Pralaimėjimas kainuos mokesčių mokėtojams 100 tūkst. svarų. Reperiui, kurio tikras vardas ir pavardė Cordozaras Calvinas Broadusas jaunesnysis, pavyko įrodyti, kad bet koks draudimas pažeistų jo teisę į išraiškos laisvę.

Teisėsaugininkai teigia, kad toks sprendimas priimtas atsižvelgiant į visuomenę – daugelis jo gerbėjų yra abejotinos reputacijos, tad galėjo būti išprovokuoti žiaurūs nusikaltimai.

2006 m. gegužę dainininkas su penkiais grupės nariais nusiaubė „British Airways“ poilsio kambarį ir buvo suimti. 2007 m. Britanija nesuteikė dainininkui vizos prieš koncertinį turą, tad šiam teko atšaukti koncertus.
Praėjusią savaitę po dvi dienas trukusių teismo posėdžių teisėjai peržiūrėjo filmuotą medžiagą iš oro uosto ir kitus įrodymus. Filmuotoje medžiagoje matyti, kad policininkas du kartus stumtelėjo reperį, kuris norėjo pasišnekėti su vaikais. Jo bendrakeleiviai ėmė mėtyti butelius, kumščiuotis ir situacija tapo nevaldoma. Per skandalą buvo sužeisti septyni policininkai.

Išnagrinėję bylos medžiagą teisėjai nusprendė, kad draudimas įvažiuoti į šalį neteisėtas ir pažeidžia atlikėjo teises.

Britanijos vyriausybė gali iki šio trečiadienio apskųsti teismo sprendimą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją