Tada dar 21 metų Julia Roberts prieš tai buvo nusifilmavusi vos dviejose juostose ir pretendavo į vaidmenį, kurio prieš tai atsisakė Meg Ryan, Sandra Bullock ir Sarah Jessica Parker. Tuomet jos dar nežinojo, kad šis vaidmuo pavers J. Roberts viena populiariausių Holivudo aktorių, rašo „Vogue“.

Nuo tada J. Roberts sulaukė kritikų pagyrų ir vaidmenų, kurie leido jai pavaizduoti pačias įvairiausias Amerikos moteris. Rodos, kad jos filmų arsenale kiekviena moteris gali rasti kažką artimo savo. Tačiau yra keli dalykai, kuriuos apie J. Roberts mažai kas žino.

1. Ji buvo viena pirmųjų Holivudo aktorių, uždirbusių tiek pat, kiek jos kolegos vyrai

Kaip žinoma, J. Roberts tapo pirmąja aktore, kuriai už filmą („Erin Brokovič) buvo sumokėta 20 mln. JAV dolerių. Tuomet tiek buvo mokama tik itin garsiems aktoriams vyrams – Tomui Cruise‘ui, Melui Gibsonui ar Tomui Hanksui. Derėdamasis su kino studija dėl honoraro jos agentas pareiškė, kad taikomi dvigubi standartai ir kad visi filmai, kuriuose J. Roberys vaidino, bendrai uždirbo daugiau nei 100 mln. JAV dolerių – daugiau nei daugumos jos vyrų kolegų.

O ir pati J. Roberts netylėjo. Filme „Noting Hillas“ jos veikėja garsi aktorė Anna, kai jos paklausė, kiek ji uždirba, atsakė „15 mln. JAV dolerių“ (tiek J. Roberts gavo už šį vaidmenį), nors scenarijuje buvo nurodyta 10 mln. JAV dolerių suma. Kai režisierius paklausė, kodėl ji vis nurodo ne tą sumą, ši atsakė: „Man atsibodo nusipiginti“.

2. Ji nusiteikusi prieš botoksą

Pernai rugsėjį J. Roberts itin atvirai kalbėjo apie grakštų senėjimą. „Noriu, kad mano vaikai žinotų, kai esu pikta, kai esu laiminga, kai esu apstulbusi, – sakė ji. – Veidas pasakoja tavo istoriją ir tai neturi būti istorija apie tai, kaip apsilankei pas plastikos chirurgą.“

J. Roberts mano, kad nereikia kovoti su senėjimo požymiai. „Gaila, kad gyvename tokioje panikos ir dismofrijos apimtoje visuomenėje, kur moterys nedrįsta net pagalvoti apie galimybę leisti sau pamatyti, kokios jos atrodytų senos“, – sakė ji.

3. Kai kurios jos scenos „Gražioje moteryje“ buvo grupinis darbas

J. Roberts buvo labai jauna, kai filmavosi „Gražioje moteryje“, tad jai reikėjo padėti dėl patirties stokos. Kalbama, kad režisieriui teko ją kutenti, kad ji pasijuoktų ir šiek tiek atsipalaiduotų. O kolegai Richardui Gere‘ui teko improvizuoti filmuojant garsiąją sceną, kai jo veikėjas dovanoja papuošalą.

Sklinda legenda, kad filmuojant meilės scenas J. Roberts taip jaudinosi, kad ant jos kaktos buvo akivaizdžiai matoma pulsuojanti vena. Ir esą G. Marshallui ir R. Gere‘ui teko tą veną masažuoti, kol ji dingo.

4. Ji yra praktikuojanti induistė

J. Roberts augo namuose, kur buvo praktikuojamas baptistų ir katalikų tikėjimas. O induizmą ji priėmė po to, kai nusifilmavo juostuose „Valgyk, melskis, mylėk“. „Mane labai patraukė ir sužavėjo daugybė daugiadimensinio induizmo aspektų“, – yra sakiusi aktorė. Visa jos šeima kartu lankosi induistų šventykloje ir net jos vaikai turi induistinius vardus.

5. Kaip ir daugeliui jos gerbėjų, jai labai patinka filmas „Mano geriausio draugo vestuvės“

Visai neseniai J. Roberts atskleidė, kad nekantrauja, kada galės savo vaikams parodyti dešimtajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje nufilmuotą juostą „Mano geriausio draugo vestuvės“, kurioje suvaidino.

„Nieko nėra geriau, kai sukuri ką nors nuostabaus ir vėliau gali triumfuodamas parnešti tai namo ir padėti savo šeimai po kojomis, – sakė aktorė. – Nekantrauju, kai po kelerių metų galėsiu savo vaikams parodyti kelis filmus. Ir nekantrauju savo dukrai parodyti „Mano geriausio draugo vestuves“. Tai bus taip smagu, ir manau, kad mano vaikams patiks, kaip leidau laiką būdama 20–30 metų amžiaus.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)