J. Bieberis „YouTube“ dokumentikos serijoje „The Dark Season“ neseniai prabilo apie sveikatos iššūkius – tiek fizinius, tiek psichologinius. Dainininkas sako, kad jo problemos kulminaciją pasiekė praeitais metais, kai pagaliau po daugybės tyrimų jis išgirdo diagnozę – Laimo liga, skelbia TMZ.

J. Bieberis paaiškino, kaip pagaliau išgirsta diagnozė jam padėjo susivokti, kodėl jis taip siaubingai jaučiasi, ir rasti būdų, padėjusių pasijusti geriau.

Taip pat galima išgirsti ir kelis J. Bieberio gydytojus bei žmoną Hayley. Pastaroji daug papasakojo apie tai, kaip buvo ieškoma jauno vyro sveikatos problemų priežasčių ir kaip galiausiai liga pakeitė jų gyvenimą į gerąją pusę.

Dabar J. Bieberis visą laiką ir jėgas skiria tam, kad pagaliau pasveiktų, ir daro tai ne tik dėl savęs: „Tapęs geriausia savo versija, įveikęs ligą, galėsiu būti geriausias sutuoktinis, geriausias tėvas ir geriausias draugas. Ir kursiu geriausią muziką savo gerbėjams. Negalėsiu to daryti, jeigu nepasveiksiu, todėl privalau tai padaryti“.

Laimei, pastaruoju metu dainininko būklė gerėja – jis neseniai surengė koncertą, o vėliau su draugais žaidė ledo ritulį.

Pastaraisiais metais J. Bieberis praktiškai nedingsta iš bulvarinės spaudos akiračio. Dar paauglystėje puikiu balsu išgarsėjęs talentingas jaunuolis, atrodo, turi viską, o per neilgą gyvenimą patyrė tiek, kad užtektų net keliems. J. Bieberiui teko kovoti su priklausomybe marihuanai ir opioidams.

Naujoje „YouTube“ dokumentikoje „Seasons“ J. Bieberis savo gerbėjus kviečia į savo gyvenimo užkulisius. Naujausioje serijoje 25 metų dainininkas parodė, kaip jam lašinamas NAD+ preparatas ir atskleidė, kad miega specialioje barokameroje, padedančioje įveikti nerimą ir ilgalaikius priklausomybės padarinius. Kas tai per gydymo metodai, ir ką apie juos sako medikai?

Laimei, dabar J. Bieberis išsivadavo nuo priklausomybių. Deja, bet marihuanos, tablečių ir prastos mitybos padariniai juntami ir po šiai dienai. Dainininkui buvo diagnozuotas nerimo sutrikimas, infekcinė mononukleozė ir Laimo liga, rašo „Insider“. Simptomai? „Letargas, nerimas ir širdies ritmo sutrikimai“.

Laidoje „Seasons“ yra penkiolikos minučių epizodas apie J. Bieberį ir jo žmoną Hailey Bieber. Dainininko žmona supratingai prisimena sutuoktinio praeities skaudulius.

„Manau, kad kai esi jaunas, labai sunku susitvarkyti su tuo siaubingu, pašėlusiu ir -žalojančiu nerimu... Labai sunku, kai nežinai, ką jauti, nesupranti, kas darosi. Tada ir prasideda neretai pražūtinga savigyda, nes tiesiog ieškai priemonių, kaip pasijusti geriau“, – sako ji.

J. Bieberis laidoje demonstruoja, kokiomis medicininėmis priemonėmis kliaujasi bandydamas įveikti praeities demonus.

„Jie miega specialioje barokameroje, reguliariai lašinamos NAD+ lašinės“, – skelbė „The Insider“ publikacijoje taip pat pabrėžiama, kad toks gydymas „taikomas, nors ir oficialiai nepavirtintas, asmenims, sveikstantiems nuo įvairių priklausomybių“.

Tą patį laidoje „Seasons“ pripažino ir pats J. Bieberis. Panašu, kad dainininkas negaili pinigų savo psichinei ir fizinei sveikatai stiprinti. Vieną barokamerą jis turi studijoje, o kitą – namuose (vienos tokios barokameros kaina siekia tūkstančius dolerių).

