„Danas yra labai šaunus vyrukas. Nepaprastai dėl jųdviejų džiaugiuosi“, – „The Wall Street Journal“ skirtame pareiškime tvirtino J. Bezosas.

Šeštadienį D. Jewettas įrašė savo vardą į kampanijos „Giving Pledge“ narių sąrašą. Kampaniją 2010 m. pradėjo Warrenas Buffettas bei Billas ir Melinda Gatesai. Jos tikslas – raginti itin turtingus žmones paaukoti didžiąją dalį turto labdaros organizacijoms.

M. Scott prie „Giving Pledge“ prisijungė 2019 m. gegužės mėnesį, po skyrybų su J. Bezosu.

„Keista rašyti laišką, kad planuoju atiduoti beveik visą savo turtą, nes niekada nesistengiau daug uždirbti“, – „Giving Pledge“ interneto svetainėje prisipažino D. Jewettas.

„Didžiąją savo gyvenimo dalį praleidau mokytojaudamas ir mačiau ne vieną dosnų poelgį, – tęsė jis. – Stengiausi sekti puikiais pavyzdžiais bei aukoti savo laiką, energiją ir materialųjį turtą, kai galėjau.“

Įraše D. Jewettas paminėjo ir santuoką: „O dabar, nutikus laimingam sutapimui, vedžiau vieną dosniausių ir geraširdiškiausių žmonių. Prisijungiau prie jos įsipareigojimo panaudoti didžiulius turtus siekiant padėti kitiems.“

Apie J. Bezoso ir M. Scott skyrybas buvo pranešta 2019 m. sausio mėnesį. Pora kartu praleido 25-erius metus ir susilaukė keturių vaikų. Tų metų balandžio mėnesį jiedu pasiekė susitarimą, ir M. Scott liko 4 proc. „Amazon“ akcijų, kurių vertė tada siekė 38,3 mlrd. JAV dolerių.

Jeff Bezos ir MacKenzie Bezos

Po skyrybų M. Scott tapo atsidavusia filantrope. Gruodžio mėnesį tinklaraščių platformoje „Medium“ parašytoje žinutėje moteris išsamiai apibūdino, kaip per ankstesnius keturis mėnesius paaukojo beveik 4,2 mlrd. JAV dolerių 384 organizacijoms.

Liepos mėnesį ji nurodė įvairioms labdaros organizacijoms paaukojusi maždaug 1,7 mlrd. JAV dolerių, įskaitant 586 mln. JAV dolerių organizacijoms, remiančioms rasinį teisingumą, 46 mln. JAV dolerių už LGBT teises kovojančioms labdaros grupėms ir 133 mln. JAV dolerių už lyčių lygybę pasisakančioms ne pelno siekiančioms organizacijoms.

Šiuo metu M. Scott užima 22 vietą turtingiausių pasaulio žmonių sąraše. Jos buvęs vyras J. Bezosas išlieka sąrašo viršuje. Jo turtas vertinamas 177 mlrd. JAV dolerių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)