Vėliau buvo nustatyta, jog jis „mirė nuo netyčinio fentanilio, 50 kartų už heroiną stipresnio sintetinio opioido, perdozavimo“, kaip rašė „Associated Press“. Naujiena apie dainininko mirties priežastį sukėlė nesuskaičiuojamą daugybę klausimų apie hito „Little Red Corvette“ atlikėjo gyvenimą.

Nors atrodė, kad jo gyvenimo būdas pasižymėjo prabanga ir prašmatnumu, sukrečianti Prince‘o mirtis viešumon iškėlė ir daugybę skaudžių jo praeities paslapčių – nuo finansinių problemų ir galimos priklausomybės nuo narkotikų iki tragiškos dviejų vaikų netekties.

Portalas Nickyswift.com supažindina su Prince’o paslaptimis, kurias jis stengėsi nuslėpti.

Prince’as turėjo sūnų, kurį slėpė

Iš visų Prince‘o gyvenimo paslapčių labiausiai saugomas, ko gero, buvo jo sūnaus gimimas 1996-aisiais. Tuo metu bulvariniai dienraščiai tiesiog nebevaldomai skleidė gandus apie tai, kad kūdikis turi sveikatos problemų ar yra apsigimęs.

Galiausiai visas žiniasklaidos susidomėjimas pasiekė tokį pamišimo etapą, kad Prince‘o įrašų kompanija visgi patvirtino: taip, Prince‘as ir jo tuometinė žmona Mayte Garcia susilaukė kūdikio. Pasak „Entertainment Weekly“, apie berniuko būklę nebuvo nieko užsiminta.

Tuomet žiniasklaidoje pasipylė pranešimai apie kūdikio mirtį. Mineapolio dienraštis “Star Tribune” gavo, kaip pranešė, kūdikio mirties liudijimą, kuriame nurodytas mažylio vardas – Boy Gregory. Be to, buvo pranešta, kad, pragyvenęs septynias dienas, vaikas mirė nuo antrojo Pfeifferio sindromo tipo – „retai pasitaikančios kaukolės deformacijos, kurią sukelia genetinė mutacija“.

Vėliau savo prisiminimų knygoje „The Most Beautiful: My Life with Prince“ M. Garcia rašė, kad jiedu su Prince‘u savo sūnų pavadino Amiiru, jų mažylio mirtis dainininką smarkiai paveikė. „Man rodos, jis niekada taip ir neatsitiesė. Neįsivaizduoju, kaip kažkas galėtų visiškai atsitiesti po tokio skausmo. Man nepavyko“, – rašė M. Garcia.

Prince’o žmona išgyveno persileidimą

Pasak „The Mirror“, prabėgus visai nedaug laiko po jos ir Prince‘o sūnaus mirties M. Garcia-Nelson išgyveno persileidimą. Trauma dėl dviejų vaikų netekties turėjo griaunantį poveikį poros santykiams ir, ko gero, tapo jų skyrybų katalizatoriumi. „Netekti dviejų vaikų yra siaubinga... Tai mane paveikė emociškai, fiziškai, visaip. Man prireikė mažiausiai 15 metų, kad atsigaučiau. Tačiau iki pat šios dienos aš vis dar ilgiuosi savo sūnaus. Esu įsitikinusi, jog vaiko mirtis poros santykius arba sustiprina, arba jiems pakenkia. Man buvo neapsakomai sunku atsitiesti. Manau, kad ši patirtis veikiausiai sugriovė mūsų santykius“, – „The Mirror“ pasakojo M. Garcia-Nelson.

M. Garcia-Nelson pridūrė, jog stresą dėl persileidimo ji juto visu kūnu. „Patyrus persileidimą, kūnas pasimeta ir ima kvailioti, jis tarsi klausinėja: „Kodėl nejaučiu savo kūdikio?“. Štai ką man teko išgyventi. Kasdien turėjau kovoti net dėl to, kad kvėpuočiau“, – prisiminė M. Garcia.

Ar Prince’as turėjo problemų dėl narkotikų?

Po Prince‘o mirties „Star Tribune“ pranešė, kad policija tiria, kokį vaidmenį dainininko mirties istorijoje turėjo receptiniai vaistai. Tyrimas apėmė ir neplanuotą nuosavo Prince‘o lėktuvo nusileidimą – likus šešioms dienoms iki dainininko mirties, jo lėktuvas buvo priverstas staiga leistis artimiausiame oro uoste. Pasak TMZ, Prince‘as skubėjo į ligoninę, kur gavo „išsigelbėjimo vaistų“, paprastai skiriamų tais atvejais, kai norima neutralizuoti opioidų poveikį. Gydytojai patarė jam 24 valandas likti ligoninėje, tačiau, kaip pranešama, Prince‘as ir jo komanda ligoninę paliko po trijų valandų, mat negalėjo gauti atskiros palatos.