„Insider“ rašo, kad barokameros „tai specialios kameros, kuriuose sėdi arba guli pacientai, o tuo metu slėgis padidinamas tris kartus virš įprastinio“.

Dažniausiai barokameros naudojamos „itin dideliame gylyje dirbančių narų, kuriems tenka patirti didžiulius slėgio svyravimus“. „Mayo Clinic“ atstovai sako, kad barokameros naudojamos „gydant nudegimus, smegenų abscesus, gangreną ir kitų formų organizmo infekcijas“.
Kaip laidoje juokauja H. Bieber, „žmonės galvos, kad čia kažkoks turtingų žmonių išsidirbinėjimas“, tačiau pati įsitikinusi, kad tokia terapija jos vyrui tinkanti.

J. Bieberis pripažįsta: psichinė sveikata – svarbiausia. „Jeigu vargina dėmesio ir aktyvumo sutrikimas, galbūt kokia kita problema, o jūs nenorite gerti vaistų, tai, mano šventu įsitikinimu, barokameros labai veiksmingos“, – teigia atlikėjas.

Nors pastaruoju metu atlikti riboti tyrimai ir patvirtino tokių kamerų naudą kovoje su tokiais sutrikimais kaip „depresija, nerimas ir potrauminio streso sindromas“, bet patikimų įrodymų vis dar stinga.

Mokslų daktaras iš „American Addiction Centers“ Markas Calarco „Insider“ sakė: „Kol kas nėra jokių klinikinių tyrimų, įrodančių, kad barokameros deguonies terapija gali padėti įveikiant nerimą. Žinoma, jeigu tai daroma paisant reikalavimų ir saugioje aplinkoje, rizika tikrai menka, taigi galbūt yra žmonių, kuriems toks gydymas ir padeda, bet mes to žinoti negalime“.

J. Bieberis taip pat sakė, kad kiekvieną savaitę jam sulašinama NAD+ preparato.

„NAD+ (angl. nicotinamide adenine dinucleotide) – tai molekulė, padedanti organizme esantiems enzimams deramai atlikti savo darbą ir suteikianti energijos“, – paaiškina „Insider“. Bėgant metams, natūraliai šių molekulių žmogaus organizme mažėja, o toks stygius pasireiškia simptomais, kai kuriems žmonėms pasireiškiančiais depresija.

NAD+ taip pat dažnai naudojamas gydant priklausomybes (taip pat Parkinsono ir Alzheimerio ligų simptomams sušvelninti).

J. Bieberio žmona tvirtina, kad šio preparato lašinės „padeda atjauninti ir iš naujo subalansuoti priklausomybių turėjusių asmenų smegenų malonumo centrą“. Tik medikai su tokiomis įžvalgomis sutikti neskuba.

„Insider“ skelbia, kad nėra nė vieno rimto mokslinio tyrimo, galinčio įrodyti, kad „NAD+ padeda susidoroti su priklausomybės smegenų malonumo centrui padaryta žala“. Štai kaip tai paaiškina vienas medicinos profesionalas: „Jeigu žmonės po tokios lašinės jaučiasi geriau, jų būsena padeda atsigauti ir jaustis sveikiau, jie tampa darbingesni, tada manau, kad tai geras dalykas. Tik nemanau, kad tai galima vadinti gydymu“.

Pagalba turintiems priklausomybių
Norėdami gauti pagalbos kreipkitės į savo šeimos gydytoją ar artimiausią Priklausomybės ligų centrą:
RPLC Vilniaus filialas 8(52)137808 registratura@rplc.lt P. Širvio g. 5
RPLC Kauno filialas 8(37)333255 registratura.kaunas@rplc.lt Giedraičių g. 8
RPLC Klaipėdos filialas 8(46)415025 registratura.klaipeda@rplc.lt Taikos pr. 46
RPLC Šiaulių filialas 8(41)455644 registratura.siauliai@rplc.lt Daubos g. 3
RPLC Panevėžio filialas 8(45)582673 registratura.panevezys@rplc.lt Elektronikos g. 6
Anoniminių alkoholikų draugija +370 685 05191 info@aalietuvoje.org
Pilnų namų bendruomenė +370 698 73005 info@pnb.lt
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)