Jauniausia iš keturių vaikų


Dauguma žmonių velionį Eve tėtį laiko verslo titanu, tačiau kaip 2012 metais pranešė „60 Minutes“, jis taip pat buvo šeimos žmogus. 1991 metais S. Jobsas vedė investicijų bankininkę Laurene Powell ir pora susilaukė trijų vaikų: sūnaus Reedo, dukters Erin ir mažosios dukrelės Eve.

Nors ir turėjo didelę šeimą, generalinis „Apple“ direktorius ne visuomet skirdavo pakankamai laiko savo vaikams: dažnai pirmenybę jis suteikdavo savo karjerai. Jis atkakliai nepripažino savo vyriausiosios dukters Lisos Brennan – Jobs, kol jai suėjo šešeri metukai. Kaip biografui Walteriui Isaacsonui pasakojo Eve motina Laurene, Steve`as dažnai savo dukroms, tarp jų ir Eve, sukeldavo sielvartą.

Laurene tikėjosi, kad 2010 metais išsivadavęs nuo rimtų sveikatos problemų, jos sutuoktinis daugiau laiko praleis su šeima, tačiau jis dar kartą pasirinko darbą. „Manau, kad šeimai buvo sunku, ypač mergaitėms, - atkleidė ji. – Prasirgęs dvejus metus jis galiausiai pasijuto geriau, ir jos tikėjosi, kad tėtis skirs joms daugiau dėmesio, bet taip nebuvo“.

Technologijų princesė augo be technologijų

Veikiausiai jums atrodo, kad Eve turėjo būti apipilta geriausiomis vaikystės technologijomis, tačiau ji augo be tokių „žaislų“.

Po S. Jobso mirties 2011 metais Nickas Biltonas apie legendinį „Apple“ įkūrėją parašė straipsnį, kurį pavadino „Steve Jobs Was a Low-Tech Parent“ („Steve`as Jobsas buvo nešiuolaikiškas tėvas“). Jame autorius prisiminė įdomų pokalbį, kuris tarp jo ir S. Jobso įvyko 2010 metais. Tąkart N. Biltonas „iPad“ kūrėjo paklausė, kaip jo vaikams patinka šis išradimas, ir sulaukė netikėto atsakymo.

„Jie juo nesinaudoja, - pareiškė Steve`as. – Mes vaikams namuose ribojame naudojimąsi technologijomis“.

Pažymėdamas, kad niekada neturėjo galimybės užduoti sekantį logišką klausimą – „Tai ką tuomet veikia jūsų vaikai?“, N. Biltonas atsakymo į šį klausimą pasiteiravo biografo W. Isaacsono. „Steve`as stengdavosi, kad kiekvieną vakarą šeima susėstų virtuvėje prie didelio, ilgo stalo, - sakė autorius. – Niekas niekada neišsitraukdavo „iPad“ ar kompiuterio. Vaikai neturėjo priklausomybės nuo šių prietaisų“.

Ji tikras „pistoletas“

Savo 2011 metų knygoje biografas W. Isaacsonas rašė, kad Eve ir jos tėtis buvo labai panašūs. Jis apibūdino ją kaip „ūmią, pasitikinčią savimi ir neįbaugintą savo tėvo“. Paaiškėjo, kad ji visuomet rasdavo būdų, kaip pabūti su savo tėčiu (ji netgi skambindavo jo asistentams, kad šie paskirtų jai susitikimą su juo). W. Isaacsonas taip pat pažymi, kad tėvas „pradėjo vertinti jos dvasią ir įžvelgė joje daug savo bruožų“. „Ji yra tarsi pistoletas ir turi patį stipriausią ryžtą, kokį tik regėjau pas vaikus, - teigė S. Jobsas. – Tai savotiškas atlygis“.

Maža to, technologijų guru „giliai suprato (Eve) asmenybę, veikiausiai dėl to, kad ji buvo į jį panaši“.

Pavyzdžiui, ji pasiryžo patekti į olimpines žaidynes kaip jojikė, ir „kai treneris jai pasakė, kad tam reikės įdėti labai daug pastangų, ji atrėžė: „Tiksliai pasakykite, ką man reikia daryti. Aš tai padarysiu“.

Jos šeima valdo milijardus

2010 metais, likus metams iki mirties, Eve tėvas buvo 42-as turtingiausias amerikietis ir 136-as turtingiausias žmogus pasaulyje. Netikėta, tačiau didžiąją dalį savo turto jis uždirbo ne iš „Apple“, bet veikiau iš 7,4 mlrd. dolerių vertės sandorio su „The Walt Disney Co.“, kuriai jis pardavė savo animacijos kino studiją „Pixar“. Po šio sandorio jis tapo stambiausiu „Disney“ akcininku.

