Camilla, išaiškėjus tiesai, iš anonimės tapo liūdnai pagarsėjusia šeimų ardytoja. Milijonai princesės Dianos gerbėjų ją kaltino sužlugdžius „žmonių princesės“ santuoką. Nors ta situacija buvo gerokai sudėtingesnė, Camilla patyrė didžiulį pažeminimą, ypač po to, kai žiniasklaida gavo jos telefoninio pokalbio su Charlesu įrašą.

Prireikė ne vienerių metų, kad galiausiai įvyktų tai, kas, atrodė, buvo neįmanoma: žmonės pamilo Camillą. Kai jiedu su Charlesu 2005 metais susituokė, visuomenė atsitokėjo. Pasirodė, kad iš tiesų ji žmonėms visai patinka.

O dabar, kai „Netflix“ platformoje galima rasti didelio populiarumo sulaukusį serialą „The Crown“, dažnai blogiete vaizduojama Camilla sulaukė dar didesnio susidomėjimo. Kviečiame sužinoti daugiau apie Camillą Parker Bowles.

Camilla Parker Bowles buvo „tikra nevala“

Buvęs princo Charleso kamerdineris kartą atskleidė, kad jo pareiga buvo ir batų raištelių lyginimas bei „vieno colio ilgio dantų pastos išspaudimas ant jo dantų šepetėlio kiekvieną rytą“.

Jeigu tai, ką pasakoja kažkada su Camilla gyvenusi moteris, yra tiesa, tikėkimės, kad jo žmona taip pat turi panašų pagalbininką. Kaip skelbia „The Express“, 2017 metais pasirodžiusioje knygoje „The Duchess of Cornwall: Camilla's Story and Secrets“ savo prisiminimais apie Camillą dalijosi Virginia Carrington, kuri kažkada su Kornvalio kunigaikštiene gyveno viename bute Londone. Ji atskleidė, kad Camilla buvo „visiška nevala“.

„Ji tiesiog numesdavo savo drabužius į kampą eidama į savo miegamąjį“, – pasakojo V. Carrington.

Camilla Parker Bowles

Viena kunigaikštienės draugė pasakojo, kad „Camillos miegamasis atrodydavo taip, lyg čia sprogo bomba“. V. Carrington pasakojo, kad ta draugė buvo „labai tvarkinga, todėl Camilla ją varė iš proto. Jei tik būtumėte matę, kaip po jos atrodydavo vonia“.

Tačiau buvusi kambario draugė pabrėžė, kad Camillos „netvarkingumas niekam nerūpėjo“, nes ji „buvo tokia miela, jog tiesiog buvo neįmanoma ant jos pykti“.

Kodėl Camilla Parker Bowles negavo Velso princesės titulo?

Karališkoje šeimoje moterims suteikiami vyrų titulai. Taip Diana Spencer, ištekėjusi už Velso princo Charleso, kuriam šis titulas buvo suteiktas 1969 metais, tapo Velso princese. Po to, kai Diana mirė, o Charlesas vedė Camillą Parker Bowles, esant įprastinėms aplinkybėms, ji būtų tapusi kita Velso princese. Tačiau dabar ji paprastai yra vadinama Kornvalio kunigaikštiene (Kornvalio kunigaikščio titulą gauna vyriausias valdančio monarcho sūnus).

Karališkosios šeimos ekspertė Marlene Koenig paaiškino, kodėl taip yra.

„Camilla, kai tekėjo už Velso princo, nebuvo labai populiari ar mėgstama, nors vėliau visuomenė ją galiausiai priėmė“, - sakė ji.

Camilla Parker Bowles

„Visgi anuomet buvo daug įtampos ir pykčio tam tikroje visuomenės dalyje, todėl buvo nuspręsta Camillą vadinti Kornvalio kunigaikštiene, nors iš tiesų ji ir yra Velso princesė“, – paaiškino ekspertė.

Iš tiesų Camilla titulų turi tikrai daug: Jos Karališkoji Didenybė, Charleso princesė, Velso princesė, Česterio grafienė, Kornvalio kunigaikštienė, Rotsio kunigaikštienė, Keriko grafienė, Renfriu baronienė, Salų ledi ir Škotijos princesė.

