Kaip rašo portalas nickiswift.com, popmuzikos žvaigžde virtusi sentimentalių kantri stiliaus dainų atlikėja mėgaujasi itin sėkminga karjera, kuri neapsiėjo be nesantaikų, teisinių kovų ir įvairiausių insinuacijų.

Ji buvo apkaltinta kitų atlikėjų kopijavimu ir tuo, jog iškilo tik pasinaudodama ryšiais. Nuo prieštaringai vertinamo požiūrio į feminizmą iki abejotinų susitikinėjimo su vyrais įpročių bei žiniasklaidos antraštėse linksniuojamų sandorių, pažvelkime į tamsiąją T. Swift pusę iš arčiau.

Ji kraunasi kapitalą iš santykių

Nors duodama interviu dainininkė tikina, kad kalbėti apie asmeninį gyvenimą nemėgsta, ji neabejotinai iš jo pelnosi. Pasak apie garsenybes rašančių interneto svetainių, dauguma jos buvusiųjų ir santykių su jais buvo akiplėšiškai apdainuoti jos singluose. Tai tikrai nepatiko buvusiems mylimiesiems, o pačiai dainininkei tapo puikia keršto forma.

Taylor Swift

Kalbama, kad dainininkas Joe Jonas įkvėpė T. Swift kūrinį „Forever and Always“, kai nutraukė santykius su ja per garsiai nuskambėjusį 27 sekundes trukusį pokalbį telefonu. Sklando gandai, kad aktorius Jake’as Gyllenhaalis apdainuojamas dainoje „We Are Never Ever Getting Back Together“, o Harry Stylesas yra tas vyras, kuris apdainuojamas kūrinyje „I Knew You Were Trouble“ ir didžiojoje dalyje jos albumo „1989“, ypač dainose „Style“ ir „Out of the Woods“.

Nors T. Swift niekada oficialiai nepatvirtino ir nepaneigė to, ji dažnai paberia užuominų, tarsi duonos trupinių, puikiai žinodama, kad jos gerbėjams patiks pikantiškos santykių detalės, o buvusiems mylimiesiems nuskambės kaip didžiulis įžeidimas.

Taylor Swift

Dainininkės mūzos kalba apie jos blefą

Nors T. Swift vengia atskleisti, kas suteikė įkvėpimo jos dainoms, kai kurie vyrai, spėjamai tapę jos mūzomis, nusprendė nelikti skolingi.

Muzikantas Johnas Mayeris „Rolling Stone“ tvirtino, kad išgirdęs dainą „Dear John“ jautėsi pažemintas: „Tai privertė mane jaustis siaubingai, nes nebuvau to nusipelnęs… Ji pasielgė išties šlykščiai. Nesulaukiau elektroninio laiško. Nesulaukiau skambučio. Iš tikrųjų buvau užkluptas netikėtai. Manau, tai yra pigus populiarumas ir lipimas per kitų galvas. Žinau, kad ji yra pasaulio garsenybė ir nebandau nuskandinti kieno nors laivą, tačiau manau, kad tai yra piktnaudžiavimas savuoju talentu“.

T. Swift sureagavo į šiuos žodžius, pareikšdama „Glamour“, kad J. Mayeris „pernelyg pasitiki savimi“, kalbėdamas apie tai, kas suteikė šiam kūriniui įkvėpimą.

Skundėsi ne vien J. Mayeris. J. Jonas taip pat pareiškė, kad T. Swift manipuliavo faktais apie jų išsiskyrimą, siekdama jo reputacijos sąskaita sulaukti užuojautos. „Tiems, kurie išreiškė susirūpinimą dėl 27 sekundes trukusio pokalbio telefonu, – sakė jis „People“, – sakau, kad paskambinau [T. Swift] pasikalbėti apie jausmus… Tie jausmai akivaizdžiai nebuvo gerai priimti. Neužbaigiau pokalbio. Tai padarė kažkas kitas. Pokalbiai telefonu gali trukti tiek, kiek kitoje pusėje esantis žmogus nori kalbėtis.“

Veidmainiškas kekšių gėdinimas

Savo dainoje „Better Than Revenge“ dainininkė užsipuola moterį, kuri, jos manymu, pavogė jos vaikiną. Anot gandų, ši daina apie aktorę Camillą Belle, tariamai iš dainininkės paveržusią J. Joną (pats dainininkas tai griežtai neigia). T. Swift dainuoja: „She's not a saint and she's not what you think / She's an actress / She's better known for the things that she does / On the mattress“ (Ji nėra šventoji ir nėra tai, kuo ją laikote, ji aktorė ir yra geriau žinoma dėl dalykų, kuriuos daro ant čiužinio).

