje.

Šou Las Vegase

Nors Cher neišvyko į Las Vegasą su Elviu Presley, šio miesto scenoje ji pasirodė vėliau. Ji padarė karjeros pertrauką ir 1979 metais grįžo su disko albumu „Take Me Home“. Savo sugrįžimą ji suderino su koncertais Las Vegase, kur dainuodavo ir šokdavo kiekvieną vakarą už 300 tūkst. dolerių per savaitę. Taip ji dirbo net dvejus metus! Taigi turėjo susižerti nemažai pinigų. Ji iš naujo atrado pati save ir po skyrybų sukelto skausmo pakilo kaip nauja ir kur kas tvirtesnė moteris.

Greggas Allmanas

Nedaug yra žinoma ir apie antrąją Cher santuoką su muzikantu Greggu Allmanu. Tikėkite arba ne, bet nuo oficialių skyrybų su Sonny buvo praėjusios vos keturios dienos, kai ji ištekėjo už G. Allmano.

Santuokos pradžia buvo akmenuota, nes G. Allmanas kovojo su priklausomybėmis, ir Cher po devynių vedybinio gyvenimo dienų padavė skyrybų prašymą. Po mėnesio pora vėl atnaujino savo santykius ir 1976 metais jiems gimė sūnus Elijah Blue. Tačiau jų problemos tikrai nebuvo baigtos.

Greggo mirtis

Jųdviejų santuoka truko tik ketverius metus, bet kai Greggas, sulaukęs 69 metų, mirė, Cher tai labai sukrėtė. Greggas iš tikrųjų buvo vedęs aštuonis kartus, o savo paskutinę žmoną Shannon Williams jis buvo vedęs vos prieš kelis mėnesius iki savo mirties. Išgirdusi liūdną žinią, Cher socialiniame tinkle „Twitter“ parašė: „Neįmanoma rasti žodžių, Gui Gui“. Ji apie savo antrąjį vyrą puoselėjo tik šiltus prisiminimus ir savo knygoje teigė: „Su niekuo nesijaučiau tokia laiminga, kaip su Gregory... Jis yra nuostabus“.

Chastity prisipažinimas

Sulaukusi 18 metų, Cher duktė Chastity viešai prakalbo apie savo lytinę tapatybę. Jai prireikė šiek tiek laiko, kad susitaikytų su tuo, kuo yra. „Vaikystėje visuomet jausdavau, kad esu kitokia. Žvelgdavau į kitas savo amžiaus mergaites ir mane glumindavo akivaizdus jų domėjimasis naujausia mada bei šauniausiais klasės berniukais. Jos svarstydavo, kuri yra panašiausia į viršelio merginą Christie Brinkley. Kai man buvo 13 metų, galiausiai sužinojau žodį, įvardijantį, kuo aš esu kitokia. Supratau, kad esu homoseksuali“.

Cher dukra Chastity, vėliau virtusi Chazu

Chazas Bono

Tačiau tai nebuvo viskas. Galiausiai Chastity nusprendė, kad nori būti sąžininga pati su savimi ir pasiryžo tapti vyru. Ji pasikeitė lytį ir Kalifornijos teismuose įteisino naują savo vardą. Buvusios Chastity atstovas spaudai išplatino pranešimą, kuriame paskelbė naują jos vardą – Chazas. „Chazas tikisi, kad jo pasirinkimas pasikeisti lytį atvers visuomenės širdis ir mintis šiai problemai, ką padarė ir jo prisipažinimas“, - teigė atstovas spaudai.

Chazas sulaukė milžiniško LGBT bendruomenės palaikymo.

Cher su sūnumi

Cher ir Chazas

Cher tai nebuvo lengva patirtis, nors ji visuomet palaikydavo savo sūnų ir pritarė visiems pokyčiams, kuriuos jis išgyveno. Cher yra sakiusi, kad dukters virsmas sūnumi jai, kaip motinai, buvo keistas potyris. Ji prisipažino būgštavusi, kad po operacijų ir gydymo hormonais nebeatpažins savo vaiko, ir net paprašė jo išsaugoti savo telefone senąją autoatsakiklio žinutę, kurioje girdimas senasis jo balsas.

Sonny Bono mirtis

1998 metais Sonny tragiškai žuvo per vieną slidinėjimo nelaimę ir jo mirtis sukrėtė Cher iki širdies gelmių. Nors pora jau daug metų buvo išsiskyrusi, jie kartu daug ką išgyveno. Sonny Cher gyvenime buvo dar nuo paauglystės laikų – ne tik kaip mokytojas, bet ir kaip mylimasis, sutuoktinis ir jųdviejų vaiko tėvas.

