Jau aštuntus metus vykstančiose Sostinės dienose Vilniaus senamiestis virsta menų ir muzikos meka. Gedimino prospekte įrengtos vizualiųjų menų ekspozicijos, vyksta profesionalių dailininkų parodos, keramikų ir tapytojų darbai, įvairiausi meno dirbiniai, daugybė kultūros renginių ir koncertų.

Trokštantiems jaukesnės ir intymesnės aplinkos scenoje prie Nacionalinio dramos teatro Sostinės dienų proga pasirodė nedidelės grupės, bardai, aktoriai ir kiti įvairūs pavieniai atlikėjai, kalbantys iš širdies į širdį, o didžiojoje prospekto scenoje prie V. Kudirkos aikštės – norintiems galingos energijos ir smagios linksmybės – vyko įvairių stilių muzikos grupių ir garsių atlikėjų koncertai, gatvės teatrų spektakliai, nuotaikingi projektai.

Didžiosiose scenose Gedimino prospekte šurmuliavo antrą kartą vykstantis tarptautinis renginys „Vilnius Music Week“. Į Vilnių atvyko svečiai iš Didžiosios Britanijos, Rusijos, Vokietijos, Latvijos, Estijos, Gruzijos, Ukrainos ir kitų šalių.

Pagrindinis penktadienio Sostinės dienų svečias buvo latvių grupė „Brainstorm“, nuo šiol besivadinanti gimtąja savo kalba „Prāta vētra“. Paskutinį kartą prieš porą metų Lietuvoje koncertavę broliukai latviai sostinėje buvo sutikti kaip visada šiltai. Gausiai susirinkusioje Katedros aikštėje skambėjo ne tik puikiai žinomi „Brainstorm“ hitai, bet ir nauji „Prāta vētros“ kūriniai.

Jau dvidešimt metų gyvuojanti grupė pelnė per dvidešimt Latvijos muzikos įrašų apdovanojimų. Gimtojoje šalyje muzikantai visada buvo žinomi latviškuoju pavadinimu, o „Brainstorm“ geriau skambėjo tarptautinėje arenoje. Grupės muzikantai juokauja, kad būdami jaunesni, buvo labiau „Storm“, dabar didesnę dalį užima „Brain“. Gausūs aplodismentai ir choru dainuojami „Brainstorm“ kūriniai neleido suabejoti, kad brolių latvių kolektyvas yra bene labiausiai pripažinta ir mylima Baltijos šalių muzikos grupė.

Sostinės dienų atidarymo koncertas - DELFI galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)