Policijos tyrimo metu du „Star Tribune“ pranešimai, regis, patvirtino, kad Prince‘as kovojo su priklausomybe nuo opiatų. Viename straipsnyje teigta, kad kelios savaitės prieš mirtį Prince‘as buvo gydomas nuo simptomų, atsirandančių metus vartoti narkotines medžiagas. Kitas straipsnis tvirtino, jog Prince‘as buvo susitaręs dėl susitikimo Kalifornijoje su gydytoju, galinčiu padėti įveikti priklausomybę nuo skausmą malšinančių vaistų. Prince‘as mirė likus dienai iki šio susitikimo.

Prince'as iš lėktuvo išgabenamas į ligoninę

Prabėgus šešioms savaitėms po dainininko mirties, Vidurio Vakarų medicinos tyrėjų biuras patvirtino, kad Prince’as mirė nuo netyčinio opioidų perdozavimo. Pasak „People“, atlikėjas suvartojo per daug fentanilio – stipriam skausmui malšinti skirtos medžiagos, kurią vartojant kyla didžiulė pripratimo ir priklausomybės rizika. Medicinos tyrėjų biuro pranešime spaudai nurodoma, kad mirties metu dainininkas svėrė vos 51 kilogramą.

Prince‘o sesuo kovojo su priklausomybe nuo narkotikų

Jauniausioji mirusio dainininko sesuo Tyka Nelson atvirai papasakojo apie savo kovą su priklausomybe nuo narkotikų. Tą ji padarė 2003-aisiais širdį veriančiame interviu „The National Enquirer“. Nors Prince‘as ir Tyka užaugo tuose pačiuose namuose, jų gyvenimai vingiavo labai skirtingais keliais. Prince‘ui pavyko užkopti į žvaigždžių olimpą, o T. Nelson atskleidė, jog dėl narkotinių medžiagų vartojimo ji galiausiai tapo benamė ir buvo priversta griebtis prostitucijos. „Buvau vieniša mama, mano berniukai buvo visai mažučiai. Parsidavinėjau už maistą, pinigus ir sauskelnes. Užstačiau Prince‘o man duotą automobilį ir pardaviau vaikų televizorių, kad galėčiau nusipirkti narkotikų“, – pasakojo T. Nelson.

T. Nelson taip pat pripažino, kad jos santykiai su Prince’u kartkartėmis tapdavo įtempti. Moteris atskleidė, jog brolis padėjo jai sudalyvauti reabilitacijos programoje, tačiau taip pat dažnai nusigręždavo nuo sesers. „Aš myliu savo brolį. Tačiau nesu žaislas, kurį galėtumei tampyti prikabintą ant virvutės, išmesti ir vėl susigrąžinti į savo gyvenimą“, – pasakojo T. Nelson.

Ar Prince’as nevengė prievartos?

Prince’as garsėjo aistringais ir pašėlusiais romanais. Ilgą laiką sklido gandai, kad dainoje „Scandalous Love Suite“ yra garsų iš Prince‘o ir aktorės Kim Basinger bandymo pažinti vienas kitą artimiau. Tačiau ne visi Prince‘o santykiai buvo lengvas pasivaikščiojimas, bent jau taip galima spręsti iš ieškinio, kurį pateikė buvusi dainininko mergina Charlene Friend, su juo praleidusi dvejus metus. „Daily Mail“ gauti teismo dokumentai byloja, kad C. Friend tvirtino, jog Prince‘as „rengdavo keistus sekso vakarėlius, juose kiekvienas kambarys turėdavo atskirą temą. Dainininkas tuose savo namų kambariuose laikydavo žmones, juose turėdavo narvų, grandinių, botagų. Kartais jis tiesiog stebėdavo, o kartais – ir dalyvaudavo“.

J. Friend savo ieškinyje taip pat teigė, kad Prince’as „nuolat mesdavosi į kraštutinumus: elgdavosi maloniai, o paskui tapdavo žiaurus. Jis išmesdavo mane iš lovos ir liepdavo miegoti kitur. Aš norėjau jį palikti, bet jis tam užkirsdavo kelią. Jis sakė, kad priklausau jam. Jis reikalavo, kad būčiau šalia, vos tik jam to prireikdavo. Kai mes išsiskyrėme, Prince‘as grasino mane nužudyti – sakė, jog nepriklausysiu niekam kitam“.