Deja, pati T. Swift sugeba „pavogti“ vaikiną, kai jai tai patogu. Dainos „You Belong With Me“ vaizdo klipe ji nuvilioja futbolo žvaigždę nuo jos merginos. Negana to, pasak „Daily News“, ji slapta pradėjo susitikinėti su Calvinu Harrisu, kol jis vis dar buvo su modeliu Aarika Wolf.

Beje, po kelerių metų C. Belle už skausmingus dainos žodžius galiausiai smogė T. Swift, palaikydama Katy Perry pusę, kilus vaidui „Twitter“.

Taylor Swift

Vienas jos vaikinas buvo vos aštuoniolikos

2012 metų liepą T. Swift užmezgė santykius su vaikinu, kuriam ką tik sukako aštuoniolika. Conoras Kennedy aštuonioliktą gimtadienį atšventė tų metų liepos 18 dieną, o kartu su T. Swift buvo pastebėtas liepos 31-ąją.

Paklausta apie C. Kennedy „pagrobimą“, dainininkė „Rolling Stone“ dievagojosi: „Negali pagrobti suaugusio vyro… Mano požiūris į meilę toks, kad turi paskui ją eiti, ir jei jau įsimyli iki atminties netekimo tai ir įsimylėk iki atminties netekimo. Privalai pamiršti, ką apie tai galvoja kiti“.

Daug ką pasako ir tas faktas, kad T. Swift už 4,9 milijono dolerių nusipirko namą paplūdimyje netoli C. Kennedy namų Menkių kyšulyje, kalbama, norėdama būti arčiau jo. Sakykite, ką norite, tačiau privalu paminėti, kad kai jiedu išsiskyrė, dainininkė šiuos namus pardavė ir susižėrė milijono dolerių pelną.

Painūs feministiniai idealai

T. Swift sulaukė kritikos pliūpsnio, kai 2012 metais interviu „The Daily Beast“ nusprendė pasisakyti apie feminizmą. „Negalvoju apie situaciją taip, kad vyrai prieš moteris. Niekada taip nemaniau, – samprotavo ji. – Mane užaugino tėvai, kurie man įdiegė, kad jeigu dirbsi taip sunkiai kaip vyrai, gyvenime gali daug pasiekti.“ Kritikai sunerimo, kad ji nesupranta reikalo esmės.

T. Swift požiūris į feminizmą dar kartą sulaukė prieštaringų vertinimų, panagrinėjus jos sąveiką su kitomis moterimis iš pramogų pasaulio. Kai komikės Tina Fey ir Amy Poehler per 2013 metų „Auksinius gaublius“ pašmaikštavo apie jos asmeninį gyvenimą, T. Swift pacitavo Katie Couric (kuri iš tikrųjų citavo Madeleine Albright) leidinyje „Vanity Fair“: „Pragare yra atskira vieta moterims, kurios nepalaiko kitų moterų“.

Po dvejų metų T. Swift pasakyti žodžiai atsisuko prieš ją pačią, kai savo „Bad Blood“ vaizdo klipe – kalbama, kad jam įkvėpimo suteikė T. Swift neapykanta kitai menininkei – tapo metų vaizdo klipu apdovanojimuose „MTV Video Music Awards“.

Kritikai teigia, kad T. Swift samprotavimas apie feminizmą tėra jos prekės ženklo dalis, kai ji iš to turi tiesioginės naudos. 2016 metų „Grammy“ apdovanojimuose ji tvirtino besididžiuojanti, kad yra pirmoji moteris, du kartus laimėjusi metų albumo kategorijoje, tačiau apdovanojimą už „1989“ ant scenos atsiėmė supama vien kartu su ja bendradarbiavusių vyrų. Ji asmeniškai padėjo Keshai finansuoti jos teisinę kovą prieš Dr. Luke, tačiau niekada viešai savo paramos nepatvirtino. 2017 metų sausį, kai tokios muzikos žvaigždės kaip Miley Cyrus, Madonna, Ariana Grande ir Rihanna dalyvavo renginyje „Women's March“, T. Swift išreiškė savo paramą „Twitter“… jau po jo.

Ji kaltinama dainų žodžių vagyste

2012 metų lapkritį dainininkas ir dainų kūrėjas Mattas Nathansonas išreiškė savo pasipiktinimą tuo, jog T. Swift kūrinio „All Too Well“ žodžiai labai primena jo 2003 metų dainos „I Saw“ žodžius.

Kūrinyje „All Too Well“ T. Swift dainuoja: „And I'll forget about you long enough / To forget why I needed“. „I Saw“ M. Nathanson dainuoja: „I'll forget about you long enough / To forget why I need to“. Nors tai, žinoma, gali būti atsitiktinumas, T. Swift prieš tai buvo prisipažinusi, jog yra M. Nathansono gerbėja ir ant rankos netgi užsirašė jo dainos „Queen Of (K)nots“ žodžius.