Donaldas Trumpas

Ne paslaptis, kad Cher jaučia antipatiją dabartiniam JAV prezidentui Donaldui Trumpui. Per 2016 metų JAV prezidento rinkimų kampaniją Cher aktyviai rėmė Hilary Clinton ir atvirai nepritarė D. Trumpui bei didžiajai daliai jo politinės programos. Ji netgi parašė prekybos centro „Macy`s“ paskyroje, klausdama, kodėl jie prekiauja D. Trumpo produktais, ir sulaukė atsakymo iš paties būsimo prezidento! Jis pareiškė, kad Cher turėtų daugiau dėmesio skirti savo šeimai ir savo mirštančiai karjerai!

Plastinės operacijos

Vienas klausimas, kuris kyla jos gerbėjams, yra šis: kiek plastinių operacijų Cher yra pasidariusi? Įžymios moterys patiria daug spaudimo visuomet išlikti jaunoms ir atrodyti beveik tobulai. Cher, kuri dėmesio centre yra nuo paauglystės ir darė ne tik dainininkės, bet ir modelio karjerą, turėjo būti itin sunku. Ji patvirtino, kad yra atsigulusi po skalpeliu. „Taip, man buvo patempta veido oda, bet kas to nedarė? Aš tapau plastinių operacijų reklamos veidu“, - sakė ji.

Epsteinas – Barras

Nors Cher laikoma ikona daugiau kaip šešis dešimtmečius, ji ne visuomet gali pasigirti gera savijauta. 9-ojo dešimtmečio viduryje, per patį jos šlovės apogėjų, jai buvo diagnozuotas Epsteino – Barro virusas. Su šia liga ji gyvena jau tris dešimtmečius. Kartais jos sveikata pablogėdavo tiek, kad jai tekdavo atšaukti koncertus. Jai netgi yra tekę praleisti dalį savo „Dressed to Kill“ gastrolių. Tačiau gerbėjai visada supratingai reaguoja į tokias pertraukas.

Cher

Labdara

Daug įžymybių garsėja labdaringa veikla ir bendradarbiavimu su įvairiomis labdaros organizacijomis. Cher nėra išimtis. Per daugelį metų ji aukojo lėšas daugeliui tikslų. Ji rūpinosi apleistais ligoniais ir smurtą patiriančiais vaikais, taip pat įsteigė savo pačios fondą, kuris rėmė „Intrepid Fallen Heroes“ („Bebaimių kritusių didvyrių“) fondą. Ji taip pat dirbo su visuomenės informavimo apie AIDS kampanija.

Georgina Holt

Jei trokštate sužinoti daugiau apie Cher šeimą, jus veikiausiai sudomins 2013 metų dokumentinis filmas apie Cher santykius su jos motina Georgina Holt. Šis dokumentinis filmas pelnė kritikų pripažinimą ir net laimėjo apdovanojimą – „Women’s Image Network“ prizą už išskirtinę laidą, sukurtą moters. Šiame filme Cher vaikai Chazas bei Elijah kalba apie savo šeimą. Filme kalbinama ir Cher sesuo Georganne.

Timas Medvetzas

Vienas iš Cher gyvenimo vyrų, sulaukęs daugiausia žiniasklaidos dėmesio, buvo baikeris Timas Medvetzas. Jų romanas buvo prieštaringai vertinamas nuo pat pradžių – juos skyrė net 24 metų skirtumas. Tačiau tai netrukdė jiems būti kartu, ir jie tai skyrėsi, tai taikėsi. Jie netgi buvo susižadėję ir ketino tuoktis, bet vestuvės niekada neįvyko. Sudėtinga puoselėti santykius su mylimuoju ir išsaugoti darną, kai gyveni įžymybės gyvenimą.

„AutoTune“

Ar žinojote, kad Cher buvo pirmoji įžymybė, pasinaudojusi vokalo apdorojimo programa? 1998 metais pasirodęs hitas „Believe“ jau buvo pakoreguotas „AutoTune“ ir tai įvyko gerokai anksčiau, negu tobulinti savo vokalą šia programa pradėjo kitos garsenybės. Pasitelkti „AutoTune“ sugalvojo šios dainos prodiuseriai Markas Tayloras ir Brianas Rawlingas. Dabar „AutoTune“ yra plačiausiai naudojama technologija muzikos pasaulyje.

