Nieko keisto, kad 1 m 75 cm 15-metė savęs ėmė ieškoti modelių pasaulyje. Iš Jamaikos kilusios šokėjos Valerie Morris dukra N. Campbell turi dar ir kinų kraujo, tačiau su tėvu ji niekada nebuvo susitikusi. Vaikystėje mergaitė gyveno Italijos sostinėje Romoje, kur lankė teatro mokyklą, mokėsi baleto. Būdama 7-erių ji dalyvavo Bobo Marley muzikinio vaizdo įrašo „Is This Love" filmavimuose.

1986 m. balandžio mėn. 16-metės N. Campbell nuotrauka pirmą kartą atsidūrė ant žurnalo viršelio – tai buvo britų „Elle" numeris.

Per netrumpos karjeros metus jos nuotrauka žurnalų viršelius puošė daugiau nei 500 kartų. N. Campbell tapo pirmuoju juodaodžiu modeliu, atsidūrusiu ant „Time", prancūzų ir rusų „Vogue" viršelių ir pirmuoju juodaodžiu britų modeliu, kurio nuotrauka paskelbta ant britų „Vogue" viršelio.

N. Campbell dalyvavo keliose populiariose kampanijose ir ant podiumo demonstravo tokių mados namų kaip „Chanel", „Burberry", „Christian Dior" ir „Versace" drabužius. Ji dalyvavo filmuojant kelis televizijos šou, tarp kurių buvo ir „The Fresh Prince of Bel-Air". Be to, supermodelis kaip instruktorė dalyvavo tiek amerikietiškoje, tiek ir britiškoje modelių konkurso „The Face" versijoje.

Ne ką mažiau reikšmingas ir N. Campbell vaidmuo labdaringoje veikloje. 2005 m. ji įsteigė „Fashion for Relief" fondą, kurio pirminis tikslas – rinkti lėšas nuo uragano „Katrina" nukentėjusiems žmonėms. Į „Fashion for Relief" fondą nuo to laiko surinkti milijonai JAV dolerių, o pinigai panaudoti pačiais įvairiausiais kilniais tikslais.

Tačiau garsusis modelis ne kartą turėjo problemų dėl savo itin emocionalaus ir nevaldomo charakterio. N. Campbell kaltinimai dėl užpuolimo pateikti net 4 kartus. Šios istorijos susijusios su darbuotojų ir kitų asmenų skundais dėl patirtų jos smurto proveržių.

N. Campbell pripažinta kalta užpuolusi asmeninę padėjėją 1998 m. rugsėjo mėn. 2007 m. sausio mėn. N. Campbell pripažinta kalta 2006 m. kovo mėn. užpuolusi buvusią savo namų tvarkytoją. Panašu, kad supermodelis tą kartą į auką metė savo „BlackBerry" telefoną. Dėl 2008 m. balandžio mėn. Londono Hitrou oro uoste kilusio ginčo ir netinkamo elgesio su dviem policijos pareigūnais N. Campbell uždrausta naudotis „British Airways" oro linijų paslaugomis. 2009 m. rugpjūčio mėn. jai skirta bauda už tai, kad ji būdama Sicilijoje užpuolė fotografą.

2010 m. rugpjūčio mėn. ji pasirodė teisme, kai buvo nagrinėjami buvusio Liberijos prezidento Charleso Tayloro įvykdyti karo nusikaltimai. Jai teko duoti parodymus dėl kruvinojo deimanto, kurį ji gavo 1997 m., kai dalyvavo „Nelson Mandela „Children's Fund" veikloje. 1999 m. supermodelis dėl priklausomybės nuo narkotikų ir alkoholio atsidūrė reabilitacijos klinikoje.

Visu šiuo laikotarpiu garsenybę itin palaikė artimieji ir šeima. Mažai kas žino, kad Richardas Blackwoodas – britų komikas ir reperis, šiuo metu atliekantis Vincento Hubbardo vaidmenį seriale „EastEnders".

Supermodelio įbroliu jis tapo XX a. devintajame dešimtmetyje, kai R. Blackwoodo tėvas vedė N. Campbell mamą. Tuo metu jam buvo 10 m., o jai – 12 m. Jųdviejų tėvai vėliau išsiskyrė, o interviu leidiniui „The Guardian" 2000 m. R. Blackwoodas teigė, kad jie buvo artimesni, kai buvo jaunesni. „Ji turi savo gyvenimą, aš – savąjį. Mūsų tėvai kartu buvo septynerius metus, bet mes kartkartėmis vis dar pasikalbame. Naomi yra geras žmogus." – sakė jis.

Nors N. Campbell du kartus buvo susižadėjusi, ištekėti jai dar neteko nė karto. 1993 m. svarbų klausimą praėjus vos keliems mėnesiams nuo jų draugystės pradžios ji išgirdo iš U2 bosisto Adamo Claytono.

Pirmasis jųdviejų pasimatymas įvyko po to, kai muzikantas, duodamas interviu ir sulaukęs klausimo, ar pasaulyje yra dalykas, kurio jis trokšta, tačiau neturi, atsakė, kad tai – pasimatymas su N. Campbell. Po metų pora išsiskyrė, o 1998 m. N. Campbell susižadėjo su „Formulės-1" lenktynininku Flavio Briatore.

Kalbama, kad žvaiždė palaikė itin artimus santykius ir su dabartiniu atlikėjos Rihannos vaikinu bei milijonieriumi iš Saudo Arabijos Hassanu Jameeliu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)