Camillą Parker Bowles dažnai apima nevaldomi juoko priepuoliai


Vienais įsimintiniausių momentų tarp princo Charleso ir Camillos Parker Bowles galima laikyti tuos, kuomet jiedu pratrūksta kvatotis. Vienas toks atvejis buvo užfiksuotas judviejų karališkojo vizito Kanadoje metu. Pora stebėjo itin specifinio inuitų gerklinio dainavimo atlikėjų pasirodymą. Spauda tuomet skelbė, kad Camilla ir Charlesas vėliau atsisuko vienas į kitą ir pratrūko kvatotis.

Tas polinkis į situaciją pažvelgti su humoru tuomet, kai jis ne visai tinkamas, tiesiog yra Camillos asmenybės dalis.

„Į daugelį dalykų reikia žiūrėti juokais, ir kartais aš kiek persistengiu, – kartą pripažino Camilla. – Būna situacijų, kai labai sunkiai gaunasi susilaikyti, kai kažkas visai nepavyksta ir visi sėdi kokią sekundę ir nežino, kaip reaguoti.“

Camilla Parker Bowles

Kai taip nutinka, paaiškino ji, vienintelis dalykas tokioje situacijoje yra „valdytis ir įgnybti sau, kad nepultum juoktis“.

Bendraujant su kunigaikštiene Camilla niekuomet netvyro nejauki tyla

Camilla Parker Bowles save laiko savotiška pokalbio meno eksperte. Šis įgūdis jai labai padėjo išsikovoti savo kaip vienos daugiausia dirbančių aukštesnio rango karališkosios šeimos narių reputaciją.

Beje, tai nėra jos įgimtas talentas. To ją išmokė jos motina.

„Mano motina kartais būdavo gana griežta“, – interviu laikraščiui „The Daily Mail“ metu atskleidė Kornvalio kunigaikštienė. Kaip pavyzdį, ji papasakojo atvejį, kai jos tėvai vakarienės pasikvietė „bene nuobodžiausius pasaulyje kaimynus ir atitempė mus prie stalo kartu valgyti“.

Camillos teigimu, motina versdavo ją ir jos brolius ir seseris prie stalo kalbėti, ir „kai tik vos minutei stodavo tyla, ji sakydavo: „Kalbėkit! Man nerūpi, apie ką kalbėsite, kalbėkite apie savo papūgėlę ar savo ponį, bet nenutraukite pokalbio...“ Todėl niekada negalėjau tylėti. Tai man įkalta į galvą, kad negali būti tylos.“

Camilla Parker Bowles

Kunigaikštienė Camilla giminystės ryšiais susijusi su Madonna ir Celine Dion

Camilla Parker Bowles (mergautinė pavardė Shand) gali didžiuotis įspūdingu giminės medžiu, kurio šaknys driekiasi gana netikėtomis kryptimis. Kaip skelbė „The Daily Mail“, Camilla turi kelis labai žinomus, bet tolimus, giminaičius, kurie yra garsesni už ją pačią. Tarp Camillos giminaičių yra XVII amžiaus prancūzų-kanadiečių pora Madeleine Ernard ir Zacharie Cloutier, ir per šią giminės liniją ji yra giminystės ryšiais susijusi su dainininkėmis Madonna ir Céline Dion, kurios yra dešimtos eilės pusseserės.

Be to, „The Daily Mail“ skelbė, kad Angelina Jolie, esą, yra Camillos devintos eilės pusseserė, o Kanados ministras pirmininkas Justinas Trudeau – dešimtos eilės pusbrolis. Camilla taip pat turi ir kitų garsių ir tolimų giminaičių kanadiečių – popprincą Justiną Bieberį ir kantri muzikos karalienę Shanią Twain.

Camilla Parker Bowles

Beje, Camilla turi dar vieną garsų giminaitį, kuris šiuo atveju yra tikrai keistas: tai jos pačios vyras princas Charlesas, kuris yra jos devintos eilės pusbrolis. Beje, dar vienas įdomus faktas yra tas, kad jos prosenelė Alice Keppel buvo Charleso proprosenelio karaliaus Edvardo VII meilužė.

