Rusijos teisingumo ministerija reperį Morgenšterną pripažino užsienio agentu. Pagrindinė priežastis ta, kad reperis „užsiėmė politine veikla“ ir iš bendrovės „Yoola Labs“, bendradarbiaujančios su tinklaraštininkais iš Ukrainos, Rusijos ir Latvijos, gavo ukrainiečių ir Izraelio finansavimą.

Kaip paaiškėjo, naują Morgenšterno statusą lėmė ir dar viena priežastis. Kaip savo tinklaraštyje teigia rašistė, o oficialiai „Saugaus interneto lygos“ direktorė Jekaterina Muzilina, Morgenšternas „apšmeižė Didžiąją šventę ir viešai kėlė abejonių rusų liaudies pergale prieš nacizmą“.

Po tokių Rusijos valdžios pareiškimų muzikantas netikėtai už savo kategoriškus pasisakymus atsiprašė.

„Noriu nuoširdžiai atsiprašyti visų, kuriuos užgavau savo pasisakymais Pergalės dienos tema. Dabar aš iš tikrųjų suprantu, koks baisus dalykas yra karas ir tikrai didžiuojuosi visais, kurie gynė mūsų šalį, tais, kurie už mūsų šalį padėjo galvas. Ironiška, kad tai supratau tik dabar. Savo akimis pamatęs, kaip atrodo tikras karas“, – savo „Telegram“ kanale parašė reperis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)