Sportininkė „Instagram“ tinkle pasakojo, kad ketinant skristi iš Sankt Peterburgo į Krasnodarą oro uoste jos nenorėjo užregistruoti reisui, nes jos paso skiltyje „lytis“ užrašyta „moteriška“.

Tokioje pat situacijoje ji atsidūrė Maskvoje, kai teko persėsti į kitą lėktuvą.

„Tai buvo pažeminimas, stebint visai eilei man buvo priekaištaujama kaip nepilnametei, uždavinėjo intymaus pobūdžio klausimus“, - rašė A. Turajeva.

Ji taip pat pridūrė, kad, nepaisant tvirto charakterio, šioje situacijoje jautėsi visiškai bejėgė.

„Noriu pasisakyti, tad prašau mane išgirsti. Nesu įsižeidusi ar užgauta. Dėl fakto, kad manyje mato daugiau vyrą nei moterį. Aš ir pati savyje nelabai įžiūriu moters.

Bet noriu pasakyti štai ką: psichologinio spaudimo ir asmenybės žeminimo niekas nenusipelno; mano išvaizda niekam neleidžia kištis į mano vidų (ir kelnaites) su intymiais klausimais. Mano asmeninis gyvenimas yra tik mano reikalas”, - instagrame rašė sportininkė.

Kaip interviu anksčiau yra prisipažinusi pasaulio čempionė, panašių situacijų jai būdavo ir anksčiau. Daugiausia nesusipratimų kilo oro uostuose bei moterų tualetuose. Tačiau Turaeva nejaučia jokio diskomforto dėl savo išvaizdos.

„Man nepatogu dėl netinkamo elgesio žmonių įstaigose ar oro uoste. Absoliučiai nemokantys bendrauti policijos pareigūnai kalba neadekvačiai. Bet taip matau save ir nesiruošiu keistis bei bandyti atrodyti kitaip“, - portalui Yuga.ru pasakojo sportininkė.

Tuo pačiu metu Turaeva pažymėjo, kad tokie įvykiai jai nutinka tik Rusijoje. Per daugybę kelionių į varžybas Europoje oro uosto darbuotojai nė karto nebandė jos paklausti, ar ji tikrai yra tas asmuo, kurio vardas yra pase.

Turaeva pradėjo sportuoti paauglystėje - tai padėjo mergaitei atsikratyti gimdymo traumos pasekmių, dėl kurių ji „nuo 6 iki 15 metų nematė nieko, išskyrus ligonines“, ir pradėjo aktyviai gyventi.

„Buvau labai liguistas vaikas, nuolat praradinėdavau sąmonę, neišėjau iš ligoninių. Iki 10 klasės nedalyvaudavau kūno kultūros pamokose. Man neleido sportuoti, bet pamačiau, kad sportuodama jaučiuosi kur kas geriau. Iš pradžių viską dariau ramiai, o paskui į sportą žengiau pilna koja“, - pasakojo Turaeva.