Knygoje „Notorious Royal Marriages: A Juicy Journey Through Nine Centuries of Dynasty, Destiny, and Desire“ teigiama, kad su būsimu vyru susipažinusi Camilla Charlesui pasakė: „Ar žinojai, kad mano prosenelė buvo tavo proprosenelio meilužė?“

Ar ji kada nors taps karaliene Camilla?

Kai karalienė Elžbieta II, šių metų balandį atšventusi savo 94-ąjį gimtadienį, galiausiai iškeliaus Anapilin, princas Charlesas taps karaliumi. O jo žmona Camilla tuomet taps karaliene, ar ne?

Tai, ar kažkada ji bus žinoma kaip karalienė Camilla, išlieka gana neaišku. Kaip skelbia „Tatler“, kai Camilla 2005 metais ištekėjo už Charleso, tuomet kalbėta, kad galiausiai ji taps princese konsorte, o ne karaliene konsorte. Kai ėmė sklisti gandų, kad Charlesas nori, kad ji taptų karaliene, Klarenso rūmai išplatino paneigimą: „Tikslas yra tas, kad kunigaikštienė būtų žinoma kaip princesė konsortė, kai princas atsisės į sostą“.

Camilla Parker Bowles

Tačiau karalienės ir princesės konsortės klausimas iš tiesų yra labiau susijęs su viešaisiais ryšiais, o ne teisiniais klausimais. Oksfordo universiteto teisės profesorius Pavlos Eleftheriadis laikraščiui „The Daily Star“ sakė, kad karaliaus žmona pagal apibrėžimą yra karalienė, ir visai nesvarbu, kokį titulą ji naudoja.

Tai reiškia, kad Camilla bus karalienė, net jei tokia ir nebus vadinama. Todėl profesorius paaiškino, kad „visomis teisinėmis ir simbolinėmis prasmėmis Camilla bus „karalienė“, nori ji to ar ne. Tačiau tai nereiškia, kad ji turės karališkąjį titulą, nes tai jau atskiras klausimas“.

Kalbama, kad Camilla Parker Bowles žiūri serialą „The Crown“

Praeitų metų lapkritį pasirodęs ketvirtasis serialo „The Crown“ sezonas vėl atnaujino susidomėjimą niekšiška istorija apie princo Charleso pasmerktą santuoką su princese Diana ir tuo skandalingu vaidmeniu, kurį šios santuokos griūtyje suvaidino Camilla Parker Bowles.

Tuo tarpu serialo gerbėjai ėmė svarstyti, ar patys karališkosios šeimos nariai žiūri šį serialą, pasakojantį apie jų gyvenimą.

„The Sun“ skelbia, kad princas Charlesas, esą, draugams yra sakęs, kad „niekada jo nežiūrėjo“. Vienas šaltinis karališkoje šeimoje taip pat pridūrė, kad „Jo Karališkoji Didenybė niekada nežiūrėjo „The Crown“.

Tačiau neįvardinta Camillos draugė atskleidė, kad jiedu su Charlesu iš tiesų yra žiūrėję šį serialą. „Ji jį žiūrėjo, žinoma, kad žiūrėjo, ir manau, kad Charlesas taip pat žiūrėjo“, – žurnalui „Vanity Fair“ sakė šaltinis ir pridūrė, kad Camillą veikiausiai turėtų dominti daugiausia dėmesio Dianai skirtas ketvirtasis serialo sezonas, kuriame ją pačią vadina aktorė Emerald Fennel.

„Įsivaizduoju, kaip ji įsijungia televizorių ir atsisėda žiūrėti jo su raudono vyno taure. Ji yra mačiusi ankstesnes serijas, – sakė minėta draugė. – Ji turi nuostabų humoro jausmą, todėl manau, kad jos tas serialas visai neerzins.“

Camilla Parker Bowles

Kažkada Camilla Parker Bowles buvo vadinama „labiausiai nekenčiama Britanijos moterimi“

Tačiau bėgantis laikas padėjo pamiršti, kokia prieštaringai vertinama figūra buvo laikoma Camilla Parker Bowles pačiame Charleso ir Dianos skandalo įkarštyje. Kaip ten bebūtų, viešoji versija buvo ta, kad Diana buvo laikoma apgauta jauna žmona, o Camilla buvo viską apskaičiuojanti šeimos ardytoja, kuri atsisakė iš savo nagų paleisti Charlesą.