Po S. Jobso mirties Evee motina Laurene paveldėjo savo velionio vyro turtą, kuris 2016 metais leido jai patekti tarp 50 turtingiausių žmonių planetoje. Be to, paveldėjimo reikalų advokatė Danielle Mayoras „ABC News“ sakė, kad S. Jobsas pasirūpino ir savo vaikais. Pasak advokatės, S. Jobsas „įsteigė privačius fondus savo šeimai ir labdarai“. Jie užtikrins, kad jo atžalos daugelį metų galės gyventi be rūpesčių.

Eve – žirgų užkalbėtoja

Šalin technologijas! Viena didžiausių Eve aistrų yra leisti laiką gamtoje ir varžytis jojimo varžybose. Ji yra profesionali jojikė ir, nepaisant jauno amžiaus, jau yra iškovojusi kelis svarbius titulus. Jaunoji raitelė devynis kartus yra laimėjusi konkūrų varžybas ir, būdama vos 20 metų, Tarptautinės jojimo federacijos raitelių sąrašuose užima 225 vietą.

2016 metais Eve ir jos 11 metų žirgas Quickley 3 buvo greičiausi „Longines“ pasaulio čempionato ture Majami Biče. Po vienerių metų ji buvo karūnuota kovo mėnesio Konkūrų šlovės alėjos raitele.

Kaip aiškino „Equ News“, šį titulą ji pelnė dėl to, kad surinko daugiausia taškų, tuo pačiu žirgu jodinėdama per virtinę to mėnesio varžybų.

Duodamas interviu šiam žurnalui, Konkūrų šlovės alėjos prezidentas George`as Morrisas sakė: „Eve yra puiki jojikė ir mes linkime jai tolesnės sėkmės“.

Didieji sprendimai

2016 metų balandį Eve iš patyrusio raitelio Charlie Jayne`o, dalyvavusio 2008 metų olimpinėse žaidynėse, nusipirko 13 metų žirgą Chill R. Z. Jodamas šiuo žirgu, Ch. Jayne`as iškovojo svarbiausius savo karjeros titulus, įskaitant tai, kad 2012 metais jis pateko į atsarginių Londono Olimpiados raitelių sąrašą, o 2013 metais laimėjo Indianopolio didįjį prizą – 75 tūkst. dolerių.

Kalbėdamas apie savo žirgą, Ch. Jayne`as teigė: „Visas augimo procesas nuo jaunų žirgų klasės iki čempionatų lygio yra tai, apie ką svajoja kiekvienas raitelis, ir jis padėjo man įgyvendinti savo svajones. Tai, ko jis mane išmokė per pastaruosius penkerius metus, man buvo neįkainojama, ir, esu tikras, tas pats laukia ir Eve“.

Panašu, kad Eve ne tik turi polinkį jojimui ir konkūrams, bet ir sugeba įžvelgti rimtus (žirgų) talentus.

Knygų graužikė

Atsiduodama savo jojimo aistrai, Eve visada skyrė laiko ir mokslams. Kai 2016 metais ji dalyvavo pokalbyje su „Upper Echelon Academy“, kuri pranešė, kad ji baigė prestižinę mokyklą ir yra priimta į aukštesnės pakopos koledžus, Eve pademonstravo savo tėvui būdingą veržlumą.

„Suderinti mokslą ir jojimą gali būti itin sudėtinga, - pripažino ji. – Šių metų pradžioje stojau į koledžus ir jodinėjau Floridoje, o mano mokykla buvo įsikūrusi Kalifornijoje. Laimė, tomis savaitėmis, kai būdavau išvykusi, mano mokykla leido dirbti su „Upper Echelon“. Gauti individualizuotą mokymosi programą buvo labai naudinga“.

Ji leido suprasti, kad niekada neaukojo mokslo.

Eve taip pat prasitarė, kad mokslus derino prie savo varžybų tvarkaraščio ir prieš studijas koledže padarė vienerių metų pertrauką. Ji sakė, kad per šiuos metus pirmenybę suteiks jojimui, o tuomet ketverius metus atsiduos studijoms koledže.

Tarnybinis romanas

Nuo 2016 metų vasario Eve neslepia, kad draugauja su savo kolega, jojiku Eugenio Garza Perezu, kuris 2018 metų vasarį Tarptautinės jojimo federacijos buvo kvalifikuojamas 159 vietoje. Trokšdami detalių apie jų romaną, privačią Eve paskyrą socialiniame tinkle „Instagram“ seka daugybė žurnalų, įskaitant „Vogue Espana“.

Kaip 2017 metais rašė „Noelle Floyd Style“, šis meksikiečių jojikas yra įspūdingas jaunas talentas, kuris nuo tada, kai pradėjo treniruotis Jungtinėse Valstijose, sparčiai kyla aukštyn. 2013 metais E. G. Perezas laimėjo Šiaurės Amerikos jaunių ir Jaunojo raitelio čempionatus, o 2016 metais laimėjo 130 tūkst. dolerių siekusį „Hollow Creek Farm“ didįjį prizą (CSI3) bei 216 tūkst. dolerių „Upperville Jumper Classic“ prizą (CSI4).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)