Muzikos stilius

Priskirti Cher tik vienam muzikos stiliui neįmanoma. Per šešis dešimtmečius ji išbandė beveik visus egzistuojančius muzikos stilius, pradedant disko muzika, folkloru, „new wave“ ir baigiant hiphopu. Tai vienas iš veiksnių, kodėl ji tapo populiari tarp itin įvairaus skonio klausytojų, ir tai reiškia, kad dauguma žmonių bent kelias Cher dainas gali pavadinti „jų stiliaus muzika“. Kitaip tariant, Cher visuomet bandė „išlikti aktuali ir pasiūlyti tokius kūrinius, kurie sulauktų pritarimo“.

Cher ir Gene`as Simmonsas

Cher skonis vyrams yra toks pat eklektiškas, kaip ir jos muzika. Ji turėjo romantiškų ryšių netgi su „Kiss“ superžvaigžde Gene`u Simmonsu. Cher sutiko jį viename vakarėlyje ir priėjo paprašyti autografo savo dukrai Chastity. Tarp šios poros iš karto įsiplieskė ugnelė, bet dėl aktyvių gastrolių ir sudėtingų gyvenimų jie negalėjo palaikyti pastovaus ryšio. „Galbūt jis leidžia naktis su kitomis moterimis, mano požiūris į pasimatymus taip pat yra vyriškas, bet Gene`as yra tas, dėl kurio aš einu iš proto“, - yra sakiusi ji.

Cher ir Elijah

Cher santykiai su sūnumi Elijah yra vienas sudėtingiausių jos gyvenimo elementų. Motinai ir sūnui, švelniai tariant, yra sunku bendrauti akis į akį. Konfliktai tarp jų prasidėjo tuomet, kai Elijah pabėgo iš namų su savo partnere Angie ir Cher atsisakė pritarti jų sužadėtuvėms. „Neketinu laukti kažkieno palaiminimų ir pasveikinimų, nes visą savo gyvenimą nelaukdavau jų ir sau, - teigė Elijah. – Savo žmoną vedžiau taip pat, kaip ir darydavau visa kita. Nežinau kitų elgesio būdų, ir mes žinojome, kad tai yra tinkamas metas“.

Cher didžiuosiuose ekranuose

Cher savo karūnoje turi tiek daug plunksnų, jog veikiausiai jai yra sunku jas išlaikyti! Be to, kad yra dainininkė ir modelis, Cher garsėja ir kai kuriais ryškiais vaidmenimis kine. Ji vaidino filmuose „Silkwood“ („Karen Silkvud“), „Mask“ ir „Moonstruck“ („Pamišę“). Jos šou Las Vegase taip pat buvo be galo sėkmingi. Maža to, ji yra talentinga šokėja ir gyvų pasirodymų specialistė. Nieko nuostabaus, kad jos šlovė yra tokia ilgaamžė.

Cher

Cher ankstyvieji metai

Vieni juodžiausių momentų Cher gyvenime buvo dar prieš tai, kai ji išgarsėjo. Vaikystėje jos motina daug dirbdavo, ir kadangi niekas kitas negalėdavo prižiūrėti jos dukryčių, Cher ir jos sesuo būdavo paliekamos našlaičių prieglaudoje, kartais net ištisomis savaitėmis. Cher yra pasakojusi, kokie sunkūs jai būdavo tie laikai, bet ji su tuo susitaikė, o suaugus ji ir motina tapo labai artimos.

Cher D. Lettermano laidoje

Cher garsėja savo atvirumu ir tai buvo itin akivaizdu, kai 1986 metais ji buvo pakviesta į Davido Lettermano šou. Anot garsenybių folkloro, D. Lettermanas nekantravo pasikviesti Cher į savo laidą ir tiesiog persekiojo dainininkę, jos agentą ir atstovę spaudai. Kai Cher galiausiai pasidavė, D. Lettermanas jos paklausė, kodėl jai prireikė tiek daug laiko, kad ištartų „taip“. Jis veikiausiai tikėjosi mandagaus atsakymo, bet Cher paželgė tiesiai jam į akis ir išrėžė, kad ilgai delsė, nes jis yra subingalvis.

Rokenrolo šlovės muziejus

Veikiausiai nepatikėsite, bet Cher dar nėra įamžinta Rokenrolo šlovės muziejuje! Ji yra vienintelė atlikėja, kurios singlai užėmė pirmąsias vietas šešiuose atskiruose dešimtmečiuose, tačiau šito vis dar nepakanka, kad ji ten patektų. Kai kurie žmonės kritikuoja šią sistemą esant vyrišku klubu: muziejuje galima išvysti palyginus mažai moterų, o pirmoji moteris atlikėja – Aretha Franklin – į jį buvo įtraukta tik prieš 30 metų. Tačiau Cher nesureikšmina to, ką kiti žmonės palaikytų įžeidimu. „Man nereikia būti muziejuje, kad galėčiau groti rokenrolą“, - sako ji.