Nors tiesa visuomet yra gerokai sudėtingesnė, neabejotinu dalyku laikoma tai, jog Camillos reputacija buvo visiškai sugriauta. „The Express“ priminė, kad vienu metu ji buvo vadinama „nekenčiamiausia Britanijos moterimi“.

Laimei, Camillai tos niūrios ir skausmingos dienos jau praeityje. 2017 metais laikraščiui „The Telegraph“ Camilla pasakojo, kad žiniasklaidos dėmesys jai anuomet buvo toks didžiulis, kad ji visus metus praleido iš esmės būdama savo namų kalinė, nes juos buvo apgulę paparaciai.

„Iš esmės niekur negalėjau išeiti. Buvo baisu. Tai buvo be galo nemalonus laikotarpis. To didžiausiam priešui nelinkėčiau“, – pripažino Camilla.

Ji bijo skristi ir naudoja specialų ypatingą metodą, kad nusiramintų

Karališkosios šeimos stebėtojai atkreipia dėmesį, kad Camilla Parker Bowles ne visuomet lydį savo vyrą kelionėse, kai jis vykdo savo oficialias karališkąsias pareigas. Pasirodo, kad tam yra rimta priežastis. Skelbiama, kad ji baisiai bijo skristi lėktuvu. Apie tai ji pati prasitarė Jungtinės Karalystės pokalbių laidoje „This Morning“, skelbė „The Express“.

Camilla Parker Bowles

Tai, kad Camilla bijo skristi, patvirtino ir judviejų su Charlesu oficialios rezidencijos Klarenso rūmų atstovas, kuris paneigė kalbas, kad ji nelydės savo vyro karališkojo vizito į Australiją metu dėl sveikatos problemų.

„Ji yra sveikut sveikutėlė, – nurodė atstovas. – Kunigaikštienė nemėgsta skristi, tačiau manau, kad kartais jai tenka susidoroti su savo baime.“

Iš tiesų „The Express“ taip pat atskleidė, kad Camilla eksperimentuoja su vadinamąja emocinės laisvės technika, kad įveiktų savo skrydžio baimę. Ši metodika primena akupunktūrą, tačiau be adatų, nes ją naudojant žmogus pirštų galais tapšnoja į tam tikrus taškus ant kūno, tuo pat metu mėgindamas sutelkti dėmesį į konkretų dalyką.

Karalienė nedalyvavo Charleso ir Camillos vestuvėse

Motinai dalyvauti savo vyriausiojo sūnaus vestuvėse būtų visiškai normalus dalykas. Tačiau tą dieną, kai tuokėsi Charlesas ir Camilla, karalienė vestuvėse nedalyvavo sąmoningai.

Kaip skelbė „The Telegraph“, karalienė vienai savo draugei sakė, kad jai nepritinka dalyvauti poros civilinės santuokos ceremonijoje dėl jos, kaip Anglikonų Bažnyčios vadovės, vaidmens. Ji taip pat nenorėjo sukurti precedento, kuris būtų pakenkęs Bažnyčiai. „Aš negaliu eiti, – draugei sakė karalienė. – Nemanau, kad mano, kaip Bažnyčios galvos, pozicija leidžia tai daryti.“

Nors žiniasklaidoje anuomet skelbta, kad karalienė, esą, ignoravo vestuves, nes nepritarė Charleso santykiams su Camilla, vienas „vyresnio rango karališkųjų rūmų pareigūnas“ patvirtino, kad iš tiesų jos, kaip Bažnyčios vadovės, vaidmuo buvo tikroji priežastis, kodėl ji nedalyvavo ceremonijoje. „Karalienė labai rimtai vertina savo, kaip Bažnyčios vadovės, pareigas. Ji taip pat yra giliai tikinti“, – sakė pareigūnas.

Tikroji priežastis, kodėl Camilla ir Charlesas nesusituokė pačioje pradžioje

Akivaizdu, kad princo Charleso santykiai su Camilla Parker Bowles tęsiasi labai ilgai. Nors jie galiausiai susituokė sulaukę gana garbaus amžiaus, kelias į santuoką tikrai nebuvo rožėmis klotas.
Dėl to kyla natūralus klausimas, kodėl Charlesas paprasčiausiai nevedė Camillos pačioje santykių pradžioje?

