Andrew Mortono knygoje „Diana: Her True Story“ princesė atskleidė prieš jos pirmojo vaiko, princo Williamo, gimimą iš žiniasklaidos pusės jautusi milžinišką spaudimą. Tiesą pasakius, situacija buvo tokia „nepakeliama“, kad gimdymą teko skatinti vaistais, o kūdikio gimimui reikėjo pasirinkti tokią dieną, kuri nesikirstų su princo Charleso polo žaidimo tvarkaraščiu.

„Kai laukėme Williamo gimimo, teko kalendoriuje surasti tokią datą, kuri būtų priimtina Charlesui ir jo polui. Williamo gimimą reikėjo skatinti, mat aš jau nebegalėjau tverti žiniasklaidos spaudimo, jis tapo nebepakeliamas. Atrodė, tarsi mane kasdien stebi“, – pasakojo princesė Diana.

Ji pridūrė: „Tačiau berniukas gimė – tai buvo didis džiaugsmas. Buvome smarkiai susijaudinę – turėjome mano gimdymui parinkti tokią dieną, kai Charlesas galėtų atsitraukti nuo savojo polo žirgo. Buvo labai šaunu, jaučiausi dėl to dėkinga!“.

Princesė Diana

Princo Harry‘io gimimas pasižymėjo kitokiomis problemomis. Diana knygoje pasakojo, kad princas Charlesas visada norėjo dukters.

„Besilaukdama Harry‘io, žinojau, jog gims berniukas – tą parodė echoskopija. Charlesas visuomet troško mergaitės. Jis norėjo dviejų vaikų, o besilaukiant antrojo norėjo mergaitės. Aš žinojau, kad gims berniukas, ir jam to nesakiau“, – aiškino Diana.

Princesei Dianai pagimdžius antrąjį sūnų, princas Charlesas sunkiai galėjo nuslėpti nusivylimą.

„Jo pirmasis pastebėjimas buvo: „Viešpatie, berniukas“, o antrasis – „Jo netgi plaukai raudoni“, – prisiminė Diana.

Ji tęsė toliau ir pasakojo, kad Charlesas savo nusivylimą ir vėl išreiškė per Harry‘io krikštynas. Dianos motinai jis sakė: „Mes tokie nusivylę – manėme, jog gims mergaitė“.

Princesė Diana

„Mama supyko ir tarė: „Turėtumei suvokti, koks esi laimingas sulaukęs sveiko vaiko“. Nuo tos dienos jis nutilo ir nustojo apie tai kalbėti. Būtent taip jis elgiasi, kai kažkas šiurkščiai jam atsako“, – teigė Diana.

Nors jų santykiai prieš princo Harry‘io gimimą trumpam pasitaisė, o princesė Diana sakė, kad ji ir Charlesas likus šešioms savaitėms iki jų antrojo vaiko gimimo buvo „artimesni nei kada nors buvo ir bus“, pagerėjimas ilgai netruko.

„O tuomet, kai Haris gimė, mūsų santuoka staiga subyrėjo. Viskas nuėjo šuniui ant uodegos“, – pasakojo princesė Diana, omenyje turėdama atsinaujinusį savo vyro romaną su jo dabartine žmona, Kornvalio kunigaikštiene Camilla.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)