2012 metų spalio 24 dieną M. Nathansonas „Twitter“ rašė (vėliau tas įrašas buvo ištrintas): „Ji tikrai yra gerbėja… o dabar ji yra vagis“.

Pati T. Swift minėtų dainų žodžių panašumo niekada nekomentavo.

Jos santykių laikas kelia įtarimų


Kalbama, kad T. Swift geba vienu metu sukti galvą ne vienam vyrui. Pavyzdžiui, kai 2016 metų birželį po daugiau nei metus trukusių santykių ji išsiskyrė su C. Harrisu, jau po kelių dienų buvo pastebėta kartu su Tomu Hiddlestonu.

Dar daugiau, ji atsirado T. Hiddlestono gyvenime dar nenutraukusi santykių su C. Harrisu. Šaltinis „E! Online“ pasakojo: „Calvinas labai įtarinėjo, kad Taylor apgaudinėja jį. Jis tiesiog nežinojo, su kuo. Jis labai pyksta ir jaučiasi išduotas. Jis įsitikinęs, kad Taylor apgaudinėjo jį su Tomu, kol jie dar buvo kartu“.

2016 metų rugsėjį T. Swift ir T. Hiddlestono santykiai nutrūko. Netrukus ji pradėjo susitikinėti su aktoriumi Joe Alwynu, nors, kaip kalbama, šie santykiai iki tol buvo laikomi paslaptyje daugiau nei šešis mėnesius.

Atrodo, kad ji apsėsta minties susidoroti su Kanye Westu

Prisimenate, kai Kanye Westas pertraukė T. Swift per 2009 metų „Video Music Awards“? Ji neabejotinai prisimena. T. Swift parašė apie tai dainą „Innocent“ ir savo namuose netgi laiko įrėmintą šio incidento nuotrauką.

2015 metų „Grammy“ apdovanojimuose jiedu galiausiai užkasė karo kirvį arba mes bent jau taip manėme tol, kol K. Westas 2016 metais išleido „The Life of Pablo“. Savo kūrinyje „Famous“ jis repuoja: „I feel like me and Taylor might still have sex. Why? I made that b**** famous“ (Manau, kad mudu su Swift dar galėtume mylėtis. Kodėl? Nes išgarsinau tą k****). Šios dainos vaizdo klipe šalia K. Westo guli labai į T. Swift panaši nuoga mergina. Nenustebtume, jeigu T. Swift tai įžeidė, tačiau K. Westo žmona Kim Kardashian tvirtina, kad pati dainininkė palaimino šią dainą. Rimtai..?

Pasak K. Kardashian, K. Westas ir T. Swift aptarė dainos žodžius. „Tai juokinga, nes [kalbėdama telefonu su Kanye, Taylor] sakė, „Kai eisiu „Grammy“ raudonuoju kilimu, visa žiniasklaida manys, kad esu prieš tai, o aš tik pasijuoksiu“, – kalbėjo K. Kardashian. Tačiau kai T. Swift, „Grammy“ apdovanojimuose laimėjo metų albumo kategorijoje, ji nesijuokė. Ji „visiškai apšmeižė mano vyrą, vėl suvaidindama auką“, apgailestavo K. Kardashian.

T. Swift stovykla neigė K. Kardashian žodžius, kol realybės šou žvaigždė išplatino vaizdo įrašą, kuriame T. Swift kalbasi telefonu su K. Westu, šiam būnant studijoje. Štai tada T. Swift suskubo išplatinti pranešimą, kuriame buvo tokia frazė: „Labai norėčiau būti pašalinta iš šios istorijos, į kurią niekada neprašiau manęs įtraukti, nuo pat 2009 metų“.

Tačiau labai panašu, kad T. Swift vis dar pati kursto tą istoriją, ką galima įžvelgti ir jos 2017 albume „Reputation“. Jeigu pamenate, K. Kardashian 2016 metų spalį per ginkluotą apiplėšimą neteko savo brangenybių ir buvo surišta vonioje, o K. Westui 2016 metų lapkritį pakriko psichika ir jis atšaukė koncertinį turą. 2017 metais T. Swift dainos „Look What Made You Made Me Do“ klipe sėdi deimantų pilnoje vonioje, ką daugelis priėmė kaip aliuziją į K. Kardashian apiplėšimą.

Ar ji bando sužlugdyti ir Katy Perry?

2017 metų birželio 8 dieną „Variety“ pranešė, kad T. Swift katalogas buvo naujai išleistas visose transliavimo platformose, esą, švenčiant tai, kad „1989“ pasiekė 100 milijonų dainų ir 10 milijonų albumų pardavimą. T. Swift pasirinktas laikas buvo visiškas atsitiktinumas, turint omenyje tai, kad K. Perry albumas „Witness“ buvo numatytas 2017 metų birželio 9 dieną. „Spin“ pranešė, kad K. Perry albumo transliacijų skaičiai vos aplenkė T. Swift „1989“ pirmąją savaitę: 19,2 milijono – K. Perry ir 18,9 milijono – T. Swift.

Tai buvo dar vienas pleištas tarp dainininkių. Kalbama, kad nesutarimai susiję su jų abiejų buvusiuoju J. Mayeriu, nors abi damos primygtinai tvirtina, kad jis čia niekuo dėtas. Esą, nesantaika kilo dėl kelių šokėjų. Taip ir patikėsim.

2014 metais T. Swift „Rolling Stone“ sakė, kad pop žvaigždė, kurios tapatybė nebuvo įvardinta, (tačiau pasaulis greitai išsiaiškino, kad tai K. Perry), paskatino sukurti „Bad Blood“. Pasak T. Swift, konkurentė „iš esmės bandė sabotuoti visą turą po arenas, ji mėgino pasamdyti krūvą žmonių, kurie dirbo man“.

K. Perry 2017 metais pasidalijo savąja istorijos interpretacija: „Buvo trys pritariantieji šokėjai, kurie vyko į turą su [Swift] ir jie paklausė manęs prieš tai… ar jie galėtų, tai aš ir atsakiau: „Žinoma… bet aš apie metus įrašinėsiu, tad pasirūpinkite, kad sutartyse būtų 30 dienų nenumatytų aplinkybių terminas, kad galėtumėte išeiti, panorėję prisijungti prie manęs“. Kai atėjo laikas K. Perry turui, ji parašė šokėjams. „Jie atsakė, „Viskas gerai, mes pakalbėsime apie tai su vadyba“. Ir jie tai padarė. Ir buvo atleisti. Bandžiau pakalbėti su [Swift] apie tai, tačiau ji nekalbėjo su manimi… O tada ji parašė apie mane dainą“, – stebėjosi K. Perry.

Ji bando užtildyti savo kritikus

2017 metų rugsėjo 5 dieną tinklaraštis „PopFront“ išspausdino straipsnį, kuriame kritikuoja T. Swift nepasisakant prieš šovinistus, kurie ją vertina kaip arijų ikoną. „Variety“ pranešė, kad T. Swift teisininkų komanda susisiekė su tinklaraščio redaktore Megan Herning ir pareikalavo pašalinti straipsnį bei apkaltino autorių šmeižtu. Laiške taip pat buvo tvirtinama, kad T. Swift oficialiai smerkia baltosios rasės viršenybę, tačiau dainininkės advokatai taip pat reikalavo autorių teisės apsaugos, kad laiškas liktų privatus… o tai galėtų reikšti, kad T. Swift iš tikrųjų niekada viešai nepaneigė baltosios rasės pranašumo, kas ir buvo minėto straipsnio tinklaraštyje esmė.

Amerikos žmogaus teisių sąjunga išspausdino visą laišką bei savąjį laišką, kuriame subtiliai beda į pačios T. Swift dainų pavadinimus. Čia buvo rašoma, „kritika niekada nėra maloni, tačiau garsenybė turi mesti tai iš galvos“.

Ir kliuvo ne vien M. Herning. Dar keli autoriai socialiniame tinkle „Twitter“ rašė, kad jiems teko redaguoti ar pašalinti istorijas, kurios dainininkės komandai pasirodė įžeidžiančios.

Ji padavė į teismą vyrą, be kurios nebūtų susiklosčiusi jos karjera

T. Swift padavė į teismą vyrą, kuris išmokė ją groti gitara, nes… jis pasakė, kad ją išmokė groti gitara. Pasak „New York Daily News“, jos teisininkų komanda ėmėsi Ronnie Cremerio ir pareikalavo uždaryti jo interneto svetainę ItaughtTaylorSwift.com.

„Beveik jaučiuosi taip, tarsi jie mėgintų mane šiek tiek įbauginti, – sakė R. Cremeris spaudai. – Negrąžinu domeno vardo. Turiu omenyje, „GoDaddy“ man jį pardavė.“

T. Swift pati tvirtino, kad kompiuterių specialistas R. Cremeris „išmokė keletą akordų“, o nuo to laiko ji mokėsi pati. R. Cremeris tikina, kad būsimąją žvaigždę mokė groti gitara daugiau kaip dvejus metus.
„Norėčiau vystyti [interneto svetainę], – sakė R. Cremeris. – Tai tikrai nebus pelno siekianti svetainė. Neturiu ką joje pardavinėti. Tai bus informacinė svetainė, kuri iš esmės leidžia žmonėms žinoti, kas iš tikrųjų įvyko.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)