Prince’as paneigė C. Friend kaltinimus, kurie iškilo į dienos šviesą porai išsiskyrus ir kilus ginčams dėl nuosavybės dalybų, pranešė „New York Post“.

Finansų raizgalynė

Prince‘as nepaliko testamento, todėl jo artimieji, pradėję aiškintis, kas ir ką turėtų paveldėti, atsidūrė tikroje kebeknėje. Tačiau, pasak TMZ, Prince‘o verslo reikalai ilgą laiką buvo visiška betvarkė. Buvo „iš esmės neįmanoma“ sulaukti jo parašo ant bet kokių teisinių dokumentų, nes dainininkas manė, kad praeityje žmonės jį buvo „apmovę“, pranešė TMZ. Leidinys pažymėjo, jog artimiausios Prince‘o patarėjos finansinio saugumo klausimais buvo „vos 20 metų perkopusios dailios merginos, modeliai, neturintys patirties jokioje kitoje srityje“.

Pasak „Forbes“, prabėgus dvejiems metams po dainininko mirties, jo paveldėtojai, šeši likę broliai ir seserys, vis dar turėjo pasidalinti maždaug 200 milijonų dolerių (daugiau nei 176 milijonais eurų) vertinamą turtą.

Kadangi nebuvo nei testamento, nei turto padalijimo plano, JAV vidaus pajamų tarnyba ir dainininko turto valdytojai negalėjo išskaidyti lėšų, mat reali Prince‘o turto vertė vis dar nėra apibrėžta.

Slapta Prince‘o muzikos įrašų saugykla

Savo namų rūsyje Paisley Parke rūsyje Prince‘as buvo įsirengęs slaptą saugyklą, apie kurią žinojo tik artimiausi jo draugų rato žmonės.

Pasak CBC, po dainininko mirties 2016-ųjų balandį Karverio apskrities šerifo biuras paskelbė šios saugyklos nuotraukas. Ji buvo tiesiog prigrūsta slaptų lobių, tarp jų – „klasikinių albumų garsajuostės“, retos vaizdajuostės, „nesuskaičiuojamas kiekis darbų, kuriuos įkvėpė Batmano personažas“, „duetas su Michaelu Jacksonu“, „Minesotos „Twins“ beisbolo komandos talismano kostiumas“, „67 aukso liejiniai, kurių vertė – 840 tūkstančių dolerių (daugiau nei 739 tūkstančiai eurų), ir 47 poros kulkšnis siekiančių aukštakulnių“.

Stebina tai, kad slėptuvėje buvo tiek muzikos įrašų, jog, pasak archyvistikos specialistų, jų pakaktų leisti pomirtinius muzikanto albumus „kasmet artimiausius šimtą metų“. Pasak „Rolling Stone“, laimei, muzikanto gerbėjai turės galimybę išgirsti kai kuriuos neišleistus kūrinius.

2019-aisiais reperio Jay-Z muzikos klausymosi internetu platforma „Tidal“, nepaisant ankstesnių teisinių ginčų tarp platformos ir dainininko turto valdytojų, planuoja išleisti skaitmeninį albumą, o vėliau seks ir įprastinio formato albumas. „Vienintelis mūsų tikslas – su gerbėjais pasidalinti Prince‘o muzika, kaip to būtų norėjęs jis pats“, – savo pranešime tvirtino Jay-Z.

Depresija paskutinėmis gyvenimo dienomis

Prieš mirtį Prince‘as draugavo su dainininke Judith Hill. Apklausiama Karverio apskrities šerifo biure, J. Hill tyrėjams sakė, kad paskutinėmis dienomis prieš savo mirtį 2016-ųjų balandį dainininkas buvo prislėgtas ir nusiminęs, pranešė „Daily Mail“.

J. Hill pasakojo, jog per paskutinįjį savo koncertą Atlantoje 2016-ųjų balandžio 16-ąją Prince‘as nulipo nuo scenos ir jai pasakė: „Pastarosiomis dienomis miegas man teikia daugiau džiaugsmo... Gal tai reiškia, kad šiame pasaulyje jau nuveikiau viską, ką reikėjo“. J. Hill pasiteiravo, ar jo daugiau nebeerzina buvimas „čia“ nubudus. Kaip pranešama, Prince‘as atsakė: „Ne, man nuobodu, neįtikėtinai nuobodu“.

J. Hill Prince‘o būseną apibūdino kaip „panašią į depresiją“. Savo paskutinį pasirodymą jis netgi pavadino „kalno viršūne“ ir tuomet J. Hill pasakė: „Dabar jau galiu išeiti“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)