Cher ir Meryl Streep

Viena iš geriausių Cher bičiulių yra ne kas kita kaip Holivudo superžvaigždė Meryl Streep. Abi moterys turi daug bendra, abi yra žinomos dėl savo vaidmenų kine ir dainavimo. Jos netgi yra vaidinusios viename filme – „Silkwood“. Tačiau ar žinote, kad jos taip pat yra superdidvyrės? Abi draugės kartu leido laisvalaikį, kai pamatė, kaip plėšikas bando apiplėšti vieną žmogų. Jos abi pradėjo rėkti ir nubaidė užpuoliką.

Cher ir rokenrolas
Nors ir nėra patekusi į Rokenrolo šlovės muziejų, Cher gyvena kaip tikra roko žvaigždė. 1972 metais ji nusprendė pasidaryti pirmąją tatuiruotę. Vėliau ši tatuiruotė jai pradėjo nebepatikti ir ji lazeriu ją pašalino. Žiniasklaidai ji pasakojo, kad tais laikais tatuiruotes darydavosi tik tokios blogos mergaitės kaip ji ir Janis Joplin. Kadangi šiais laikais tatuiruotės nieko nebereiškia ir jas darosi visi, ji nebematė prasmės saugoti savąją.

Cher Brodvėjuje

Jeigu jums patinka viskas, kas susiję su Cher, veikiausiai nudžiugsite, kad Brodvėjuje pasirodys spektaklis apie pačią Cher! Nėra abejonių, kad jame skambės visi geriausiai jos hitai ir bus atspindėti jos gyvenimo bei karjeros momentai. Cher jau palaimino šį šou ir džiaugiasi, kad žmonės galės daugiau sužinoti, kaip atrodė jos gyvenimas. Į šį spektaklį bus įtrauktas jos gyvenimas kelyje, kai ji buvo pritariančioji vokalistė, ir tas etapas, kai ji virto žvaigžde, taip pat jos santykiai su Sonny.

Disleksija

Ar žinote, kad Cher buvo diagnozuota disleksija? Deja, padėti jai dar mokykloje buvo neįmanoma ir Cher yra pripažinusi, kad mokytis jai buvo sunku, ypač skaityti. Jei tais laikais mokytojai būtų žinoję šią bėdą, galbūt jie būtų jai padėję. Šią diagnozę ji sužinojo tik sulaukusi 30 metų ir teigė, kad ji atsakė į daugelį klausimų, kodėl jos pažymiai buvo tokie prasti ir kodėl jai mokykloje taip sunkiai sekėsi.

Cher kostiumai

Cher veikiausiai yra pirmoji įžymybė, išgarsėjusi savo keistais ir ekstravagantiškais kostiumais. Apdovanojimų ceremonijos, renginiai su raudonuoju kilimu, vaizdo klipai ir šiaip pasirodymai viešumoje: Cher šou versle daro šou. Ji taip pat pagarsėjo „Half-Breed“ vaizdo klipu, kuriame vilkėjo Amerikos čiabuvių kostiumu. Tačiau ar žinojote, kad Cher iš tikrųjų turi šiek tiek čerokių kraujo?

Cher įkvėpimas

Sunku patikėti, kad toks garsus žmogus kaip Cher taip pat sėmėsi įkvėpimo iš kitų žmonių. Tačiau, žinoma, visi auga stebėdami kitas įžymybes. Cher įkvėpimo šaltiniu buvo ne kas kita kaip Audrey Hepburn. Ji prisimena, kaip pamatė filmą „Breakfast at Tiffany’s“ („Pusryčiai pas Tifani“), ir panoro būti panaši į ją. A. Hepburn įtaka Cher ypač ryški filmuose: ji atsispindi jos veikėjų manierose ir drabužiuose.

Burleska

Cher kartu su tokiomis garsenybėmis kaip Christina Aguilera ir Kristin Bell vaidino miuzikle „Burlesque“ („Burleska“). Muzika iš šio miuziklo buvo nominuota „Grammy“. Cher taip pat susilaukė pagyrų tiek už savo vaidmenį šiame miuzikle, tiek už dainavimą. Ji įrodė, kad gali neatsilikti nuo keliais dešimtmečiais jaunesnių žvaigždžių ir kad artimiausiu metu neketina atsisveikinti su šou pasauliu.

Cher pokyčiai bėgant laikui - nuotraukų albume:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)