Pasirodo, kad toks klausimas iš tiesų yra gana provokuojantis. Kaip skelbia „Town & Country“, iš tiesų egzistuoja kelios priežastys, viena iš kurių yra ta, jog tam buvo netinkamas metas. Meilė tarp Camillos ir Charleso įsižiebė tuo metu, kai jos santykiuose su galiausiai jos vyru tapusiu Andrew Parkeriu Bowlesu, su kuriuo jie tai skyrėsi, tai taikėsi, buvo „blogojoje stadijoje“.

Tuo metu, kai Charleso ir Camillos santykiai ėmė įgauti pagreitį, jis buvo išsiųstas į aštuonių mėnesių trukmės Karinio jūrų laivyno misiją.

Be to, Camillos tuometinė laisvamanės reputacija taip pat nedarė jai paslaugos karališkuose sluoksniuose. Kaip rašė karališkosios šeimos biografė Sally Bedell Smith, „Tuo metu buvo priimta, kad Britanijos sosto įpėdinis turi vesti moterį, kuris bent jau atrodo nekalta“.

O Camillos „istorija“ galiausiai paskatino ją pripažinti netinkama, todėl 1973 metais ji ištekėjo už Andrew Parkerio Bowleso.

Camilla Parker Bowles

Camilla Parker Bowles draugai neleidžia jai išpuikti

Per visus gyvenimo pakylimus ir nuosmukius Camilla Parker Bowles visuomet mėgino išsaugoti savo humoro jausmą, ypač kalbant apie ją pačią. Kaip ji paaiškino per vieną interviu „The Daily Mail“, „taip pat turi pasijuokti ir iš savęs, nes jeigu negali to padaryti, tuomet gali nuleisti rankas. Aš kartais apie save galvoju: „Kas ši moteris? Tai tikrai negaliu būti aš“. Ir tai padeda man išgyventi“.

Nors ji yra karališkosios šeimos narė, siekia išlikti „žemiška“, kaip tai bebūtų galima padaryti gyvenant rūmuose ir turint tarnų, kurie tenkina visus tavo įgeidžius. Tačiau ji pripažįsta, kad jos ilgamečiai draugai padeda jai to pasiekti.

„Jeigu aš tik vos priartėčiau prie tos stadijos, kai galėčiau pasirodyti pasipūtusi, mano draugai tuoj pat pasakytu: „Klausyk, nusiramink ir susiimk? Po velnių, tik nevaizduok čia didelės ponios!“

Camillos Parker Bowles turi bjaurų įprotį, kurio negali pakęsti princas Charlesas

Jeigu kalbėtume apie vieną dalyką, dėl kurio Camilla Parker Bowles ir princas Charlesas daugybę metų nesutaria, tai yra... jos rūkymas. Camilla visą gyvenimą rūko, o Charlesas, kaip skelbiama, negali pakesti cigarečių tvaiko.

Kaip skelbė „The Express“, Briano Hoey knygoje „Not In Front Of The Corgis“ rašoma, kad Camilla tarnams davusi labai konkrečių nurodymų dėl savo cigarečių.

„Liokajams yra nurodyta kiekviename kambaryje padėti sidabrinius portsigarus su jos mėgstamo prekės ženklo cigaretėmis, – rašoma knygoje. – Peleninės privalo būti ištuštintos iš karto, kai tik ji išeina iš kambario. Be to, sidabriniai degtukų laikikliai turi būti padėti po ranka, o vienas degtukas turi būti pusiau ištrauktas, kad jai nereikėtų krapštytis ir traukti degtuką, kad prisidegtų cigaretę.“

Tačiau galiausiai Camilla atsisakė žalingo įpročio, kai „jai išsivystė nuolatinis kosulys, kurio niekaip nepavyko išgydyti“. Galiausiai jai pavyko nustoti rūkyti per kelionę į Himalajus su jos vyro „mėgstamiausiu sveikatos guru Mosarafu Ali“.

Teigiama, kad vienai savo draugei ji juokais sakė, jog „čia ne kiek aš mečiau rūkyti, kiek rūkymas metė mane“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)